Tekniska tips

Hur du byter sågblad?

Wood-Mizers ”How-to”-serie innehåller de viktigaste tekniska råden om underhåll av sågverk och träbearbetningsmaskiner. Oavsett om du arbetar professionellt eller är hobbyist kan expertråd från Wood-Mizers kundtjänst utöka och stärka din kunskap.

Swedish Homestead: Hur man använder ett Wood-Mizer-sågverk utomhus på vintern

I den här videon förklarar den svenske bonden Simeon Fuchs hur det hydrauliska sågverket LT40 hjälper till att hålla hans gård lönsam varje säsong. Efter 15 år och 5 000 timmars sågning ...

Hur du byter hyvel-/frässtål?

Wood-Mizers hyvlar/fräsar är maskiner som har utformats för att framställa färdiga träprodukter på ett effektivt sätt till ett rimligt pris. Wood-Mizer erbjuder ett antal skärstål (raka och profilerade) som enkelt kan installeras på kuttern, så att man kan producera olika typer av material. I den här tekniska guiden får du lära dig hur du snabbt och enkelt byter ut skärstål.

Swedish Homestead: Hur man avverkar döda träd

Hur bör man förvalta sin skog? Simeon Fuchs diskuterar fördelarna med att avverka döda träd och hans filosofi om miljöförvaltning kontra övergivande.

Varför går sågblad sönder?

I syfte att öka dina sågblads livslängd bör du hålla utkik efter åtta viktiga orsaker till att sågblad går sönder för tidigt. Hur många timmar kan man använda ett bandsågblad, eller hur många kubikmeter kan det såga innan det behöver slipas eller bytas ut? Svaret på frågan ”Hur länge håller ett bandsågblad?” beror på bladkvaliteten och många andra faktorer.

Swedish Homestead: Hur man sågar en stock från start till slut

Simeon Fuchs och hans far, Helmut, är experter på att såga med sitt femtonåriga hydrauliska sågverk LT40. ”Vi vill visa hur man sågar en stock från första till sista skäret med bandsågen, och ge dig en känsla för det”, säger Simeon. Helmut använder en stock för att demonstrera sina bästa tekniker för sågning av virke.

Artiklar 1 till 6 av totalt 24

Page