Tekniska tips

Wood-Mizer WB2000 – ett högpresterande industriellt sågverk

Se inspelningen från Wood-Mizer LIVE med en detaljerad introduktion av funktionerna hos det industriella sågverket WB2000. I den här videopresentationen förklarar Wood-Mizers produktchef för industriprodukter, Adam Kubiak, hur WB2000 fungerar och genererar vinst. Det använder ett blad på 50, 75 eller 100 mm i bredd och ger den prestanda man kan förvänta sig från ett bandsågverk med brett blad.

Hur man väljer de bästa Wood-Mizer-verktygen

Wood-Mizer erbjuder ett brett utbud av verktyg för snickare och sågverkare, däribland sågklingor, borrar och ramsågblad samt skärhuvuden och skärstål för fräsning och hyvling. Wood-Mizers produkter är välkända för sin robusta konstruktion, höga funktionalitet och tillförlitlighet. I Wood-Mizers TOOLS-katalog hittar du tillbehör av premiumkvalitet som kan användas med både Wood-Mizer-maskiner och maskiner från andra tillverkare.

Läs om Wood-Mizers flaggskeppsblad: DoubleHARD

Wood-Mizers DoubleHARD-blad är flaggskeppsbladet och arbetshästen som har fälttestats i krävande sågtillämpningar världen över och som sågverksägare har förlitat sig på i årtionden.

Ett smartare sågverk för en bättre framtid för skogen

I slutet av 1970-talet fick en enkel idé fäste hos två amerikanska uppfinnare – tänk om man kunde flytta ett sågverk till träden i stället för tvärtom? Möjligheten att spara in på transportkostnaderna fascinerade både Don Laskowski och Dan Tekulve. De arbetade på flera prototyper i sitt garage och efter fyra år hade de framgångsrikt skapat ett sannerligen mobilt sågverk som var lätt, prisvärt och sågade riktigt bra. 1982 grundade de Wood-Mizer med sloganen From Forest to Final Form.

Swedish Homestead-serien: Hur man fäller ett träd – säkert och med precision

Simeon Fuchs delar med sig av säkra och beprövade tekniker som används av traditionella svenska skogshuggare för att fälla stora träd.

Hur du byter sågblad?

Wood-Mizers ”How-to”-serie innehåller de viktigaste tekniska råden om underhåll av sågverk och träbearbetningsmaskiner. Oavsett om du arbetar professionellt eller är hobbyist kan expertråd från Wood-Mizers kundtjänst utöka och stärka din kunskap.

Artiklar 1 till 6 av totalt 24

Page