Tekniska tips

Mineralolja för din bladsliparutrustning

Ren mineralolja förlänger livslängden hos din CBN-slipskiva. Att använda fel typ av olja kan skada din CBN-slipskiva genom att täppa igen dess fina yta. När den är igentäppt kan den inte rengöras. Det resulterar i att CBN-skivan inte slipar optimalt och börjar lämna brännmärken på bladen.

Justering av bladguiderullar

Bladguiderullar ger extra precision och stabilitet till bandsågblad under sågning. De styr också bladets position i förhållande till sågverksbänken. För att kontrollera om dina bladguiderullar är inställda korrekt behöver du använda en särskild linjal som levererades med ditt sågverk.

Lämpligt eget lager av reservdelar till Wood-Mizer sågverk

Det är viktigt att ha ett mindre lager av reservdelar hemma för att undvika driftstopp. Wood-Mizer har förberett en lista med de mest gångbara reservdelarna, att kunna byta dessa direct spar tid och pengar.

Hur väljer man de bästa skärverktygen I sin verkstad?

Ju fler maskiner du har i din verkstad, desto oftare ställs du inför dilemmat vilka skärverktyg du ska använda, vad som är viktigt för varje sågning och hur du kan vara säker...

Hur du ställer in Setworks på ditt Wood-Mizer-sågverk

Här kan du ladda ned en snabbguide i PDF-format med vanliga Setworks-funktioner på ditt Wood-Mizer-sågverk.

Slipa dina egna klingor

Med hjälp av Wood-Mizers utbud av utrustning för slipning och skränkning kan du själv hålla dina sågklingor i bra skick. Här är några tips för dig som funderar på att börja med det.

Artiklar 1 till 6 av totalt 7

Page
Privacy Policy