LX50 bandsågverk

In stock
Only %1 left

Priset inkluderar inte moms.

Välj din konfiguration:

Sågverket levereras till er adress direkt från Wood-Mizers fabrik i Polen. Beräknad leveranstid upp till 10 arbetsdagar.

Konfigurationer som inte är tillgängliga online kan beställas via kontaktformulär eller genom att ringa 0290 515 65.

Skriv ut sidan Lägg till i jämförelselista

Sågverket levereras till er adress direkt från Wood-Mizers fabrik i Polen. Beräknad leveranstid upp till 10 arbetsdagar.

Konfigurationer som inte är tillgängliga online kan beställas via kontaktformulär eller genom att ringa 0290 515 65.

Det ultimata instegssågverket för hobbyanvändare och små företag

Ekonomiskt sågverk utformat för hobbysnickare och små företag. LX50 använder en stabil LX-ram med dubbla bänkskenor för enkel och stadig sågning.

Fördelar
  • 2 års garanti
  • Tillverkad i Europa
  • Stadig xFRAME
  • Huvud upp/ner
Beskrivning LX50 bandsågverk

LX50 är det billigaste sågverket med dubbelskenor i LX-familjen. Detta lönsamma sågverk ger dig Wood-Mizers världskända konstruktionskvalitet och sågprecision – på samma prisnivå som kedjesågar.

Smalspårstekniken som används i LX50 är det mest ekologiska sättet att såga timmer på och ger en väldigt hög avkastning. Med sågblad på upp till 1,07 mm krävs minimalt med motorstyrka för att såga alla sorters trä. Förbrukningen av el och bensin är minimal.

Ramen med dubbla stolpar är väldigt stabil, vilket säkerställer att sågningen blir så exakt som möjligt. Kvaliteten på sågningen är lika hög som hos Wood-Mizers övriga sågverk. Den höga kvaliteten på den tillsågade ytan minskar behovet för vidare bearbetning. Du kommer att kunna såga trä för dina egna behov och för försäljning. Imponerande mynningsstorlek låter dig tillverka en mängd olika produkter – med en maximal kantskärningsbredd på 40 cm.

Manual lubrication system and cloth pad keeps the blade, wheels and guide rollers clean from sawdust and pitch. In combination with manual blade guide arm and tension system, it eliminates any extra blade vibrations, that ensures precise cut every time.

Det manuella smörjningssystemet och en tygdyna håller sågbladet, hjulen och styrrullarna rena från sågspån och beck. I kombination med en manuell bladguidearm och ett spännsystem elimineras alla överflödiga bladvibrationer, vilket säkerställer ett exakt snitt varje gång.

Anslut LX50 till en spånsugare för att hålla din arbetsyta ren och säker. Standardöppningen på 4 tum för utsugning är kompatibel med de flesta uppsamlingssystem för sågspån.

Med standardbänken sågar LX50 stockar på upp till 66 cm i diameter och 3,8 meter i längd. För att såga längre stockar kan bänkförlängningar läggas till som utökar sågverksbänken till den längd som behövs. Förlängningar på 1,53 meter kan beställas som tillval. Fyrtaktsmotorn (Kohler, 14 HK) är väldigt effektiv och genererar inte mycket buller eller avgaser vid arbete utomhus. Den elektriska trefasmotorn på 5 kW har en väldigt låg energiförbrukning och är perfekt för arbete i en liten verkstad.

Såghöjden justeras med en vev.

Kraftfull bensinmotor och elektrisk motor i kombination med bandsågblad med smala spår gör att sågningen på LX50 är skonsam mot din rygg. Sågverket klyver upp till 66 cm breda stockar utan problem.

LX50 tillverkas i EU och har en standardgaranti på två år.

Vi tillhandahåller sågblad för mjuka och hårda träslag som täcker alla dina behov. Hjälp med slipning, reservdelar och sågblad finns att få hos din lokala återförsäljare.Cutting height is adjusted by a crank.

LX50 Sawmill on Pallet

Sågverket skickas delvis förinställt (såghuvudet och bladguiderullarna ställs in på fabriken) och förmonterat på en liten pall (160 x 65 x 100 cm).

Lättförståeliga instruktioner i video- och textformat gör att du kan börja såga inom några timmar.

Read More
Videor LX50 bandsågverk
Egenskaper LX50 bandsågverk
Mer information LX50 bandsågverk
Mer information
Effekt
Effekt 5,5 kW el-motor
14 HK (10,5 kW) bensin - KOHLER COMMAND PRO CH440
Sågkapacitet
Max. stockdiameter 66 cm
Max. Log Length 3.8 m (3 segments 1.53 m each, S3 Bed)
Max. bredd på snitt 55 cm
Max. kantskärningsbredd 40 cm
Max. djup på skär 19 cm
Huvudfunktioner och tillval
Datamåttsättningssystem (Setworks) N/A
Huvud upp/ner Handvev
Huvud framåt/bakåt Manuellt tryck
Bladguidens arm Manuell
Bladsmörjning Manuell ventil
Bladspänningsystem Skruv med indikator
Sågspånsuppsamling öppningsdiameter 101,6 mm (4'')
Sågblad
Längd 3340 mm
Bredd 32 mm
Tjocklek 0,9 mm
1,00 mm
1,07 mm
Bladhjul
Diameter 400 mm
Typ Rem
Material Gjutjärn
Bänkfunktioner och tillval
Bänkkonstruktion Dubbelskenor
Bänkförlängningar Ytterligare bänkdelar: 1,53 m
Standardfunktioner Justerbara ben
Stockhantering
Manuell S3-bänk (3 segment, 1,53 m vardera): 2 sidoanhåll, 2 manuella stockklampar
Sågverksfunktioner och tillval
Ramkonstruktion xFRAME
Strömbehov 3-fas 400 V 50 Hz / 10,5 A (5,5 kW)
Standarder CE
Tillval Logga lastningsramper
Vändhake
Timmerkil
Write Your Own Review
Du recenserar detta:LX50 bandsågverk