Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer introducerar ingångssågverket LX50START, med vilket du billigt sågar stockar till virke

Wood-Mizer introducerar ingångssågverket LX50START, med vilket du billigt sågar stockar till virke
16.11.2022

 

Wood-Mizer utökar sin mycket populära LX-serie med det kompakta ingångssågverket LX50START – ett sågverk för dig som sågar sporadiskt och i små volymer. Den enkla designen i kombination med beprövad teknik och Wood-Mizers höga standard, ger precisionssågning och tillförlitlighet till ett billigt pris.

Sågverket LX50START är den andra modellen i LX50-serien med kompakta och ekonomiska Wood-Mizer-maskiner, som tillsammans med LX50CLASSIC är det perfekta valet för husägare, skogsägare och alla andra som kan tänkas behöva såga stockar och producera eget virke. ”Framgången med LX50CLASSIC har visat på en ökad efterfrågan på billigare sågverk, samtidigt som kunderna fortfarande förväntar sig produkter av god kvalitet och med hög precision och tillförlitlighet”, säger Hubert Powietrzyński, Sales Manager på Wood-Mizer Industries, Polen. 

 

 

Wood-Mizer har designat LX50START för småföretag och amatörer som behöver kunna tillverka brädor snabbt och billigt. Detta enkla och effektiva sågverk är perfekt för de som äger en gård, ett hus på landet, mark och andra platser nära parker och skog. Men viktigast av allt är att det är ett ovärderligt verktyg för alla entusiaster som vill inleda sitt eget träbearbetningsäventyr.      

Alla sågverk i LX-serien har dubbelsidig såghuvudsmatning, vilket ger ökad sågstabilitet och precision. LX50START kan såga stockar med en maximal diameter på 60 cm och producera 40 cm breda brädor och block.  

Huvudet på LX50START har försetts med ett manuellt system för förflyttning uppåt, nedåt, framåt och bakåt, vilket ger en stabil och intuitiv drift. Sågverkets bladrengöringssystem håller bladet, bladhjulen och styrrullarna rena genom att effektivt avlägsna sågspån, sav och bark. 

 

 

Ramen till LX50START tillverkas av högkvalitativt stål, och i standardutförande består bänken av tre segment med en total längd på 4 m. Bänken kan också förlängas med fler segment (vardera 1,33 m långt) för sågning av längre stockar. Standardbänken av S3-typ har två robusta sidostöd och en central stockklämma, och kan som tillval förses med en uppsättning justerbara nivåjusteringsben. Ett praktiskt tillvalstillbehör till LX50START är en vändhake för lastning och vändning av stockar på bänken, samt en särskild kil för sågning av ojämna stockar. 

Wood-Mizer är en global tillverkare av sågverk och träbearbetningsmaskiner, med en stark medvetenhet om ekologiska och miljömässiga frågor. Alla Wood-Mizers sågverk använder ultratunna bandsågblad för att ge ökad avkastning från varje stock och reducera mängden sågspån. LX50START använder ett 1 mm tjockt och 32 mm brett sågblad som kräver minimal motorstyrka, vilket innebär lägre bränsle- eller strömförbrukning. LX50START kan förses med en 4 kW elmotor eller en 7 hk/14 hk bensinmotor. 

 

 

LX50START finns nu tillgängligt att köpa i Wood-Mizers webbshop och via din lokala återförsäljare. Det levereras på en enkel pall med storleken 160 x 65 x 100 cm och är enkelt att montera – du kan vara i gång med ditt projekt redan samma dag. Alla nödvändiga manualer och instruktionsfilmer finns att hitta online - https://youtu.be/JdBwq7-wmLI. Produkten tillverkas i EU och kommer med 2 års garanti.

Wood-Mizer är också leverantör av bandsågblad för både barr- och lövträ, som uppfyller alla krav. Besök Wood-Mizers webbshop för att se hela vårt produktutbud av sågverks- och träbearbetningsmaskiner, bandsågblad, reservdelar, tillbehör och mer – https://woodmizer.se/

 

 

***