Artiklar

Stan från Kanada bygger sig ett växthus

I åratal drömde Stan Kujala om att bygga ett växthus på sin strandfastighet i Port Alberni, British Columbia. ”Min fru och jag har entusiastiskt odlat grönsaker i åratal”, säger Stan. ”Vi har alltid velat bygga ett växthus för att förlänga odlingssäsongen.”

Hållbar skogsförvaltning för lokala samhällen i Italien

Under de senaste 20 åren har Alta Val di Suza skogskonsorti i Turin, Italien, förlitat sig på Wood-Mizers sågverk för att uppnå två mål med hållbar skogsförvaltning – att skydda miljön och att på ett effektivt sätt använda råvirke.

En ny ekonomi växer fram ur fallna och döende stadsträd

New York Heartwoods är ett kvinnoägt socialt företag i Warwick, New York. Företaget grundades 2010 med uppdraget att regenerera skogens vitalitet och maximera värdet av döende och fallna stadsträd. En av företagets medgrundare, Megan Offner, delar sin vision om nya marknadsnischer som skapas ur denna nya, framväxande ekonomi.

Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning hjälper till att utveckla den svenska träförädlingen

Vårt land är ett land med anrika träbearbetningstraditioner där vi tar väl hand om den skog som täcker två tredjedelar av vår landyta. Vår skog är välskött och träbearbetningsindustrin har en ledande roll i Sveriges ekonomi. Otaliga skogsbrukare, sågverkare och snickare över hela Sverige förlitar sig på utrustning från Wood-Mizer för att framgångsrikt driva sina träföretag.

Hållbar offentlig skogsförvaltning i Katalonien med ett sågverk från Wood-Mizer

MMBB-projektet, som förenat flera samhällen i Katalonien, utvecklar framgångsrikt en cirkulär ekonomi för effektiv och avfallsfri användning av trä från offentliga skogar.

Inspirerande projekt från Kanada: Bygget av ett gästhus intill en bäck

Gå över en liten gångbro från Andrew Koesslers hus i British Columbia, Kanada, så hittar du hans senaste skapelse – ett pittoreskt gästhus alldeles intill bäcken med ett loft med dubbelsäng, en sittgrupp på entréplan och ett pentry med rinnande vatten.

En pensionerad ingenjör sågar sitt eget virke och tillverkar möbler i de franska Alperna

Henri Kurzaj är en fransk entreprenör av polskt ursprung som har arbetat med trä i nästan sex år. Hans företag Forest-Ethik designar och skapar träprodukter tillverkade av lokalt virke. Han trivs mycket bra i sin lilla by Savoie område, Frankrike.

Från skogsbränder till ekonomisk återupplivning: Hur ett sågverk från Wood-Mizer hjälper till att återuppbygga en Italiensk stad

Fyra år efter skogsbränderna i Val di Susa-dalen vid gränsen mellan Italien och Frankrike läker det lokala kooperativet La Foresta skogssår genom att tillföra värde till trä i alla dess former.

Ken bygger leksaksbilar åt ”Operation Christmas Child” i USA

Förra året byggde Ken 10 000 leksaksbilar av omkullblåsta hybridpopplar och vita tallar från hans egendom. Varför gjorde han så många kan man undra. För att fylla skolådorna från Operation Christmas Child, så klart!

Att lära sig arbeta i trä med Wood-Mizer – i Sverige

”Det bästa med att arbeta med trä är att man aldrig blir fullärd. Man har alltid något problem att lösa, även om man har många års erfarenhet. Låt oss säga att du tillverkar en speciell profil åt din kund – du vet aldrig om det kommer att bli bra. Det är en underbar känsla när det blir precis som man tänkt sig”, säger David.

Artiklar 1 till 10 av totalt 49

Page