Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Vi presenterar Wood-Mizer MP280 – en fyrsidig hyvel-/fräsmaskin

Vi presenterar Wood-Mizer MP280 – en fyrsidig hyvel-/fräsmaskin
26.04.2023

 

För att möta de hela tiden växande kraven på träarbetare har Wood-Mizer utvecklat en andra generationens hyvel-/fräsmaskin baserad på den beprövade MP260, som har sålts i stora volymer världen över. Dess efterträdare, MP280, är en funktionell och mångsidig enhet som har fått några av de tekniska lösningarna från den större versionen MP360.  

I och med tillskottet av den nya hyvel-/fräsmaskinen MP280 har Wood-Mizer ytterligare breddat sitt sortiment av träbearbetningsmaskiner. MP280 är en kompakt enhet som kombinerar de bästa funktionerna från de välkända och beprövade maskinerna MP360 och MP260. ”Den nya maskinens konstruktion bygger på MP260-enheten, med de bästa tekniska lösningarna från flaggskeppet MP360. Resultatet av våra ingenjörers arbete är en exakt, lättanvänd och prisvänlig maskin för alla träarbetare som vill hitta effektivare sätt att framställa färdiga träprodukter”, säger Radosław Adamkiewicz, Woodworking Product Manager hos Wood-Mizer.  

 

 

Hyvel-/fräsmaskinen MP280 är den perfekta lösningen för medelstora och stora träbearbetningsföretag som vill förse sina kunder med premiumprodukter i trä, såsom golvbrädor, panel, dörr- och fönsterkarmar, dekorativa element med mera.  

MP280 är försedd med en intuitiv manöverpanel med separata brytare för alla motorer samt matningsmekanismen, vilket ger lägre energiförbrukning och mindre buller i lokalen. Elmotorerna på 13,78 kW driver kuttrarna i en hastighet på 6 000 v/min, för bästa möjliga finish.  
 
MP280 har två horisontella kuttrar. Den övre axeln har en längd på 410 mm och en diameter på 88 mm, medan den nedre har måtten 300 mm x 72 mm. Därtill har maskinen två sidokuttrar (en i fast läge och en flyttbar) som fräser materialet med maximalt 100 mm. I och med att maskinen har kuttrar på alla fyra sidor räcker det med en genomkörning, vilket gör dig mer effektiv. 

 

 

Varje kutter levereras med två raka HSS-stål, men de kan såklart också utrustas med de frässtål som matchar din kunds behov. Det solida arbetsbordet i gjutjärn garanterar ökad stabilitet och precision, och förlänger konstruktionens livslängd. 

Matningsmekanismen har hämtats från den större MP360 och kommer därför med en variabel hastighet på 3–15 m/min. Materialet matas in och ut ur maskinen på de två 1,2 m långa borden, där skyddande stålgardiner täcker öppningarna och därmed förebygger kast.

 

 

Maskinen har fyra spånavskiljaröppningar – en med en diameter på 125 mm och tre med en diameter på 100 mm, samt borstar inuti maskinen som hjälper till att få ut restmaterial från kutterområdena så effektivt som möjligt. Hyvel-/fräsmaskinen MP280 är kompatibel med spånavskiljarsystemet Wood-Mizer MES, som har designats för att hålla arbetsplatsen ren och snygg.  

Maximal skärbredd för Wood-Mizer MP280
4-sidig kapacitet 250 mm
2-sidig kapacitet 300 mm
1-sidig kapacitet 410 mm

Maskinen kommer med 2 års garanti och omfattas av service och teknisk support från kvalificerade och erfarna Wood-Mizer-specialister.

 

 

***