Tekniska tips

Historian bakom sågverket LT40: Uppgraderingar av såghuvud och manöverpanel

I DAG kallas vårt sågverk LT40, som skapades 1982, för ”legendariskt”. Detta då det för alltid har ändrat hur människor omvandlar stockar till virke. Det har gjort det möjligt för vanligt folk att snabbt och effektivt producera färdiga brädor och balkar. Men viktigast av allt – det är mobilt!

Hur man väljer de bästa Wood-Mizer-verktygen

Wood-Mizer erbjuder ett brett utbud av verktyg för snickare och sågverkare, däribland sågklingor, borrar och ramsågblad samt skärhuvuden och skärstål för fräsning och hyvling. Wood-Mizers produkter är välkända för sin robusta konstruktion, höga funktionalitet och tillförlitlighet. I Wood-Mizers TOOLS-katalog hittar du tillbehör av premiumkvalitet som kan användas med både Wood-Mizer-maskiner och maskiner från andra tillverkare.

Läs om Wood-Mizers flaggskeppsblad: DoubleHARD

Wood-Mizers DoubleHARD-blad är flaggskeppsbladet och arbetshästen som har fälttestats i krävande sågtillämpningar världen över och som sågverksägare har förlitat sig på i årtionden.

Revolutionerande teknik på två hjul – födelsen av en ny sågverksteknik

2022 firar vi 40-årsdagen för det kända sågverket LT40 från Wood-Mizer, som revolutionerade hur människor runt om i världen använder sågverk. Detta orange sågverk med ett karaktäristiskt såghuvud hängt över sågverksbänken, två hjul och en kulkoppling har blivit erkänt och populärt bland kunder över hela världen. I dag är LT40 känt som ett ”legendariskt” sågverk.

Ett smartare sågverk för en bättre framtid för skogen

I slutet av 1970-talet fick en enkel idé fäste hos två amerikanska uppfinnare – tänk om man kunde flytta ett sågverk till träden i stället för tvärtom? Möjligheten att spara in på transportkostnaderna fascinerade både Don Laskowski och Dan Tekulve. De arbetade på flera prototyper i sitt garage och efter fyra år hade de framgångsrikt skapat ett sannerligen mobilt sågverk som var lätt, prisvärt och sågade riktigt bra. 1982 grundade de Wood-Mizer med sloganen From Forest to Final Form.

Swedish Homestead-serien: Hur man fäller ett träd – säkert och med precision

Simeon Fuchs delar med sig av säkra och beprövade tekniker som används av traditionella svenska skogshuggare för att fälla stora träd.

Artiklar 1 till 6 av totalt 24

Page