Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Hans Larsson i Sverige tillverkar specialvirke med sin hyvel-/fräsmaskin MP360

”Virket de säljer i bygghandeln är dyrt, därför letar folk efter sätt att köpa det billigare. De ringer mig, så framställer jag allt möjligt åt dem – golv, vägg- och takpanel, till och med specialfräst virke till k-märkta hus. Till dessa kvalitetsprodukter använder jag stockar från 200 år gamla skogar”, förklarar Hans Larsson, sågare och snickare från Vansbro.

Snickeriverkstad i Slovenien använder ett sågverk från Wood-Mizer

Den slovenska snickeriföretagaren Jože Moric delar med sig av viktig kunskap från sin 40 år långa karriär inom snickeri. ”Om du välsignas med en passion för snickeri redan i tidig ålder, så kan du ha turen att få ett jobb som du verkligen tycker om, livet ut”, säger han.

Sågning av ek med Wood-Mizer LX50 i Nederländerna

Bob Otten driver sitt eget sågverksföretag, The Otten Sawmill, i den nederländska byn Lutten. För den här hantverkaren, som har en djup passion för sitt arbete, finns inget finare trä än ek. Han tillbringar sina dagar med att arbeta utomhus. Ek är perfekt för att skapa sådant som rustika ladugårdar, traditionella takramar och andra produkter. Bob Otten övervakar hela processen – från avverkning, till sågning och byggnation.

Sågning på Balmoral Estate i Skottland med sågverket Wood-Mizer LT40

Balmoral Castle har varit residens för den kungliga familjen i Skottland sedan det förvärvades av prins Albert för drottning Victoria 1852. Som traditionen går ska varje efterföljande ägare av godset ta ett nära personligt intresse i att driva och förbättra det. Balmoral Estate köpte nyligen sågverket Wood-Mizer LT40 WIDE Mobile för att effektivt underhålla skogarna och grönområdena runt slottet.

Före detta elektriker byggde sitt drömhus i Kanada

Nathan Shewchuk förverkligade sin livslånga dröm om att bygga sitt eget hem med åtta års hårt arbete och hängivenhet, tillsammans med några medhjälpare och ett mobilt sågverk från Wood-Mizer.

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Egenproduktion av virke till St. Annes kyrka i Slovenien

Man hittar Wood-Mizers sågverk på de mest udda av platser runt om i världen, såsom på toppen av ett berg i Slovenien, uppe på 1 220 m höjd, där den katolska kyrkan St. Anne ligger. Kyrkan byggdes för mer än 700 år sedan och är en helig plats för många pilgrimer, eftersom en helgedom – en skulpturell bild av den mörkhyade madonnan – förvaras här.

Italienskt familjeföretag inom vedbranschen diversifierar sina tjänster och ökar vinsten med sågverket LT70

Ungefär 50 km nordost om Rom startade Stefano Chinis farfar ett familjeföretag 1929, som sålde handklyvna järnvägsslipers. Stefanos far växte upp i träbearbetningsindustrin, och genom hårt arbete lyckades han bygga ett framgångsrikt vedföretag. Stefano började leda verksamheten fullt ut 2007. Som en tredje generationens ägare funderar han redan på hans egen sons framtid inom familjeföretaget.

Nelson Wood Shims rapporterar en 30 till 50 procentig ökning av kapaciteten med det senaste sågsystemet TV6000/MR6000

Nelson Wood Shims i Minnesota, USA, är Nordamerikas största tillverkare av högkvalitativa träkilar, som de säljer över hela landet. Företaget investerade nyligen i ett nytt sågverkssystem för att maximera avkastningen och samtidigt minimera investeringar och driftkostnader.

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Artiklar 1 till 10 av totalt 84