På LIGNA 2019 presenterade Wood-Mizer flera nya maskiner som omvandlar stockar till brädor och sedan till färdiga produkter

Wood-Mizer at LIGNA 2019
01.06.2019

 

På LIGNA 2019 stärkte Wood-Mizer sitt rykte som en branschledande tillverkare av maskiner för primär och sekundär träbearbetning för såväl små verkstäder som för industriella företag. Wood-Mizers utrustning ger varje företag möjligheten att lyckas på svåra, konkurrenskraftiga marknader och att hitta nya nischade marknader – samtidigt som man sparar värdefullt trä och energi.

För första gången på LIGNA presenterades ett brett utbud av hyvel- och fräsmaskiner. Maskinerna är avsedda för små till medelstora verkstäder och låter sågverkare ta ytterligare ett steg genom att lägga till en fräsfunktion för omvandling av brädor till färdiga träprodukter.

Bland de hyvel- och fräsmaskiner som Wood-Mizer demonstrerade på LIGNA fanns MP160 rikt- och planhyvel som både hyvlar brädor och gör dem glatta, MP200 hyvel-/fräsmaskin som kan hyvla och fräsa timmer på två sidor i en enda genomkörning samt de fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinerna MP260 och MP360. Dessutom demonstrerades MF130 – en multifunktionell fräsmaskin med vertikal spindel och tippningsintervall på 270 grader samt MS300 – en välbalanserad bordssåg med hög kapningskapacitet och ett sågblad som lutar 45 grader.

 

 

 

Utöver välkända professionella sågverk som LT70, LT40 och LT15START, presenterade Wood-Mizer det nya sågverket LT15WIDE med stockkapacitet på 90 cm i diameter och ingångsmaskinen LX50 för sågverkare som vill starta ett företag med minimal investering i utrustning.

 

 

 

 

 

 

 

För flera år sedan lanserade Wood-Mizer den nya TITAN-serien med industriell sågverksutrustning med högvolymskapacitet. Vid detta års LIGNA-mässa representerades TITAN-serien av tre enheter: WB2000 sågverk med brett band som har tung konstruktion, låga underhållskrav och effektiv drift, kantverket EA3000 vars sensorer gör att kantverket kan skanna brädorna och få ut så mycket som möjligt av plattor av olika bredd, och till sist ett högkapacitetskantverk EG800 med multirip – en robust maskin som kantsågar upp till 100 mm tjockt material.

 

 

 

 

Besökare på LIGNA fick även se Wood-Mizers serie av sågblad och stål för trä. Det inkluderar multirip, kapsågblad, fintandade blad och blad för ramsågar, hyvel- och frässtål samt smala och breda bandsågblad. Med mer än 2000 artiklar tillgängliga för försäljning täcker det ständigt expanderande produktutbudet så gott som varje bladstorlek och tillämpning.

LIGNA 2019 framhävde Wood-Mizers världsomfattande rykte som en pålitlig tillverkare av maskiner för både små verkstäder och industriella sågverk som utför primär och sekundär träbearbetning. Alla företag i branschen kan på ett eller annat sätt dra stor fördel av Wood-Mizers beprövade och robusta utrustning.