Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

En tysk gård diversifierar sin inkomst med sågverket Wood-Mizer LT70

En fjärde generationens tysk jordbrukare startar sågverksamhet med sågverket LT70, som han använder för att underhålla gården och tillhandahålla virke till lokalsamhället. Med sågverksutrustning från Wood-Mizer kan gårdsägare världen över diversifiera sin verksamhet och generera vinst genom att producera lokalt virke.

Mobilt sågverk som ger nöje, terapi och avkoppling

”Att såga med min Wood-Mizer är bara SÅ kul! Det är avkopplande och terapeutiskt”, säger Jon Scott, en sågare från New York, USA. Jon Scott blev intresserad av snickeri och trä när han var 12 år gammal. ”Min gymnasieskola erbjöd inga slöjdkurser, så jag är självlärd."

Från stock till färdig produkt: Svenskt snickeri med teknik från Wood-Mizer

”Att arbeta med sin hobby ger oändligt med timmar av skoj. Jag lever som i en dröm.” Det säger Rasmus Ström från sin snickeriverkstad Ädelsnickaren i Falköping. Rasmus använder utrustning från Wood-Mizer, såsom den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 ...

Wood-Mizers sågverk bidrar till att skapa tillväxt och stärka kvinnors egenmakt i Pakistan

Ciqam Green Solutions Private Limited, även känt som Ciqam, är verksamt i ett område kallat Hunzadalen i norra Pakistan, nära Kina. Denna region är känd för sina berg och byar, cirka 2 500 meter över havet. Hunzadalen, som en gång styrdes av prinsar, är rik på kulturarvsplatser.

Polsk entreprenör når framgång med ett sågverk från Wood-Mizer

Den polska entreprenören Zygmunt Koss berättar om hur han fann en passion för träbearbetning och hur han uppnådde framgång i affärer tack vare rätt teknik. ”Jag började med träförädling av en ren slump, det var ingenting jag planerade”, säger Zygmunt ...

Byggnation av ett unikt träkapell på en gård i USA

Jag har byggt mängder av olika saker under de 40 år jag varit verksam. Men det här kapellet är bland det bästa jag någonsin gjort”, säger Bill Miskiman, en gårdsägare i Connecticut och en av de som var med och skapade det unika Trinity Knot Chapel.

Två bröder från Sverige driver framgångsrikt ett eget bygg- och snickeriföretag

Göran och Lennart Ståhl tillverkar träbearbetningsprodukter och förser lokala husbyggarkunder i Sverige med kvalitetsvirke. Bröderna förlitar sig främst på verktygen och maskinerna från Wood-Mizers träbearbetningssortiment, däribland den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 och dimensionshyveln MP160.

Wilson Enterprises växer med Wood-Mizers industriella sågsystem WB2000

Det familjeägda företaget Wilson Enterprises ligger på Upper Peninsula i Michigan och har levererat högkvalitativa barr- och lövträprodukter för heminredning, byggnation och snickeriprojekt sedan 1985. De säljer sina träprodukter i nära på 5 000 butiker över hela USA och investerade nyligen i det industriella sågsystemet Wood-Mizer WB2000 för effektiv bearbetning av stockar till färdiga produkter.

Hans Larsson i Sverige tillverkar specialvirke med sin hyvel-/fräsmaskin MP360

”Virket de säljer i bygghandeln är dyrt, därför letar folk efter sätt att köpa det billigare. De ringer mig, så framställer jag allt möjligt åt dem – golv, vägg- och takpanel, till och med specialfräst virke till k-märkta hus. Till dessa kvalitetsprodukter använder jag stockar från 200 år gamla skogar”, förklarar Hans Larsson, sågare och snickare från Vansbro.

Snickeriverkstad i Slovenien använder ett sågverk från Wood-Mizer

Den slovenska snickeriföretagaren Jože Moric delar med sig av viktig kunskap från sin 40 år långa karriär inom snickeri. ”Om du välsignas med en passion för snickeri redan i tidig ålder, så kan du ha turen att få ett jobb som du verkligen tycker om, livet ut”, säger han.

Artiklar 1 till 10 av totalt 91