Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Tekniska tips

Industriell sågning: Jämförelse av Wood-Mizers kantverk EG800 och Multirip-klyvsågen MR200

Sågverksägare söker ofta efter metoder för att öka virkesproduktionen med fokus på snabbhet och effektivitet. Wood-Mizer erbjuder en mängd olika sågverksmaskiner som är utformade för att hjälpa till att expandera din verksamhet och öka din produktivitet. Den här artikeln jämför Wood-Mizers industriella sågverkslösningar: kantverket EG800 och Multirip-klyvsågen MR200.

Kedjesågverk eller bandsågverk? En omfattande jämförelse som hjälper dig välja

Som fastighets- eller gårdsägare är det vanligt att ha några stockar till övers som man vill framställa virke av för reparation av till exempel staket och förrådsbyggnader. Det är inte något man gör dagligen, och själva arbetet är relativt enkelt. Det kan hända att man bara tar itu med det när man behöver hantera konsekvenserna av kraftiga vindar som har fällt träd. I den här guiden utforskar och jämför vi egenskaperna hos kedje- och bandsågverk och diskuterar deras respektive styrkor och svagheter.

Pallproduktion med en industriell såglinje från Wood-Mizer, bland annat bestående av TVS HD

Industrial Sawmilling Lines, även kända som Wood-Mizer Systems, introducerar automatisering och smarta lösningar för att producera virke effektivt till lägre kostnader. Glinkowski Sawmilling Company har kört sin industriella Wood-Mizer-linje i Polen sedan 2021. Linjen gjorde det möjligt att anpassa maskinerna till specifika affärsbehov och införliva den befintliga utrustningen från fabriken med allt nytt från Wood-Mizer Systems.

Hur man installerar eller byter ett rakt stål i kuttern

Lär dig hur du installerar eller byter ut ett rakt stål i en kutter på någon av Wood-Mizers hyvel-/fräsmaskiner. Varje kutter har fyra spår: två har alltid raka stål, medan de andra två kan ha raka eller profilerade stål, beroende på vad man vill framställa för något.

Hur kantverk och klyvsågar skapar värde hos sågföretag

Kantverk och klyvsågar är utformade för att kanta sidobrädor, plankor och timmer med bark, samt såga stockar och block till brädor på ett konsekvent och effektivt sätt över tid, med mycket små toleranser. Alla sågföretag som önskar öka sin produktion, förbättra sågprecisionen och minska spill med målet att uppnå högre avkastning, kan ha nytta av att använda ett kantverk eller en klyvsåg.

Hur du förvarar sågblad

Lär dig hur du förvarar sågblad korrekt och säkert för att undvika eventuella bladskador. Här är några tips och rekommendationer om hur du bäst förvarar dina sågblad så att de är redo att användas när du är det.

Hur du ställer in Wood-Mizers hyvel-/fräsmaskiner

Instruktionsvideon visar några av de vanligaste underhållsarbetena för de fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinerna Wood-Mizer MP260 och MP360, samt dimensionshyveln MP200.

Hur du förbättrar din produktivitet och ökar mängden producerat virke

Att investera i utrustning från Wood-Mizer är ett smart och enkelt sätt att öka din produktionsvolym och mängden producerat virke. Uppgradera din verksamhet och förbättra produktiviteten genom att tillföra en klyvsåg och ett kantverk till din såglinje.

Läs om Wood-Mizers premiumsågblad i serien MaxFLEX

MaxFLEX är ett av Wood-Mizers varumärken för bandsågblad. När Wood-Mizer designade de här bladen var målet att göra hållbara sågblad för alla ändamål, med ökad flexibilitet och förlängd livslängd. Wood-Mizers specialister väljer noggrant ut specialiserade legeringar från europeiska stålproducenter för att ge sina blad längre flexlivslängd, därtill härdas varenda tandspets, vilket ger ett tuffare blad med maximal sågprestanda.

Wood-Mizers industriella sågverk WB2000 på en modern sågverksfabrik i Polen

Sedan introduktionen 2015 har sågverksföretag över hela världen installerat det industriella sågverket Wood-Mizer WB2000, som kan två- eller tredubbla produktiviteten. Det industriella sågverket Wood-Mizer WB2000 är en maskin som kombinerar fördelarna med smal och bred bandsågbladsteknik.

Artiklar 1 till 10 av totalt 43

Page