Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Välkommen till den svenska hemsidan för Wood-Mizer Industries – världsmarknadens ledande leverantör av portabla och stationära sågverk med tunt sågskär samt sågblad.

Trä låter oss bygga en bättre värld för miljoner människor, idag och i morgon. Hållbarhet och lönsamhet är mål som kan uppnås med innovativa timmerbearbetningslösningar från Wood-Mizer.

Med Wood-Mizer kan du såga trä överallt.

Wood-Mizer Industries utrustar den moderne timmerproducenten med smartare produkter, som ger ökad lönsamhet och förstärkt hållbarhet. De första grundläggande modellerna har utvecklats till mycket avancerade maskiner som kan såga trä på alla kontinenter.

Den "orange" produktlinjen med professionella sågverk och professionell utrustning erbjuder många möjligheter för mindre verksamheter och enskilda personer. Industriella sågverk och Smart Log-linjer ger produktion på kommersiell nivå, med utnyttjande av de inbyggda fördelarna med smala sågskär – lägre driftkostnader och större utnyttjande av varje stock.

Det senaste tillskottet i Wood-Mizers utbud är sågverk med brett sågband för tillförlitlig produktion även i avlägsna områden. Andra produkter är klyvsågar, kantverk, fräsar, kapsågar, materialhanteringsutrustning med mera.

Wood-Mizer tillverkar ett stort utbud av sågblad för sågning av alla träslag, allt från ekonomiska blad i kolstål för sågning i kontinuerlig produktion till högklassiga blad med karbidspetsar och bimetallblad för hög prestanda.

Modern tillverkning.

Moderna tillverkningsanläggningar i USA och Europa garanterar maximal kvalitet till överkomliga priser – överallt i världen. Högkvalitativt stål och komponenter av hög kvalitet är av största betydelse. Tillverkningsprinciper enligt "lean" och ständiga förbättringar inom alla avdelningar gör att vi ständigt hittar nya sätt att förbättra processer, kvalitet och hastighet. Strikta kvalitetskontroller och ständiga förbättringar tillämpas i varje tillverkningssteg, från inledande konceptframtagning och utveckling till slutmontering av varje enskild enhet.

80,000+ kunder i hela världen

Med lokala kontor på fem kontinenter och med fler än 100 auktoriserade återförsäljare över hela världen är Wood-Mizer fokuserat på att göra företagets kunder framgångsrika. Våra internationella sälj- och serviceteam erbjuder rådgivning, erfarenhet och lokal service över hela världen, med lång erfarenhet inom många olika marknader.

De flesta av våra kunder är småföretagare, som försörjer sina familjer genom att leverera hållbart och lokalt producerat timmer till närområdet. Bönder, trävaruproducenter och hantverkare kan såga det timmer som de behöver i sin verksamhet. De bidrar aktivt till att den lokala ekonomin växer, att nya jobb skapas och att levnadsstandarden förbättras i hela världen.

Framtiden

Vi vill hjälpa dig att göra rätt val som passar dina planer, oavsett hur ambitiösa de är. När du köper ett sågverk från Wood-Mizer köper du mer än en produkt – du blir medlem i Wood-Mizer-familjen.

Möt ditt företags framtida utmaningar tillsammans med Wood-Mizer, så behöver du inte oroa dig.