Wood-Mizer presenterar MP220 – fräs/hyvel/klyvsåg

Wood-Mizer MP220 Moulder/Planer/Ripsaw
14.07.2021

 

Wood-Mizers träbearbetningsmaskin MP220 kombinerar effektivt tre funktioner – fräsning, hyvling och klyvsågning – i en och samma enhet, vilket sparar tid och minskar kostnader för sågare och snickare.

MP220 är en bra lösning för att producera kvartsstav, golvplattor, paneler, krönlister på kortare tid och till lägre kostnader.

 

 

MP220 har en horisontell cutter och ett cirkulärt blad. Klyvsågning och hyvling kan göras i ett steg. Stålen ger maximalt fräsdjup på 20 mm. De maximala hyvlingsmåtten är 240 mm på höjden och 410 mm på bredden (med klyvsågsklingan av).

 

 

Den övre kåpan täcker sågklingan och operatören kan enkelt justera den. Med en maximal såghöjd på 80 mm går matningen på den bänken smidigt och säkert.

 

 

En manöverenhet över matningsbänken gör det enkelt att använda MP220. Den ergonomiska veven möjliggör justering av höjden på gjutjärnsbänken för tjocklek för hyvling/fräsning. Ett anhåll hjälper till att placera materialet för sågning.

 

 

Två elmotorer (3,2 kW/4,4 hk) ger en rotationshastighet på 6 000 varv/min, vilket säkerställer en jämn yta på slutprodukterna samtidigt som de förbrukar lite energi och har tystare gång.

MP220 arbetar med en fast matningshastighet på 5 m/min (ECO-versionen) eller med en variabel hastighet på 2–11 m/min (PRO-versionen).

MP220 har två spånutsug ovanpå kåpan och ett under gjutjärnsbänken vilket håller arbetsområdet rent.

 

 

MP220 är lätt (240 kg) och kompakt och kan förses med transporthjul så att man snabbt och bekvämt kan flytta maskinen och installera den på arbetsplatsen.

Wood-Mizer har ett brett urval av profilstål, klingor och andra tillbehör för sina träbearbetningsmaskiner.

 

 

Tack vare användarvänlighet, överkomligt pris och två års garanti passar MP220 optimalt för sågare och snickare som vill diversifiera sitt produktutbud och öka mervärdet på sina träprodukter. Ett måste för varje snickeri.

Kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare för info och ett priserbjudande.

***