Artiklar

Möbeltillverkning i Niedersachsen, Tyskland

Stora stockar är ofta billiga men svårare att hantera; endast några få kan bearbeta dem. Dessa svårigheter stoppade dock inte Jan Narten, en ung träarbetare från Tyskland som sågar stora stockar och tillverkar unika trämöbler.

Året runt-sågning i Haut-Verdon-dalen med det mobila sågverket LT70 från Wood-Mizer

”Jag heter Serge Jourdan. Jag äger ett mobilt sågverk i Haut-Verdon-dalen i Beauvezer i de franska Alperna. Varför valde jag LT70? För att det är enkelt att förflytta. Jag arbetar i ett bergigt område och även om jag kör i bergspass och på skogsstigar på 2 400 m höjd, kan jag alltid få med mig sågverket på dragkroken. Den här maskinen körs nästan varje dag – året runt!”

Sågar is till nederländska fester och evenemang

The Rocks ICE company från Nederländerna skapar extravaganta isskulpturer och isblock för catering, prestigefyllda evenemang, klubbar, restauranger och hotell.

Det legendariska sågverket Wood-Mizer LT40: Hör vad sågare säger om den här maskinen

Det första sågverket från Wood-Mizer designades 1982. Sedan dess har Wood-Mizer tillverkat fler än 100 000 sågverk – varav en betydande del varit av modell LT40. Vad gör den här maskinen så unik?

Sågning av virke till stugor i Michigan, USA

Steve Kesti, ägaren av Backwoods Lumber Company som ligger i Michigan, blev intresserad av träbearbetning redan i barndomen. ”Ända sedan jag var barn har jag alltid velat bygga en stuga i skogen”, minns Steve. Hans far var snickare och efter att ha tagit en snickerikurs i gymnasiet följde Steve i sin fars fotspår och blev själv snickare. ”Jag har arbetat som snickare tills jag så småningom började bygga hus åt andra människor”, säger Steve.

Att såga i de franska Alperna med ett mobilt Wood-Mizer LT70-sågverk

Vilket är det bästa sågverket för arbete i bergiga områden? Att såga i Alperna kräver mycket karaktär och beslutsamhet. Att bogsera ett sågverk upp för bergsvägar kan vara en utmaning även för de mest erfarna. Utöver färdigheter och praktiska kunskaper om trä, behöver man rätt utrustning för att göra ett bra jobb.

Hur man bygger en magisk släde åt jultomten

Spoiler: det krävdes kreativitet, ett mobilt sågverk från Wood-Mizer, poppelträ och lite magi. Gregg Turk använde sig av sina färdigheter som snickare och sitt portabla sågverk från Wood-Mizer för att bygga en helt otrolig ny träsläde åt jultomten.

Hur en italiensk sågverkare gör för att tjäna mer pengar på varje stock

Marco Marcante från norra Italien säger att han kan fyrdubbla värdet på sina råa stockar genom att såga dem till specialbeställt virke med sitt Wood-Mizer LT15.

Restaurering av vintagevagnar åt ett turisttåg i Spanien

Det spanska järnvägsföretaget RENFE Viajeros bad en ägare till ett mobilt Wood-Mizer-sågverk att restaurera fyra Strawberry Train-vagnar av vintagemodell. Vagnarna tillverkades av trä för nästan hundra år sedan.

Historien bakom sågverket LT40: Bänk- och hydraulikuppgraderingar

Den praktiska och smidiga omvandlingen av stockar till virke är ett resultat av en solid sågverkskonstruktion, med ett starkt och exakt såghuvud, ett perfekt anpassat bandsågblad och en tillförlitlig sågverksbänk. Den effektiva hydrauliska sågverksbänken gör det möjligt för operatören att lasta, rotera, nivåjustera och klämma fast stockar på ett säkert och ergonomiskt sätt. Därtill möjliggör en mobil version av sågverket sågning på plats – var än det behövs.

Artiklar 1 till 10 av totalt 69