Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer LT15CLASSIC Mobile finns nu att få med WIDE-såghuvud

Wood-Mizer Adds WIDE Option to Popular LT15CLASSIC Mobile Sawmill
11.01.2023

 

Den populära, mångsidiga och kompakta LT15-serien utökas i och med introduktionen av LT15CLASSIC WIDE Mobile, som kombinerar funktionerna hos den mobila versionen av LT15 med ett bredare såghuvud. ”Det är ett intressant erbjudande för företag och privatpersoner som behöver såga större stockar på avstånd från verkstaden. LT15CLASSIC WIDE Mobile är baserat på välbeprövade och tillförlitliga tekniska konstruktioner från de beprövade LT15-modellerna, som har fått globalt erkännande bland användare”, säger Hubert Powietrzyński, försäljningschef på Wood-Mizer.  
 
LT15CLASSIC Wide Mobile har ett mobilt chassi som du transporterar till valfri plats, sedan är det bara att börja såga. Det enda användaren behöver göra för att börja såga är att ta bort stänkskärmarna, låsa upp skyddet som fäster såghuvudet under transport samt nivåutjämna bänken i förhållande till marken. 

 

 

Chassits design är baserad på S3-bänken och består av 3 segment som är 1,95 m långa vardera. Sågverksbänken är utrustad med sex sidostöd av standardmodell och tre manuella stockklämmor som håller stocken på plats. I standardutförande gör bänkkonfigurationen för LT15CLASSIC WIDE Mobile det möjligt att såga upp till 5,2 m långa stockar, och för mer effektiv stocklastning kan sågverket förses med en uppsättning lastramper med manuell vinsch. En vanlig timmerkil används för effektiv nivåutjämning och positionering av avsmalnande stockar.  

LT15CLASSIC Wide Mobile kommer med ett släpvagnskit (upp till 1 500 kg), inklusive en hjulaxel, kulkoppling och stödhjul, åtta justerbara utriggare, en ljusramp, sidopositionsljus och skyddsram. Sågverkets bänksektioner har omdesignats och förstärkts för bättre integration med chassit, medan de elektriska ledningarna skyddas under specialkåpor.

 

 

Men den viktigaste egenskapen hos LT15CLASSIC WIDE Mobile är dess bredare såghuvud, som gör det möjligt att såga stockar på upp till 90 cm i diameter, vilket gör den här modellen till det sågverk med mest kapacitet i hela LT15-serien. Spelet mellan bladrullarna ökade till 88 cm, vilket möjliggör sågning av block med en maximal bredd på 82 cm, för framställning av brädor med en maximal tjocklek på 27 cm. Det omdesignade såghuvudet sågar bredare stockar och kräver ett 4 470 mm långt sågblad, som matas med 483 mm standardbandhjul. Wood-Mizers 32–35 mm breda originalblad möjliggör produktiv och ekonomisk sågning. Och med thin-kerf-tekniken producerar operatören mycket mer virke från varje stock och genererar samtidigt mindre sågspån.   

Den huvudsakliga strömkällan är effektiv och kompakt och ger ännu smartare och snabbare sågning. Välj antingen elmotorn på 11 kW eller bensinmotorn på 25 hk.

 

 

I standardutförande har LT15CLASSIC WIDE Mobile elektrisk matning för upp/ned och manuell matning för framåt/bakåt, som även den kan uppgraderas till elektrisk matning. Bladguidearmen hanteras manuellt, medan bladrengöringssystemet håller det i bättre skick under längre tid, vilket förbättrar både dess precision och effektivitet. Såghuvudet kan utrustas med operatörskontroller för automatisk tjockleksberäkning (Setwork SW10), vilket gör sågprocessen enklare och mer exakt. Ett annat starkt rekommenderat tillbehör är barkfräsen eftersom den förlänger sågbladets livslängd, särskilt när användaren ofta sågar smutsiga stockar.

LT15CLASSIC WIDE Mobile finns nu att köpa på utvalda marknader och erbjuds med 2 års Wood-Mizer-garanti. Kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare för mer information och för att beställa. 

 

 

***