Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Byggnation av ett unikt träkapell på en gård i USA

Jag har byggt mängder av olika saker under de 40 år jag varit verksam. Men det här kapellet är bland det bästa jag någonsin gjort”, säger Bill Miskiman, en gårdsägare i Connecticut och en av de som var med och skapade det unika Trinity Knot Chapel.

Två bröder från Sverige driver framgångsrikt ett eget bygg- och snickeriföretag

Göran och Lennart Ståhl tillverkar träbearbetningsprodukter och förser lokala husbyggarkunder i Sverige med kvalitetsvirke. Bröderna förlitar sig främst på verktygen och maskinerna från Wood-Mizers träbearbetningssortiment, däribland den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 och dimensionshyveln MP160.

Wilson Enterprises växer med Wood-Mizers industriella sågsystem WB2000

Det familjeägda företaget Wilson Enterprises ligger på Upper Peninsula i Michigan och har levererat högkvalitativa barr- och lövträprodukter för heminredning, byggnation och snickeriprojekt sedan 1985. De säljer sina träprodukter i nära på 5 000 butiker över hela USA och investerade nyligen i det industriella sågsystemet Wood-Mizer WB2000 för effektiv bearbetning av stockar till färdiga produkter.

Hans Larsson i Sverige tillverkar specialvirke med sin hyvel-/fräsmaskin MP360

”Virket de säljer i bygghandeln är dyrt, därför letar folk efter sätt att köpa det billigare. De ringer mig, så framställer jag allt möjligt åt dem – golv, vägg- och takpanel, till och med specialfräst virke till k-märkta hus. Till dessa kvalitetsprodukter använder jag stockar från 200 år gamla skogar”, förklarar Hans Larsson, sågare och snickare från Vansbro.

Snickeriverkstad i Slovenien använder ett sågverk från Wood-Mizer

Den slovenska snickeriföretagaren Jože Moric delar med sig av viktig kunskap från sin 40 år långa karriär inom snickeri. ”Om du välsignas med en passion för snickeri redan i tidig ålder, så kan du ha turen att få ett jobb som du verkligen tycker om, livet ut”, säger han.

Sågning av ek med Wood-Mizer LX50 i Nederländerna

Bob Otten driver sitt eget sågverksföretag, The Otten Sawmill, i den nederländska byn Lutten. För den här hantverkaren, som har en djup passion för sitt arbete, finns inget finare trä än ek. Han tillbringar sina dagar med att arbeta utomhus. Ek är perfekt för att skapa sådant som rustika ladugårdar, traditionella takramar och andra produkter. Bob Otten övervakar hela processen – från avverkning, till sågning och byggnation.

Sågning på Balmoral Estate i Skottland med sågverket Wood-Mizer LT40

Balmoral Castle har varit residens för den kungliga familjen i Skottland sedan det förvärvades av prins Albert för drottning Victoria 1852. Som traditionen går ska varje efterföljande ägare av godset ta ett nära personligt intresse i att driva och förbättra det. Balmoral Estate köpte nyligen sågverket Wood-Mizer LT40 WIDE Mobile för att effektivt underhålla skogarna och grönområdena runt slottet.

Före detta elektriker byggde sitt drömhus i Kanada

Nathan Shewchuk förverkligade sin livslånga dröm om att bygga sitt eget hem med åtta års hårt arbete och hängivenhet, tillsammans med några medhjälpare och ett mobilt sågverk från Wood-Mizer.

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Egenproduktion av virke till St. Annes kyrka i Slovenien

Man hittar Wood-Mizers sågverk på de mest udda av platser runt om i världen, såsom på toppen av ett berg i Slovenien, uppe på 1 220 m höjd, där den katolska kyrkan St. Anne ligger. Kyrkan byggdes för mer än 700 år sedan och är en helig plats för många pilgrimer, eftersom en helgedom – en skulpturell bild av den mörkhyade madonnan – förvaras här.

Artiklar 1 till 10 av totalt 86