Artiklar

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Italienskt familjeföretag inom vedbranschen diversifierar sina tjänster och ökar vinsten med sågverket LT70

Ungefär 50 km nordost om Rom startade Stefano Chinis farfar ett familjeföretag 1929, som sålde handklyvna järnvägsslipers. Stefanos far växte upp i träbearbetningsindustrin, och genom hårt arbete lyckades han bygga ett framgångsrikt vedföretag. Stefano började leda verksamheten fullt ut 2007. Som en tredje generationens ägare funderar han redan på hans egen sons framtid inom familjeföretaget.

Nelson Wood Shims rapporterar en 30 till 50 procentig ökning av kapaciteten med det senaste sågsystemet TV6000/MR6000

Nelson Wood Shims i Minnesota, USA, är Nordamerikas största tillverkare av högkvalitativa träkilar, som de säljer över hela landet. Företaget investerade nyligen i ett nytt sågverkssystem för att maximera avkastningen och samtidigt minimera investeringar och driftkostnader.

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Wood-Mizers maskiner sågar ek på Welsh Customer Days 2023

2023 hölls de årliga Wood-Mizer Customer Days vid Oak Frame Company i Saint Asaph, Norra Wales. Simon Belfield, en passionerad sågverkare och företagsägare, specialiserar sig på att tillverka olika ek- och lärkprodukter, däribland färdiga stugor, lusthus, garage och trädgårdsskjul, men framför allt ektak och stommar. ”Jag har alltid tyckt om att arbeta med trä”, säger Simon. ”Trä tilltalar alla. Det kan användas på så många sätt. När allt kommer omkring är det en rent fenomenal produkt.”

Sågning, osttillverkning och gårdsturism i de slovenska alperna

En slovensk lantbrukare berättar om livet i hans bergsby, varför de bestämde sig för att köpa ett sågverk och hur det nu hjälper lokalsamhället.

Att bygga herdestugor i de franska Alperna med Wood-Mizers maskiner

Vid sidan av att bygga högkvalitativa timmerstugor åt herdarna använder Aleksander Salicis, en snickare från Plan du Verdon i de franska Alperna, lokalt trä för att tillhandahålla snickeritjänster och produkter till sina kunder. Aleksander använder sig av flera Wood-Mizer-maskiner i sitt såg- och träbearbetningsföretag, Salicis Charpente.

Sågning hos en dörrtillverkare i Indonesien

Genom kloka investeringar i sågverksutrustning har en indonesisk dörrtillverkare förbättrat sågkvaliteten, optimerat produktiviteten och förbättrat avkastningen från tropiskt timmer.

Möbeltillverkning i Niedersachsen, Tyskland

Stora stockar är ofta billiga men svårare att hantera; endast några få kan bearbeta dem. Dessa svårigheter stoppade dock inte Jan Narten, en ung träarbetare från Tyskland som sågar stora stockar och tillverkar unika trämöbler.

Året runt-sågning i Haut-Verdon-dalen med det mobila sågverket LT70 från Wood-Mizer

”Jag heter Serge Jourdan. Jag äger ett mobilt sågverk i Haut-Verdon-dalen i Beauvezer i de franska Alperna. Varför valde jag LT70? För att det är enkelt att förflytta. Jag arbetar i ett bergigt område och även om jag kör i bergspass och på skogsstigar på 2 400 m höjd, kan jag alltid få med mig sågverket på dragkroken. Den här maskinen körs nästan varje dag – året runt!”

Artiklar 1 till 10 av totalt 77