Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Inspirerande projekt från Kanada: Bygget av ett gästhus intill en bäck

Av Ryan Moore, Wood-Mizer

Inspirerande projekt från Kanada: Bygget av ett gästhus intill en bäck

Gå över en liten gångbro från Andrew Koesslers hus i British Columbia, Kanada, så hittar du hans senaste skapelse – ett pittoreskt gästhus alldeles intill bäcken med ett loft med dubbelsäng, en sittgrupp på entréplan och ett pentry med rinnande vatten. Denna bungalow på 2,75 x 3 meter ligger högst upp på en liten kulle bland de natursköna skogsträden och ger med sin 5 meter höga centralpelare maximal komfort åt gäster. ”Vi alla är trötta på att sova i tält på madrasser som tappat luft”, säger Andrew. ”Jag kan inte säga att någon vän har klagat på en sömnlös natt i min mysiga bungalow intill bäcken.”

 

Andrew Koessler and his British Colubmia cabinAndrew Koessler and his British Colubmia cabin
Cabin in British ColumbiaCabin in British Columbia


För att bygga detta unika projekt använde Andrew sitt mobila hydrauliska sågverk LT40 från Wood-Mizer och lokalt anskaffat virke. Till bungalowbygget använde Andrew jättetuja, douglasgran och lönn som han avverkade och sågade på sin egendom. 85 % av projektet slutfördes med timmer som sågats på hans eget sågverk från Wood-Mizer. ”Jag byggde hela bungalowen själv, med undantag för att jag fick hjälp med att få de tyngre pelarna på plats”, berättar Andrew.

 

Cabin in British Columbia with unique windowsCabin in British Columbia with unique windows
Cabin living in British Columbia Cabin living in British Columbia
Cabin with loft in British ColumbiaCabin with loft in British Columbia

 

Andrew blev intresserad av sågverk när han behövde reparera en gångbro på sin fastighet. Efter lite efterforskningar blev fördelarna med att köpa ett sågverk tydliga. ”När jag började se potentialen i vad som var möjligt, visste jag att jag behövde ett riktigt sågverk och Wood-Mizer var helt rätt val”, säger Andrew. Han började med en mindre Wood-Mizer-modell och trots minimal sågverkserfarenhet insåg han direkt hur lönsamt det var att såga stockar och tillverka timmer själv. ”Jag dök i med huvudet först, men allt löste sig fint”, skrattar Andrew. Han bestämde sig snabbt för att uppgradera till ett kraftfullare mobilt hydraulsågverk, nämligen Wood-Mizer LT40.

 

Andrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in CanadaAndrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in Canada
Loft view from cabin in CanadaLoft view from cabin in Canada
Loft with bed from Canada cabinLoft with bed from Canada cabin


Nu när gästhusbygget vid bäcken är slutfört har Andrew påbörjat ett nytt projekt. Nu renoverar han sitt hus och ett traktorskjul och Andrew menar att han aldrig kommer att få slut på projekt att slutföra med sitt sågverk. Han kommer dock ihåg att ta sig tid att njuta av det han har skapat hittills. ”Jag älskar att bygga kreativa projekt och att äga mitt eget Wood-Mizer-sågverk har låtit mig och mina vänner skapa en liten drömvärld åt oss själva”, berättar Andrew glatt.