Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer lanserar MP200 – en ny tvåsidig hyvel-/fräsmaskin för verkstäder

Wood-Mizer MP200 Planer/Moulder
09.01.2020


Wood-Mizer har lanserat en ny hyvel-/fräsmaskin – MP200. En tvåsidig maskin som hyvlar och fräser två sidor i en enda genomkörning. Denna prisvänliga och lättanvända maskin har konstruerats för snickare som vill tillverka lister, golvbrädor och andra träprodukter snabbt, billigt och effektivt.

MP200 har en horisontell toppkutter och en vertikal sidokutter. Båda kan utrustas med hyvelknivar eller profilfräsknivar.

Du börjar genom att hyvla eller fräsa en eller två intilliggande sidor i en genomkörning. Matningsrullarna förflyttar brädan under den horisontella toppkuttern och förbi den vertikala sidokuttern.

Om du bara hyvlar, kan du helt enkelt bara vända brädan, justera bordets höjd och sedan hyvla de två sista sidorna. Om du fräser en profil, behöver du bara byta knivarna, justera bordets höjd och sedan fräsa de två sista sidorna.

Viktigaste funktionerna:
• Tvåstegsprocess för framställning av hyvlat och fräst timmer.
• Lämplig för tillverkare av golvbrädor, lister m.m.
• En horisontell kutter och en sidokutter.

MP200 skickas på en pall och är enkel att montera och installera. Wood-Mizer tillhandahåller hyvelknivar och profilfräsknivar ur sitt sortiment av skärverktyg, och dessutom ett omfattande spånuppsamlingssystem för användning med MP200.

Sedan 1980 tillverkades MP200 i Sverige. Nu tillverkas MP200 av Wood-Mizer, vilket ytterligare främjar Wood-Mizers rykte som en global tillverkare av utrustning som sömlöst omvandlar stockar till timmer och slutligen färdiga träprodukter.

Wood-Mizer MP200

Wood-Mizer MP200

Wood-Mizer MP200

Wood-Mizer MP200