Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Tekniska tips

Hur man installerar eller byter ett rakt stål i kuttern

Lär dig hur du installerar eller byter ut ett rakt stål i en kutter på någon av Wood-Mizers hyvel-/fräsmaskiner. Varje kutter har fyra spår: två har alltid raka stål, medan de andra två kan ha raka eller profilerade stål, beroende på vad man vill framställa för något.

Hur kantverk och klyvsågar skapar värde hos sågföretag

Kantverk och klyvsågar är utformade för att kanta sidobrädor, plankor och timmer med bark, samt såga stockar och block till brädor på ett konsekvent och effektivt sätt över tid, med mycket små toleranser. Alla sågföretag som önskar öka sin produktion, förbättra sågprecisionen och minska spill med målet att uppnå högre avkastning, kan ha nytta av att använda ett kantverk eller en klyvsåg.

Hur du förvarar sågblad

Lär dig hur du förvarar sågblad korrekt och säkert för att undvika eventuella bladskador. Här är några tips och rekommendationer om hur du bäst förvarar dina sågblad så att de är redo att användas när du är det.

Hur du ställer in Wood-Mizers hyvel-/fräsmaskiner

Instruktionsvideon visar några av de vanligaste underhållsarbetena för de fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinerna Wood-Mizer MP260 och MP360, samt dimensionshyveln MP200.

Hur du förbättrar din produktivitet och ökar mängden producerat virke

Att investera i utrustning från Wood-Mizer är ett smart och enkelt sätt att öka din produktionsvolym och mängden producerat virke. Uppgradera din verksamhet och förbättra produktiviteten genom att tillföra en klyvsåg och ett kantverk till din såglinje.

Läs om Wood-Mizers premiumsågblad i serien MaxFLEX

MaxFLEX är ett av Wood-Mizers varumärken för bandsågblad. När Wood-Mizer designade de här bladen var målet att göra hållbara sågblad för alla ändamål, med ökad flexibilitet och förlängd livslängd. Wood-Mizers specialister väljer noggrant ut specialiserade legeringar från europeiska stålproducenter för att ge sina blad längre flexlivslängd, därtill härdas varenda tandspets, vilket ger ett tuffare blad med maximal sågprestanda.

Wood-Mizers industriella sågverk WB2000 på en modern sågverksfabrik i Polen

Sedan introduktionen 2015 har sågverksföretag över hela världen installerat det industriella sågverket Wood-Mizer WB2000, som kan två- eller tredubbla produktiviteten. Det industriella sågverket Wood-Mizer WB2000 är en maskin som kombinerar fördelarna med smal och bred bandsågbladsteknik.

Wood-Mizer WB2000 – ett högpresterande industriellt sågverk

Se inspelningen från Wood-Mizer LIVE med en detaljerad introduktion av funktionerna hos det industriella sågverket WB2000. I den här videopresentationen förklarar Wood-Mizers produktchef för industriprodukter, Adam Kubiak, hur WB2000 fungerar och genererar vinst. Det använder ett blad på 50, 75 eller 100 mm i bredd och ger den prestanda man kan förvänta sig från ett bandsågverk med brett blad.

Hur man väljer de bästa Wood-Mizer-verktygen

Wood-Mizer erbjuder ett brett utbud av verktyg för snickare och sågverkare, däribland sågklingor, borrar och ramsågblad samt skärhuvuden och skärstål för fräsning och hyvling. Wood-Mizers produkter är välkända för sin robusta konstruktion, höga funktionalitet och tillförlitlighet. I Wood-Mizers TOOLS-katalog hittar du tillbehör av premiumkvalitet som kan användas med både Wood-Mizer-maskiner och maskiner från andra tillverkare.

Läs om Wood-Mizers flaggskeppsblad: DoubleHARD

Wood-Mizers DoubleHARD-blad är flaggskeppsbladet och arbetshästen som har fälttestats i krävande sågtillämpningar världen över och som sågverksägare har förlitat sig på i årtionden.

Artiklar 1 till 10 av totalt 40

Page