Artiklar

Sågverkslinjen TITAN förbättrar produktiviteten avsevärt för lastpallstillverkare

Produktionseffektivitet är en av de viktigaste faktorerna som avgör framgång i lastpallsindustrin och för Mr. Jan Zawada har produktionseffektiviteten ökat dramatiskt med en ny sågverkslinje från Wood-Mizer med breda band. Och hans plan för kommande förbättringar är långt ifrån färdig än.

Tillverkning av skärbrädor av ändträ i Kanada

Larch Wood Canada håller till på Cape Breton Island i Nova Scotia och producerar handtillverkade skärbrädor av ändträ från lärk. Larch Wood specialiserar sig på skärbrädor av ändträ från lärk på grund av dess vackra färg och ådring, men också för att de är hållbara och har en självreparerande skäryta.

Första installationen av klyvsågen HR250 i Polen: En palltillverkare rapporterar imponerande produktionsförbättringar

Familjeföretaget AMESKO tillverkar pallar och annat träemballage i den polska byn Szczytkowice. Företaget rapporterar ökad effektivitet som följd av installationen av nya klyvsågen HR250 i sin produktionslinje – en klyvsåg med dubbla blad.

Svensk projektledare får utlopp för kreativiteten med specialbeställda trägolv

Nils Ohlin arbetar heltid som projektledare, på fritiden sköter han samtidigt en växande verksamhet som producerar specialbeställda trägolv av hög kvalitet.

Sågverksarbete på en ekologisk bondgård i de schweiziska Alperna

Denna bergsbelägna ekologiska bondgård går bara att nå via bergståg, så ägaren av bondgården köpte ett litet LT15-sågverk för att kunna använda sitt eget trä och inte vara beroende av transporter. ”Jag heter Heini Hutter. Jag bor på Mount Rigi i Schweiz och jag sköter en ekologisk bondgård här på berget med getter, kor och får. Jag har varit här i tio år nu. Bondgården är unik, för man kan bara nå den genom att ta bergståget eller vandra upp för leden.”

Söker du en hobby som betalar för sig själv? Fundera på att köpa ett sågverk!

En svensk lantbrukare delar med sig av tre tips att tänka på för att fatta rätt beslut när man köper ett sågverk. Det är en kombination av vad han lärt sig från sin far och av egen erfarenhet. Låt oss presentera en serie hemmagjorda videor från en tre generationer tysk-amerikansk lantbrukarfamilj som bygger upp familjens liv på en stor bondgård i hjärtat av den svenska landsbygden.

Artiklar 1 till 6 av totalt 19

Page
Privacy Policy