Artiklar

Det finska bidraget till framgången med träbearbetningsprodukter

Wood-Mizers framgångssaga börjar med två geniala ingenjörer som bestämde sig för att dela sin innovativa idé om ett portabelt sågverk med resten av världen. De kom på ett smart, effektivt och billigt sätt att omvandla stockar till virke, så att det skulle bli mer lättillgängligt för alla att bygga med trä. Fler än 100 000 människor har förlitat sig på den här maskinen och använt den för att framgångsrikt bygga sina företag eller utöva sina hobbyer.

Spännande projekt från USA: Ett Ford bilmuseum i form av ett vintage-garage

American Ford Car Club har byggt ett museum i form av ett trägarage från tidigt 1900-tal.

Tysk Power Frau driver sågverk

Det finns en såg i östra Tyskland som ägs och drivs på entreprenad av en kvinna. Hennes kollegor kallar henne respektfullt Power Frau.

Mobil soldriven torkkammare skyddar virket mot insekts- och vattenskador

Lantbrukaren Nathan Brown från North Carolina i USA tröttnade på att splintbaggar förstörde virke han lade ut för att lufttorka, så han bestämde sig för att bygga en soldriven torkkammare.

Byggde ett åttkantigt hus i aspvirke i Finland

En finsk entreprenör, John Ujanen, tillämpade paradoxerna i åttkantig geometri och byggde ett supereffektivt åttkantigt hus av aspvirke.

Ny ägare uppgraderar sin familjeägda såg

”När jag först gick in i företaget och började tjäna pengar insåg jag hur enkelt det var att köra sågen och hur intressant det var. Det inspirerar mig att arbeta här varje dag”, säger ägaren till Varming Savværk i Danmark.

Ett mobilt sågverk kan spara pengar vid timmertransport

”Vi behöver inte längre någon traktor för att släpa ut stockarna ur skogen och inte heller någon lastbil för att leverera virket hem till kunden”, säger de italienska bröderna Geronazzo som har skaffat ett mobilt sågverk.

Sågverk av premiumkvalitet hjälper ett polskt trämöbelföretag att ”vinna marknaden”

FAGUS är ett familjeföretag från Sępólno Krajeńskie, Polen, som är baserat på tradition och många års erfarenhet. Företaget specialiserar sig på tillverkningen av möbler i solitt trä, i huvudsak från ek och bok.

Byggandet av Noas ark

Ett av Wood-Mizers minsta sågverk användes till att såga 50 % av virket till världens största fristående träramskonstruktion – en rekonstruktion av Noas ark i biblisk storlek.

Traditionella klockor låter bättre med en upphängning och klockstapel av ekträ

The Bachert company grundades år 1725 av Kaspar Bachert i sydvästra Tyskland, företaget tillverkar och restaurerar alla typer av bronsklockor och klockstaplar i trä åt sina kunder runt om i Europa. Även om företaget har varit verksamt i nästan 300 år, drivs det fortfarande av ättlingar till grundaren. De fortsätter att arbeta i stort sett på samma sätt som deras förfader.

Artiklar 1 till 10 av totalt 30

Page