Artiklar

Ett mobilt sågverk kan spara pengar vid timmertransport

”Vi behöver inte längre någon traktor för att släpa ut stockarna ur skogen och inte heller någon lastbil för att leverera virket hem till kunden”, säger de italienska bröderna Geronazzo som har skaffat ett mobilt sågverk.

Sågverk av premiumkvalitet hjälper ett polskt trämöbelföretag att ”vinna marknaden”

FAGUS är ett familjeföretag från Sępólno Krajeńskie, Polen, som är baserat på tradition och många års erfarenhet. Företaget specialiserar sig på tillverkningen av möbler i solitt trä, i huvudsak från ek och bok.

Byggandet av Noas ark

Ett av Wood-Mizers minsta sågverk användes till att såga 50 % av virket till världens största fristående träramskonstruktion – en rekonstruktion av Noas ark i biblisk storlek.

Traditionella klockor låter bättre med en upphängning och klockstapel av ekträ

The Bachert company grundades år 1725 av Kaspar Bachert i sydvästra Tyskland, företaget tillverkar och restaurerar alla typer av bronsklockor och klockstaplar i trä åt sina kunder runt om i Europa. Även om företaget har varit verksamt i nästan 300 år, drivs det fortfarande av ättlingar till grundaren. De fortsätter att arbeta i stort sett på samma sätt som deras förfader.

Wood-Mizer-sågverk sågar svarteksstockar

Efter tvåtusen år under vatten togs ekstocken upp, sågades i bitar och torkades. Den har blivit till ett helt underbart och mycket värdefullt material, och kan nu leva vidare under ytterligare århundraden.

Skogsägare sågar insektsbefästa stockar för ökad avkastning

Behöver du rensa upp i skogen efter en storm? Har du några träd som angripits av granbarkborren? En av lösningarna är att såga skadade stockar och skapa värdefullt virke att t.ex. bygga med själv eller lägga ut till försäljning.

Nytt sågverksföretag i Thailand fokuserar på ROI

Ett biomassaföretag utökar sin pallproduktion med nya sågverk som ger bättre ”return on investment” (ROI) än gamla maskiner.

Tillverkning av skärbrädor av ändträ i Kanada

Larch Wood Canada håller till på Cape Breton Island i Nova Scotia och producerar handtillverkade skärbrädor av ändträ från lärk. Larch Wood specialiserar sig på skärbrädor av ändträ från lärk på grund av dess vackra färg och ådring, men också för att de är hållbara och har en självreparerande skäryta.

Sågverkslinjen TITAN förbättrar produktiviteten avsevärt för lastpallstillverkare

Produktionseffektivitet är en av de viktigaste faktorerna som avgör framgång i lastpallsindustrin och för Mr. Jan Zawada har produktionseffektiviteten ökat dramatiskt med en ny sågverkslinje från Wood-Mizer med breda band. Och hans plan för kommande förbättringar är långt ifrån färdig än.

Första installationen av klyvsågen HR250 i Polen: En palltillverkare rapporterar imponerande produktionsförbättringar

Familjeföretaget AMESKO tillverkar pallar och annat träemballage i den polska byn Szczytkowice. Företaget rapporterar ökad effektivitet som följd av installationen av nya klyvsågen HR250 i sin produktionslinje – en klyvsåg med dubbla blad.

Artiklar 1 till 10 av totalt 24

Page
Privacy Policy