Wood-Mizer USA firar 40 år

Wood-Mizer firar 40 år
19.01.2022

 

Wood-Mizer, den globalt ledande tillverkaren av sågverk och träbearbetningsutrustning, firar jubileum. I 40 år har vi med våra produkter och tjänster hjälpt människor över hela världen att bearbeta trä From Forest to Final Form®. Under sina 40 år har Wood-Mizer lyckats etablera ett globalt huvudkontor i USA, kontor på 6 kontinenter och fler än 100 auktoriserade återförsäljare, som tillsammans har gett support åt fler än 100 000 sågverksägare världen över.

 

Don Laskowski (vänster), Medgrundare av Wood-Mizer, och hans familj 1982Don Laskowski (vänster), Medgrundare av Wood-Mizer, och hans familj 1982
Don Laskowski (vänster), Medgrundare av Wood-Mizer, och hans familj 1982

 

År 1982 designade och tillverkade de två entreprenörerna Don Laskowski och Dan Tekulve en ny sorts sågverk – ett sågverk som var en sann innovation för hela sågverksindustrin. Det första portabla sågverket från Wood-Mizer var byggt för att vara effektivt, lönsamt och enkelt att använda, så att vem som helst, var som helst på ett säkert sätt kunde omvandla stockar till virke. Med hjälp av smalspårsblad kunde fler brädor utvinnas ur varje stock. Mindre energi användes till driften och omkullblåsta träd i skogar eller städer kunde bearbetas av en enskild individ på plats. Under åren har Wood-Mizer blivit en global ledare som betjänar individer och företag över hela världen.

 

Wood-Mizer Medgrundare Don Laskowski (vänster) och Dan Tekulve (höger)Wood-Mizer Medgrundare Don Laskowski (vänster) och Dan Tekulve (höger)
Wood-Mizer Medgrundare Don Laskowski (vänster) och Dan Tekulve (höger)

 

”Nu har det gått mer än 40 år sedan det första sågverket från Wood-Mizer tillverkades och fortfarande ger Wood-Mizer stöd åt och firar våra kunders oupphörliga prestationer”, säger John Smith, VD för Wood-Mizer. ”Wood-Mizer har en förpliktelse om att fortsätta betjäna den växande gemenskapen av maskinägare runt om i världen – det rör sig om allt från enskilda individer till sågverksföretag med storskalig produktion.”

 

Wood-Mizer Portable Sawmill #1 Wood-Mizer Portable Sawmill #1
Wood-Mizer Portable Sawmill #1

 

Om Wood-Mizer USA

Ända sedan 1982 har Wood-Mizer förtjänat ett rykte som en globalt ledande tillverkare av sågverk och träbearbetningsutrustning, med ett starkt arv från innovativa sågverksprodukter. Wood-Mizer erbjuder ett omfattande sortiment av utrustning, däribland portabla sågverk, industriella sågverk, klyvsågar, kantverk, torkkammare, planhyvlar/fräsar, vedbearbetningsutrustning, pallåtervinningsutrustning, materialhanteringsutrustning, sågverksblad och utrustning för bladunderhåll. I mer än 40 år har Wood-Mizer betjänat sågverks- och träbearbetningshobbyister och proffs från hela världen genom ett etablerat och ständigt växande distributionsnätverk.

Besök https://woodmizer.com/us/ för mer information.

 

***