Det bästa för sågverket – originalsågblad från Wood-Mizer

Sawmiller's best choice - the original blades from Wood-Mizer
31.03.2021

 

Wood-Mizers bandsågblad används i sågverk i nästan alla världsdelar: från Europa till Asien, Afrika och Amerika. Dessa blad sågar alla träslag – från hårda tropiska arter till barrved från Europa. Wood-Mizer är ett världsledande varumärke av träbearbetningsmaskiner. Wood-Mizer har verkat i Europa i över 30 år och namnet Wood-Mizer är förknippat med högklassiga bandsågverk. Det sitter ett sågblad i hjärtat av varje sådan maskin som omvandlar stockar till värdefullt material för unika möbler, altaner eller charmiga stugor. 
   
Wood-Mizer erbjuder bandsågblad i över 100 konfigurationer, baserat på olika profiler, skränkning och stålkvaliteter. Tack vare dessa olika bladegenskaper kan Wood-Mizer förse sina sågverk med blad som perfekt matchar dessas behov. Wood-Mizers sågblad tillverkas av yppersta europeiskt stål av erfarna och duktiga medarbetare och med de mest avancerade verktygsmaskiner som finns i dag. Bladproduktionen sker i Wood-Mizers fabrik i Polen.  

 

 

Tillverkningsprocessen på Wood-Mizer är certifierad enligt ISO 9001:2015. Bladen måste klara alla stränga kvalitetskontroller i respektive produktionsfas innan de kommer ut på marknaden. 

Kontroll av stålet

Hela tillverkningsprocessen styrs av ett datoriserat system och ett avancerat internt labb som säkerställer att högsta kvalitet används. Stål som inte blir godkänt returneras till leverantören och används inte vidare i produktionsprocessen. Med unik lasermärkning på varje blad identifierar Wood-Mizer råmaterialet som används för produktion: tillverkningsdatum och den operatör som ansvarar för kvalitetskontrollerna. 

 


Från början till slut använder Wood-Mizer den bästa utrustningen för att tillverka sågblad. Det godkända råstålet prepareras och bearbetas i högeffektiva och specialiserade maskiner som kontinuerligt bearbetar och producerar en produkt som genomgår ytterligare kvalitetskontroller.

Härdning av tänderna

I nästa produktionssteg går alla blad igenom induktionshärdning. I denna process härdas varje tand i bladet för att göra det starkare och hårdare. Därför kan bladet skära längre, är mer motståndskraftigt mot nötning och kan såga med högre kvalitet, särskilt i hårda träslag. Kvalitetskontrollen i denna produktionsfas inkluderar kontroll av huruvida tändernas hårdhet uppfyller de krav som ställs.

 

 

Bladprofiltillverkning

Nu skickas bladen vidare för skärpning, inställning och justering av bladlängden. Beroende på kundens beställning kapar Wood-Mizer materialet till önskad längd. Processen för slipning och skränkning är avgörande för de önskade parametrarna för bladet. Tack vare slipade och korrekt skränkta tänder kan bladet skära effektivt under lång tid. På Wood-Mizer fortsätter linjeoperatörerna att utföra olika kvalitetstester.

 

 

Svetsning

Maskinerna som används för både svetsning och slipning är mycket avancerade och ytterst specialiserade. Med expertkunskap och specialutrustning utför Wood-Mizer en stabil och robust svetsning av sågbladen. Denna exakta och tillförlitliga svetsning är en av de viktigaste punkterna som skiljer Wood-Mizer-blad från andra konkurrenters produkter. Efter svetsningen slipas bladen omsorgsfullt för att fungera smidigt och sömlöst i alla träslag.

 

 

Paketering och leverans

Endast de blad som har klarat alla stränga kvalitetstester kan skickas till kunden. Vi förpackar dem i lådor med Wood-Mizers logga och förser dem med fullständig produktinformation – bladtyp, bladets bredd och längd, typ av bladmaterial, profil, råmaterialets ID-nummer, produktionsdatum och QR-kod. Att ge denna information på varje låda med blad hjälper till att avgöra när bladet tillverkades, vem som kontrollerade dess kvalitet och vilket material som användes för att tillverka det. När Wood-Mizer-blad lämnar fabriken är de klara för användning.

 

 

Wood-Mizers kunder bekräftar att Wood-Mizers blad garanterar hög skärkvalitet och lång livslängd – till ett mycket överkomligt pris. Om du värdesätter professionellt och säkert arbete väljer du originalblad från Wood-Mizer!

 

***