Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer Europe expanderar produktions- och kontorsbyggnad i Polen

Wood-Mizer Europe Expands Production and Office Building in Poland
01.06.2021Wood-Mizer Industries i Polen har nyligen kört igång sin utvidgade produktions- och kontorshall som varit under uppbyggnad sedan juli 2020. Med sina 2 600 kvm utökar den nya byggnaden företagets totala golvyta till imponerande 17 000 kvm. Den nya arbetsytan är utformad för avdelningarna för konstruktion och teknik, forskning och utveckling, prototyper och verktyg samt för marknadsföringsteamet.

 

Den 30 april 2021 höll Wood-Mizer en invigningsceremoni för den nya anläggningen, med endast några få gäster som varit direkt involverade i byggprojektet.

Evenemangets värd var Robert Bagiński, VD för Wood-Mizer Industries. Gästerna fick se en kort film om byggnadsarbetet och utbytte kommentarer om den nya större anläggningen. Alla deltagare fick presenter som tack för sina insatser och sitt engagemang för slutförandet av ett framgångsrikt projekt. Wood-Mizer delade ut hedersutmärkelser till entreprenören ”Budimex SA” och arkitektbyrån ”AiG Architekci SC”.

 


Under den andra delen av ceremonin guidades gästerna runt i anläggningen och skärskådade produktionsområdet och kontoren som byggts för ingenjörer, konstruktörer och marknadsföringsteamet. Hallens form och storlek, den avancerade tekniken och den moderna inredningen gjorde ett stort intryck. I hjärtat av den nya hallen finns en stor arbetsyta för prototyp- och verktygsavdelningen, där medarbetarna utvecklar den senaste Wood-Mizer sågverks- och träbearbetningsutrustningen. I närheten har ett annat team från ”Special Machines”-avdelningen ett särskilt område för att anpassa utrustning efter kundernas önskemål. Den nya byggnadens kontor fördelar sig på två våningar – den nedre för marknadsföring, verktyg och FoU och den övre för konstruktion och teknisk design. Kontorslokalerna är luftkonditionerade och de anställda har tillgång till separata konferensrum och ett modernt kök. Produktionsområdet är anslutet direkt till ett funktionellt omklädningsrum och tvättrum med duschar.

 


Wood-Mizer är övertygat om att företaget med nuvarande och framtida investeringar också bidrar till utveckling och marknadsföring av staden Koło vilket skapar nya chanser och möjligheter för invånarna.

 


Utbyggnaden av den nya produktions- och kontorsanläggningen är ett viktigt steg framåt för Wood-Mizer på den globala marknaden. Det ökar avsevärt produktionskapaciteten och utvidgar omfattningen av forskning och utveckling samtidigt som bilden av Wood-Mizer stärks som en blomstrande världsledare inom såg- och träbearbetningsindustrin.