TVS vertikal såg

Out of stock
Skriv ut sidan Lägg till i jämförelselista
Avlägsna två sidor av stockar, block och skivor
Den vertikala tvillingsågen (TVS) avlägsnar på ett säkert sätt två sidor från stockar, block och plana trästycken.
Beskrivning TVS vertikal såg

TVS (vertikal tvillingsåg) använder blad med smalt skär för att på ett effektivt sätt avlägsna de båda vertikala sidorna från stockar med en diameter på upp till 400 mm. TVS är kostnadseffektiv, mångsidig, konstruerad för att ge hög prestanda och byggd för år av tillförlitlig tjänst. TVS fungerar lika bra som ensam enhet eller som inbyggd i en existerande sågverkslinje.

Ett flyttbart reglageställ innehåller alla reglage för kedjehastighet, skärbredd, laseraktivering och sim tillval datamåttsättning. Datamåttsättningssystemet Setworks lagrar fem olika förinställda bredder, som gör att operatören snabbt kan ändra skäret beroende på stockens storlek, så att behovet av att först sortera stockarna elimineras. Olika konfigurationer av matningssystemet gör TVS till en av de mest flexibla lösningarna för borttagning av två sidor från raka stockar, krökta stockar, stockar med en flat yta och skivor från 0-25 m per minut.

Matningskedjor för runda stockar

- V feed-systemet matar stockar en åt gången genom TVS. Dubbförsedda tryckrullar styr stocken. Avståndet mellan klackarna kan ändras för att passa olika standardstocklängder. Detta är ett bra alternativ för raka stockar av standardlängd.

- Spiky chain feed-systemet med tunga, dubbförsedda tryckrullar ger ökad stabilitet åt stocken när den löper genom TVS. Stockar kan lastas upp på matningskedjan med litet eller inget mellanrum. Det här alternativet är perfekt för ökad produktivitet med raka och böjda stockar.

Utmatningsbänken har tre tillval för hantering av skivor.

- Sidoskivor – pneumatiskt drivna sidoarmar som håller sidoanhållen mot stocken tills den når den önskade avlastningszonen. Armarna öppnas och släpper de två sidobrädorna på samma gång.

- Sidorullar – spiralrullar placeras längs utmatningsbänkens båda sidor och efter hand som stocken sågas faller sidobrädorna ned på sidorullarna och flyttas gradvis utåt tills de faller ned på överföringsbordet.

- Ekonomiversionen – den här bänken har inga sidorullar eller sidoskivor och sidbrädorna faller direkt ned på överföringsbandet.

Matningskedjor för timmer som redan har en platt sida

- Blockbearbetning - För att få fyrkantigt timmer från stockar som redan har två platta sidor finns det en matningskedja för platta ytor med tunga, dubbförsedda tryckrullar. Denna används ofta när två TVS används tillsammans i samma linje.

- Kantsågning av skivor - En annan populär användning av TVS är i en linje för bearbetning av skivor. Stora skivor kan köras genom TVS och sedan matas vidare nedströms till en klyvsåg eller en klyvsåg med flera huvuden.

Read More
Videor TVS vertikal såg
Egenskaper TVS vertikal såg
Mer information TVS vertikal såg
Mer information
Effekt
Effekt 2 x 7,5 kW el-motor
2 x 11 kW el-motor
Sågkapacitet
Max. stockdiameter 40 cm
Min. stockdiameter 10 cm
Max. stocklängd 2,4 m
3,6 m
Min. stocklängd 1,2 m
2,4 m
Max. bredd på sågsnitt 25 cm
Min. bredd på sågsnitt 7 cm
Huvudfunktioner och tillval
Datamåttsättningssystem (Setworks) TBS 01 Setworks
Justering av huvudet Elektrisk
Bladsmörjning LubeMizer
Bladspänningsystem Hydrauliskt spännhandtag med manometer
Typ av fästklämma Tunga fästrullar
Taggigt fästrullar
Tunga taggigt fästrullar
Tilvall Laser
Uppsättning ytterligare rullar
Sågblad
Längd 4670 mm
Bredd 32 mm
35 mm
38 mm
Tjocklek 1,07 mm
1,14 mm
1,27 mm
1,40 mm
Bladhjul
Diameter 600 mm
Typ Rem
Material Gjutstål
Matningssystem
Matningshastighet 0 - 20 m/min
Typ V-kedja
Taggigt kedja
Platt kedja
Motor 1,1 kW
Vertikala sågningsfunktioner och tillval
Strömbehov 3-fas 400 V 50 Hz
Tilvall Stockbänk
Skivöverföringsbänk
Write Your Own Review
Du recenserar detta:TVS vertikal såg