Artiklar

Sågning av virke till stugor i Michigan, USA

Steve Kesti, ägaren av Backwoods Lumber Company som ligger i Michigan, blev intresserad av träbearbetning redan i barndomen. ”Ända sedan jag var barn har jag alltid velat bygga en stuga i skogen”, minns Steve. Hans far var snickare och efter att ha tagit en snickerikurs i gymnasiet följde Steve i sin fars fotspår och blev själv snickare. ”Jag har arbetat som snickare tills jag så småningom började bygga hus åt andra människor”, säger Steve.

Att såga i de franska Alperna med ett mobilt Wood-Mizer LT70-sågverk

Vilket är det bästa sågverket för arbete i bergiga områden? Att såga i Alperna kräver mycket karaktär och beslutsamhet. Att bogsera ett sågverk upp för bergsvägar kan vara en utmaning även för de mest erfarna. Utöver färdigheter och praktiska kunskaper om trä, behöver man rätt utrustning för att göra ett bra jobb.

Hur man bygger en magisk släde åt jultomten

Spoiler: det krävdes kreativitet, ett mobilt sågverk från Wood-Mizer, poppelträ och lite magi. Gregg Turk använde sig av sina färdigheter som snickare och sitt portabla sågverk från Wood-Mizer för att bygga en helt otrolig ny träsläde åt jultomten.

Hur en italiensk sågverkare gör för att tjäna mer pengar på varje stock

Marco Marcante från norra Italien säger att han kan fyrdubbla värdet på sina råa stockar genom att såga dem till specialbeställt virke med sitt Wood-Mizer LT15.

Restaurering av vintagevagnar åt ett turisttåg i Spanien

Det spanska järnvägsföretaget RENFE Viajeros bad en ägare till ett mobilt Wood-Mizer-sågverk att restaurera fyra Strawberry Train-vagnar av vintagemodell. Vagnarna tillverkades av trä för nästan hundra år sedan.

Historien bakom sågverket LT40: Bänk- och hydraulikuppgraderingar

Den praktiska och smidiga omvandlingen av stockar till virke är ett resultat av en solid sågverkskonstruktion, med ett starkt och exakt såghuvud, ett perfekt anpassat bandsågblad och en tillförlitlig sågverksbänk. Den effektiva hydrauliska sågverksbänken gör det möjligt för operatören att lasta, rotera, nivåjustera och klämma fast stockar på ett säkert och ergonomiskt sätt. Därtill möjliggör en mobil version av sågverket sågning på plats – var än det behövs.

Ett modernt högpresterande sågverk i Lettland

Företaget Pro Wood från Lettland rapporterar att det har tredubblat sin produktionsvolym samtidigt som det har behållit samma antal anställda och avsevärt minskat sitt träspill efter att ha börjat använda sågverkslinjen Wood-Mizer WM4000.

Fascinerande sågverksprojekt: Mulberry Chapel – ett kapell byggt på en gård i Georgia, USA

Under de senaste 20 åren har George Coker drömt om och planerat det perfekta tillskottet till sin gård i Carnesville, Georgia. Att bygga ett kapell på egendomen skulle vara ett idealiskt sätt att utöka fastighetens möjligheter.

Att upptäcka träets skönhet i de franska Alperna med utrustning från Wood-Mizer

”I Savoye-regionen är trä hela tiden levande. Även efter att det sågats lever det vidare och tjänar människor”, menar Yvan Cometto, en snickare från en liten by i de franska Alperna. I sitt företag YC Charpente använder Yvan Wood-Mizer-utrustning för att tillverka träprodukter från lokalt virke.

Historien bakom sågverket LT40: motoruppgraderingar

Ett sågverks motor är en av de mest kritiska komponenterna för att generera den kraft som behövs för effektiv sågning. De motorer som installerades i de första LT40-sågverken i början på 90-talet var ekonomiska och relativt starka. Men viktigast av allt: de var en perfekt matchning för ett mobilt sågverks lätta och kompakta konstruktion.

Artiklar 1 till 10 av totalt 65