Söker du en hobby som betalar för sig själv? Fundera på att köpa ett sågverk!

Av Wood-Mizer, Europe

Watch this before buying a sawmill - SWEDISH HOMESTEAD

 

Låt oss presentera en serie hemmagjorda videor från en tre generationer tysk-amerikansk lantbrukarfamilj som bygger upp familjens liv på en stor bondgård i hjärtat av den svenska landsbygden. År 2002 flyttade föräldrarna Helmut och Susanne Fuchs från Tyskland för att uppfylla sin livslånga dröm om att köpa och sköta en gammal bondgård. Med tiden började deras sju barn att dela samma passion och fortsätter nu sitt arv. The Swedish Homestead Channel delar värdefulla tips, rörande berättelser, visdom som gått i arv och mer, om hur man lever på en bondgård.

Simeon fick lära sig från sin far, Helmut, att ett sågverk är en värdefull investering. När Helmut köpte ett LT40 Super, visste han att han behövde bevisa för sig själv att sågverket var värt sitt pris. Flera år senare upptäckte Simeon och hans far hur sågverkets fördelar, timrets kvalitet och det hårda arbete de lade ner på att såga och bygga med sitt eget virke, resulterade i en hobby som betalade för sig själv – och mer därtill.

Simeon pratar om tre saker du behöver veta innan du köper ditt drömsågverk. Till skillnad från de flesta hobbyer ger sågverksarbete en hög avkastning. Swedish Homestead använder regelbundet sitt sågverk för eget behov, men finner också värde i att uppfylla andras behov.

Simeons andra anledning till att köpa ett sågverk, är att sågverk håller. Hans fars gamla 15-åriga LT40 Super har sågat i mer än 5 000 timmar. Genom Swedish Homestead-familjens hårda arbete har sågverket nu betalat för sig självt och gjort det möjligt för familjen att lära sig den värdefulla konsten att såga timmer och att bygga med trä.

Viktigast av allt är att Simeon och hans familj lyckades öka värdet av sitt LT40 Super-sågverk med tio gånger mer än vad de betalade för det. De började med ett lån men har sedan länge betalat tillbaka det lånet, och som Simeon säger, ”uppfyllt vår dröm om att arbeta med naturen.”

Delas med tillstånd från Swedish Homestead.

 

Privacy Policy