Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Det världskända sågverket Wood-Mizer LT15 är nu mobilt

LT15Mobile
07.10.2020

 

LT15-serien är en stor familj bestående av populära Wood-Mizer-sågverk såsom LT15START, LT15CLASSIC och LT15WIDE. ”Fram till 2017 erbjöd Wood-Mizer ett släp till LT15-sågverk, men det släpet var bara avsett för transport från en plats till en annan. När man kommit fram dit man skulle var det nödvändigt att montera loss maskinen och förbereda den för att användas som ett stationärt sågverk,” förklarar Roman Frontczak, Corporate R&D Director på Wood-Mizer. ”Nu har vi konstruerat om LT15START- och LT15CLASSIC-modellerna helt och hållet och anpassat dem för att fungera som mobila sågverk, vilket innebär att operatören kan såga med dem medan de står på släpvagnen.”

 

Wood-Mizer LT15Mobile sawmill

Släpvagnspaketet inkluderar en hjulaxel, koppling med stödhjul, bromsmekanism (enbart på släpvagnen avsedd för 1 300 kg), 8 justerbara stödben, en ljusramp, sidopositionslyktor och stängsel. Som tillval kan man välja en stocklastningsramp och manuell vinsch för enklare pålastning av stockar på sågverksbänken. Systemet är designat för alla LT15START- och LT15CLASSIC-modeller med bänksektioner i S3-konfiguration.

 

LT15Mobile is picking up by road

 

Det finns två olika typer av hjulaxlar: 750 kg totalvikt för den mindre LT15START-modellen och 1 300 kg totalvikt för LT15CLASSIC-modellen. Släpvagnen med hjulaxeln avsedd att klara 1 300 kg är försedd med bromsmekanism.

 

The trailer package of LT15Mobile sawmill includes a light bar

 

För att använda sågverket efter transport måste operatören fälla ned åtta stödben och använda dem för att nivåjustera bänken, ta bort stänkskärmarna ovanför hjulen och dra ur den sprint som säkrar masten under transport. Sedan är sågverket klart att använda.

 

The trailer of LT15Mobile has a hitch and supportive wheel

 

Det mobila LT15-sågverket levereras med såghuvud och bänksektioner på en pall och släpvagnspaketet på en annan pall. Om du som kund avser transportera ditt mobila LT15-sågverk ute på vägarna måste du registrera släpvagnen med hjälp av de papper för typgodkännande som utfärdas av Wood-Mizer. I sådana fall måste monteringen av sågverket utföras av en Wood-Mizer-tekniker.

 

The LT15Mobile sawmill can be towed by a car

 

”Vi har gjort många ändringar i mastkonstruktionen, såghuvudet och bänksektionerna i jämförelse med det stationära LT15-sågverket,” berättar Mr. Roman Frontczak. ”Vi förbättrade bänkens stadighet under transport, och all kabeldragning till belysningen har placerats inuti bänken. I det här nya utförandet kan manöverpanelen och huvudmåttet monteras i två olika positioner för antingen stationär eller mobil drift.”

 

The transportation of LT15Mobile sawmill

 

På grund av de många ändringarna i sågverkets konstruktion erbjuder Wood-Mizer inte ett separat släpvagnspaket som uppgraderingsalternativ till tidigare LT15-sågverk.

 

The LT15Mobile head in transport position

 

Serien med LT15-sågverk har tillverkats i många år och har blivit det självklara valet för många sågverksägare världen över. Det mest anmärkningsvärda med LT15-sågverk är att de är tillförlitliga, har lång livslängd och är enkla att använda – och det till ett mycket bra pris. Det nya mobila LT15-sågverket ger ytterligare fördelar för små sågverksföretag, jordbrukare, skogsägare och snickare.

 

The LT15Mobile wheels

 

Kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare för att höra mer och få ett priserbjudande.