Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer presenterar sågverket LT70 HEAVY-DUTY

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed with double side supports
02.12.2020

 

Wood-Mizer har framgångsrikt lyckats kombinera de bästa egenskaperna hos två välbeprövade sågverk till en ny produkt. Sågverket LT70 HEAVY-DUTY producerar virke på en industriell nivå med enkelheten hos ett professionellt LT70-sågverk.

LT70 HEAVY-DUTY kombinerar det avancerade såghuvudet från LT70 Professional, som ger exceptionella resultat, tillsammans med den toppmoderna och robusta sågverksbänken från WM4000 – Wood Mizers industriella smalspårssågverk. Denna kombination resulterar i enkel, snabb drift och virke av hög kvalitet. ”Operatörer som arbetar med LT70 HEAVY-DUTY rapporterar att deras produktivitet kraftigt har ökat till följd av enkel drift och hög bearbetningshastighet,” säger Hubert Powietrzynski, Head of Sales på Wood-Mizer Europe.

 

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed from WM4000

Det välbeprövade LT70-såghuvudet finns att få i två bredder. STANDARD – för stockar upp till 95 cm i diameter. Och WIDE, för stockar upp till 105 cm i diameter. Standardversionen kan producera upp till 73 cm breda brädor, och med det bredare såghuvudet ökar breddkapaciteten till 86 cm. Huvudet har plankreturarmar i standardutförande för bättre effektivitet, som förflyttar sågat material till utmatningsbandet.

LT70 HEAVY-DUTY använder 38–50 mm breda och 4 670 mm långa sågblad, medan LT70WIDE HEAVY-DUTY använder 38 mm breda och 5 000 mm långa sågblad. Sågbladens prestanda förbättras av den elektriskt justerbara bladstyrskenan och det automatiska bladsmörjningssystemet, vilket resulterar i ökad livslängd och bättre bladstabilitet vid sågning av material med varierande mått. Såghuvudet kan som tillval utrustas med en barkfräs som förlänger sågbladets livslängd, och ett lasersikte för precisionssågning.

 

Sawing head from LT70WIDE on HEAVY DUTY sawmill

 

LT70 HEAVY DUTY Remote Operator Station with PLC2 and Super Hydraulics manipulators

LT70 HEAVY-DUTY kommer som standard med en fristående manöverpanel som kan ställas i optimal position var som helst runt sågverket. För automatisk inställning av brädtjockleken kommer manöverpanelen med det välkända, snabba och exakta SW10 Setworks, eller som tillval: PLC1, PLC2 eller Accuset 2.

HEAVY-DUTY-sågverket är byggt på en stor och kraftig bänk som har en robust central stockklämma på två stänger, en assisterande rulle och ett kort transportband. Bänken kompletteras av ett superhydraulik-paket som designats för snabb och enkel hantering av stockar så tunga som 3 ton. En slitstark hydraulisk pump på 5,5 kW driver effektivt: stockhanteringsfunktionerna med två styrrullar på dubbla cylindrar för enklare positionering av stocken på bänkskenorna, en dubbelriktad kedjevändare för snabb rotation av tunga stockar, samt tre dubbla vertikala stöd för mer stabilitet vid fastklämning och vändning av stockar. Bänkkonfigurationen kan uppgraderas med en ytterligare bänksektion (0,9 eller 3,6 m lång), en stocklastningsbänk, ett sorteringsbord eller upphöjda ben till bänken för integrering med befintligt sågsystem.

 

LT70 HEAVY DUTY industrial bed with double side supports

 

LT70 HEAVY DUTY on industrial bed with power feed rollers

 

”LT70 HEAVY-DUTY är ett kraftfullt sågverk på en stark och stabil bänkkonstruktion som effektivt bearbetar stora, tunga stockar. Tillvalspaketet med förlängda ben höjer upp bänkramen och gör det mycket enklare att städa under bänken,” berättar Hubert Powietrzynski. ”Sågverksbänken är utrustad med ett slitstarkt hydraulsystem som gör att man kan hantera stockar mycket snabbare, vilket resulterar i en verksamhetsomspännande produktivitetsökning. Det är anledningen till att företag med högvolymsproduktion uppskattar kapaciteten hos LT70 HEAVY-DUTY så mycket.”

Besök woodmizer.se för mer information, eller kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare.

 

LT70WIDE HEAVY DUTY on industrial bed with raised legs