Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Panelsågen Wood-Mizer MS750 – för professionell panelsågning och annan kapning

Panelsågen Wood-Mizer MS750 – för professionell panelsågning och annan kapning
05.07.2023

 

Wood-Mizer utökar sitt sortiment med en avancerad panelsåg för sågning av olika paneler, träskivor och solida trästycken. MS750 har en robust sågenhet i gjutjärn, en ritsklinga och ett skjutbord i aluminium. Maskinen har utvecklats för snickeriverkstäder och möbeltillverkare som ständigt letar efter mer effektiva sätt att precisionssåga olika typer av trämaterial.   

Panelsågen MS750 har designats av europeiska ingenjörer som utöver egen gedigen erfarenhet även lyssnat in kunskap och erfarenheter från hantverkare som använder olika typer av panel- och formatsågar dagligen. Maskinen är uppbyggd kring en integrerad gjutjärnsenhet med en 6 kW huvudmotor och en separat 0,75 kW motor för undersågning. Ett praktiskt skjutbord i aluminium gör det möjligt att utföra all sorts standardsågning med fullstora paneler.

 

 

Sågenheten sitter monterad på två gjutjärnsenheter i maskinens stålkonstruktion, vilket ger exakt såghöjds- och vinkeljustering. Sågenheten består i huvudsak av en kort huvudspindel och en remtransmission. Att byta sågklinga (max. diameter på 400 mm) går snabbt och enkelt tack vare fästanordningen ”Rapid”, som inte kräver några verktyg.  

Panelsågen MS750 är med sin stålkonstruktion mycket robust och motståndskraftig mot vibrationer och deformation. Skjutbordssystemet sitter ordentligt fastmonterat på maskinens konstruktion för att ge så stabil drift som möjligt med bibehållen skärgeometri.   
 
Arbetsbordet i gjutjärn sitter monterat på fyra stöd för enkel justering mot skjutbordet i aluminium. Längst ner på stålkonstruktionen sitter en mekanism för nivåjustering av maskinen samt infästning i underlaget.  

 

 

Det gjutjärn som används i tillverkningen av Wood-Mizer MS750 är smitt och bearbetat i Europa. Gjutjärn är det perfekta materialet för arbetsbord, sågenheter och andra delar som används i träbearbetningsmaskiner. Det ökar konstruktionens stabilitet och robusthet samt motståndskraft mot vibrationer.  

Skjutbordet vilar på en mycket robust, anodiserad flerkammarprofil. Bordet stabiliseras av tolv excentriska styrrullar. Därtill rör det sig på fyra ultrahårda stålstavar, med en femte extra stav som stärker upp konstruktionen från utifrån och som utgör fästet för en tvärgående måttskala. Skjutspåren är försedda med smarta skydd och borstar som skyddar det från spån och skräp.  

Exakt mätning av sågbredden och -längder möjliggörs med elektronik på de vertikala och horisontala måttskalorna. Det faktum att avläsningen är elektronisk innebär att måtten blir så exakta som det bara är rimligt att begära. 

 

 

Från manöverpanelen har operatören tillgång till: brytaren för sågklingan (som också finns på trimpanelen på sidan av bordet, nära till hands), brytaren för ritsklingan, brytaren för elektronisk justering av såghöjden samt klingvinkeln. Där finns också LED-indikatorer för drifthastigheten samt ett nödstopp.     

För ytterligare säkerhet har panelsågen MS750 försetts med ett klingskydd i mycket kraftig plast, rullar för matning av materialet samt en höjdjusteringsmekanism med en mindre stötdämpare. Klingskyddet fungerar även när sågklingan är vinklad 45 grader. 

Maskinen har två spånavskiljaröppningar – den första är 125 mm bred och sitter direkt i sågenheten, den andra är 100 mm bred och sitter på skyddets arm. Det rekommenderas att man använder ett Wood-Mizer MES spånavskiljarsystem, som höjer prestandan hos alla träbearbetningsmaskiner.

 

 

Wood-Mizer MS750 är helt och hållet tillverkad av kvalitetsmaterial och -komponenter från Europeiska fabriker. Dess design och avancerade tillverkningsprocess garanterar bekymmersfri drift under många år framöver.     
Välj rätt sågklinga från Wood-Mizers TOOLS-katalog för bästa effektivitet och prestanda vid sågning av olika paneler, MDF-skivor, träskivor och solida trästycken. Katalogen innehåller ett brett utbud av professionella sågklingor/ritsklingor för panelsågning – tillbehör som perfekt kompletterar Wood-Mizers träbearbetningsmaskiner.   

För mer information om panelsågen MS750 och andra produkter från Wood-Mizer, besök https://woodmizer.se/contact  eller kontakta din lokala försäljningsrepresentant.

 

***