Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Fokus på produktivitet: Wood-Mizers sågverkslinje LT70 HD

Fokus på produktivitet: Wood-Mizers sågverkslinje LT70 HD
02.06.2021

 

Har du sett sågverket LT70 in action? Det har du väl? Det är ett av de mest kända industriella sågverken från Wood-Mizer, med ett stort och slitstarkt huvud som sågar exakt och produktivt. Men har du någonsin sett det i HEAVY DUTY-utförande i hjärtat av en produktionslinje tillsammans med andra maskiner? Om inte, så kan du göra det nu.

I den kommande LIVE-presentationen ”Fokus på produktivitet ” visar Wood Mizer upp en av sina tuffaste sågmaskiner, LT70 HEAVY DUTY, i samarbete med kantverket EG300, lastramper och en sorteringsbänk. Du får se denna avancerade och effektiva produktionslinje i realtid.

 

 

Titta gärna på utsändningen, planerad till 10 juni 2021,
– Polska 10:00 (GMT + 2)
– Engelska 13:00 (GMT + 2)

Följ detta evenemang direkt på https://woodmizer.se/live där du kan lägga in en påminnelse, prenumerera på kanalen eller få de senaste uppdateringarna.

Värd är Adam Kubiak, Industrial Sales Manager, en av de ledande ingenjörerna på Wood-Mizer, som ser fram emot att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet om industriella sågningslösningar.


Sågverkslinjen som presenteras under LIVE-presentationen består av:
– LT70 HEAVY DUTY
– EG300 Multirip kantverk
– Sorteringsbänk
– 2,7 m lång kedjetransportör med drivning
– Stocklastningsramp
– LT70 Fjärrkontrollstation

I hjärtat av linjen finns sågverket LT70 HD, en kombination av två välbeprövade Wood-Mizer sågverk – det såghuvudet LT70 och den avancerade industriella sågverksbänken WM4000. Genom att kombinera dessa speciella funktioner hos de två maskinerna har Wood-Mizer skapat ett imponerande effektivt och snabbt sågverk, samtidigt som man behåller låg underhållskostnad och smidig drift.

Sågverket LT70 HD är en lösning för sågverksföretag med stora volymer. Det har ett massivt huvud med kapacitet för exakt kapning av 95 cm breda stockar, med automatisk inställning av brädtjocklek, elektriskt justerbar bladstyrarm, automatiskt bladsmörjningssystem, barkfräs och lasersikte. Operatören styr maskinen från en fristående station, bekvämt placerad nära sågverket.

 

 

HEAVY DUTY-sågverket har en stor och solid bänk med Super Hydraulics för snabb och enkel hantering av stora stockar. Bänken har en robust central stockklämma på två stänger, en absorptionsrulle, ett kort transportband, två matningsrullar på dubbla cylindrar, en dubbelriktad kedjevändare och tre dubbla vertikala stöd. Konfigurationen kan uppgraderas med ytterligare bänksektioner, en stocklastningsyta, sorteringsbänk, eller upphöjda ben till bänken för bättre integrering med befintliga sågsystem.

 


Wood-Mizers Sawmilling Solutions-team har utformat denna produktionslinje för att möta individuella kundkrav. Wood-Mizers ingenjörsteam är specialiserat på att utveckla olika sågverkssystem för kunder som söker sätt att minska kostnaderna för installation, drift och underhåll samtidigt som de producerar mer virke och mindre avfall och sänker kraven på arbetskraft.