Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer presenterar MS500 – en mångsidig bordssåg med panelsågsfunktioner

Wood-Mizer presenterar MS500 – en mångsidig bordssåg med panelsågsfunktioner
26.07.2023

 

Som svar på en ständigt växande efterfrågan i branschen på avancerade snickerimaskiner, utökar Wood-Mizer sitt sortiment med den mycket funktionella bordssågen MS500. MS500 är resultatet av ett samarbete mellan Wood-Mizers ingenjörer och erfarna snickare. Maskinen har utvecklats för att uppfylla alla behov som små till medelstora verkstäder har i samband med sågning av hårda träslag och olika sorters skivmaterial, såsom MDF.

Wood-Mizer MS500 består i huvudsak av en effektiv sågklingsenhet inkapslad i gjutjärn, en ritsklinga samt ett skjutbord placerat på styrrullar. Den är ett alternativ till större panelsågar med stora skjutbord i aluminium. MS500 är perfekt för sågning av medelstora skivor (max. mått: 1 300 x 1 260 mm). För sågning av fullstora skivor rekommenderar vi att du använder den större panelsågen Wood-Mizer MS750.

 

 

MS500 är en kompakt bordssåg som är enkel att justera. Klingans höjd och vinkel ställs in för hand med hjul som försetts med mätskalor, för bästa precision. Den exakta sågbredden och -längden visas på analoga indikatorer med ett förstoringsglas längs de parallella och vinkelräta styrrullarna. Elektronisk avläsning (för ultraexakta mått med en tolerans på upp till 0,1 mm) finns som tillval.  

Bordssågen MS500 har en skjutmekanism av hög kvalitet för enkel parallell och vinkelrät bearbetning av material. Stödbordet ökar stabiliteten vid arbete med krävande material.  

Ritsklingan är ursprungligen en lösning reserverad för fullstora panelsågar, framtagen för att ge fina exakta skär. Att byta huvudklingan eller ta bort ritsklingan går snabbt och enkelt – allt du behöver göra är att skruva loss den övre kåpan och öppna en liten magnetplåt. Ritsklingan kan justeras i höjdled och kan även sänkas ner helt ifall den inte behövs.

 

 

MS500 kan användas med sågklingor på upp till 400 mm i diameter som körs i antingen 3 500 eller 4 500 v/min, vilket ändras manuellt genom att drivremmen växlas från en remskiva till en annan vid spindeln. Vid sågning av MDF-skivor rekommenderar vi att du kör klingan i en hastighet på 3 500 v/min samt använder ritsklingan. För sågning av hårda träslag rekommenderas 4 500 v/min (utan ritsklinga).   
 
Bordssågen MS500 kommer med en fabriksinställd arbetsbänk – du kan så klart även ändra inställningarna själv. Huvudklingan drivs av en 6 kW motor medan ritsklingan drivs av en 0,75 kW motor. De båda klingornas gjutjärnsenhet kan justeras i höjdled eller vinklas för sågning i upp till 45°. Gjutjärnsbänken vilar på fyra bultar, vilket möjliggör exakt nivåjustering.   
Det gjutjärn som används i produktionen av MS500 kommer uteslutande från kända leverantörer. Det är framställt av europeiska producenter och ger stabilitet och hållbarhet vid tungt arbete, samtidigt som det är motståndskraftigt mot deformering och vibrationer.   

 

 

Sågspån och träflis kan effektivt avlägsnas genom den 125 mm breda spånuppsamlingsöppningen placerad strax under sågenheten samt en ytterligare spånuppsamlingsöppning på 80 mm på klingskyddsarmen. För smidigast möjliga användning av MS500 rekommenderar vi att du använder den med ett av Wood-Mizers MES spånuppsamlingssystem.  

För att vara säker och smidig att arbeta med är bordssågens huvudklinga försedd med en säkerhetskåpa med tillhörande hjul och lyftmekanism, vilket ger enkel materialmatning. Säkerhetskåpan fungerar även klockrent vid sågning i 45° vinkel.  

Manöverpanelen består av en brytare för huvudklingan, en brytare för ritsklingan, indikatorlampor för vald motorhastighet samt en nödstoppsknapp.   

MS500 har designats av europeiska ingenjörer och är helt och hållet tillverkad av kvalitetsmaterial i europeiska fabriker. Den tekniska konstruktionen och avancerade tillverkningsprocessen ger en garanterat bekymmersfri drift under många år framöver.  

 

 

För effektiv sågning av möbelskivor, brädor och hårda träslag rekommenderar vi att du väljer en lämplig klinga från Wood-Mizers TOOLS-katalog. Vi erbjuder ett brett utbud av sågklingor och ritsklingor som fungerar perfekt med våra träbearbetningsmaskiner.  

Bordssågen Wood-Mizer MS500 kommer med 2 års garanti och omfattande teknisk support från Wood-Mizers kundtjänstspecialister.

För mer information om bordssågen MS500 och andra träbearbetningsmaskiner, besök https://woodmizer.se/ms500-sliding-table-saw  eller kontakta din lokala försäljningsrepresentant.

 

 

***