Artiklar

Att lära sig arbeta i trä med Wood-Mizer – i Sverige

”Det bästa med att arbeta med trä är att man aldrig blir fullärd. Man har alltid något problem att lösa, även om man har många års erfarenhet. Låt oss säga att du tillverkar en speciell profil åt din kund – du vet aldrig om det kommer att bli bra. Det är en underbar känsla när det blir precis som man tänkt sig”, säger David.

Sågning av robinia i Ungern

Inte långt efter att Columbus hade upptäckt den nya världen började européerna beställa exotiska amerikanska växter till sina trädgårdar. År 1601 planterade den franske kungen Henry IVs kungliga trädgårdsmästare en liten robiniaplanta. Nu 420 år senare är det trädet det äldsta i Paris!

Restaurering av gamla kloster i Bulgarien med Wood-Mizer-sågverk

Det ortodoxa klostret Varovitets i Etropole, Bulgarien, växte fram 1158 och blev till en skattkammare av andlig kunskap på medeltiden, där munkar kopierade liturgiska böcker. Med hjälp av två Wood-Mizer-sågverk restaureras klostret just nu, och dess autentiska arkitektur bevaras noggrant.

Gammalt virke får nytt liv med Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning

Mottot ”Naturen gör oss lyckliga” är ledstjärna för Kamil Broda, en entreprenör från Skarżysko-Kamienna i Polen. Kamil arbetade i finansbranschen i 20 år tills han bestämde sig för att förverkliga sin dröm. Hans företag OLD Mountains grundades för att skapa möbler och vardagsartiklar av träavfall och kombinera detta med stål, betong, glas och lite till – grundtanken bakom dessa unika produkter som Kamil vill kommunicera till sina kunder.

Stort bastubygge i trä på en holme i Helsingfors

Ett finskt träbearbetningsföretag, Hirsityö Heikkilä, har byggt en stor bastu av trä på en holme i Sveaborgsområdet av virke från ett Wood-Mizer-sågverk.

Slöjd: träskedar och trätallrikar – en italiensk familj håller liv i traditionerna

För familjen Peretti är trä en viktig del av tillvaron, lika viktig som luft eller vatten. Trä har varit deras försörjning i mer än ett halvt sekel och är det traditionella hantverket för folket i dalen där de bor.

Två tyska snickare inrättade en verkstad för utbildning i design av trämöbler

När Heiner Schäfers och Aron Keidel, två snickerientusiaster, träffades på snickeriskola i Tyskland kläckte de en rad fantastiska idéer. De började arbeta tillsammans för tolv år sedan och i dag driver de en helt unik verksamhet i Recklinghausen i Tyskland.

Wood-Mizers sågverk LT15 och timmerhyvel MP100 jobbar med tjeckiska timmerhus

För Hanis Log Homes i Tjeckien är timmerhus big business. Företaget har över 50 hantverkare och bygger alltfler timmerhus för vart år som går och specialiserar sig på skräddarsydda objekt som verkligen framhäver träets naturliga skönhet.

Det finska bidraget till framgången med träbearbetningsprodukter

Wood-Mizers framgångssaga börjar med två geniala ingenjörer som bestämde sig för att dela sin innovativa idé om ett portabelt sågverk med resten av världen. De kom på ett smart, effektivt och billigt sätt att omvandla stockar till virke, så att det skulle bli mer lättillgängligt för alla att bygga med trä. Fler än 100 000 människor har förlitat sig på den här maskinen och använt den för att framgångsrikt bygga sina företag eller utöva sina hobbyer.

Spännande projekt från USA: Ett Ford bilmuseum i form av ett vintage-garage

American Ford Car Club har byggt ett museum i form av ett trägarage från tidigt 1900-tal.

Artiklar 1 till 10 av totalt 38

Page