Wood-Mizer introducerar LX250 – ett extra brett bandsågverk

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill
27.01.2021

 

Wood-Mizer LX250 är ett extra brett bandsågverk som är konstruerat för sågverkare och hantverkare som behöver såga till stora skivor och brädor, med upp till 138 cm bredd. LX250 ansluter sig till Wood-Mizers världsledande utbud av smalbandssågverk och har andra största kapacitet bland alla sågverk som Wood-Mizer erbjuder. Förstaplatsen innehar det populära sågverket WM1000, som kan såga stockar med upp till 170 cm diameter.

 

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill front view with 140 cm log

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill rear view with ammeter

 

LX250 har designats i USA och tillverkas i Polen, det är ett robust sågverk med eldriven såghuvudsstyrning för enkel drift, justerbara förinställningar för snabb och exakt bladhöjdskontroll samt en massiv kapacitet på 138 cm skärbredd – perfekt för att såga breda skivor med naturlig kant.

En nyckelinnovation för Wood-Mizers LX-sågverk är bland annat den robusta LX-ramen som håller manöverpanelen, motorn och såghuvudet. LX-ramen är designad för att klara en större bredd och ett djupare skär. Den rör sig längs två parallella stålskenor i härdat stål som löper längs bänken, vilket ger operatören bättre sikt under sågning.

 

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill control unit

 

Egenskaper för LX250

• 140 cm stockbredd med 138 cm max. skärbredd och 4 m skärlängd
• Bänkförlängningar finns att få som tillval. Varje modul är 1,85 m lång
• Eldrivet såghuvud upp/ned samt framåt/bakåt, med dubbelmatat kedjesystem
• Justerbar förinställning för brädtjocklek för snabb och exakt kontroll av bladhöjden
• 15 kW 3-fas elektrisk motor
• Designad i USA, byggd i Polen

 

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill bed

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill central clamp

Wood-Mizer LX250 Wide Slab Sawmill dual feed motors

 

”Wood-Mizer har hängivit sig åt att tillhandahålla klassledande sågverk och träbearbetningsutrustning som uppfyller våra kunders mångsidiga behov,” säger Roman Frontczak, Engineering och R&D Director. LX250 är svaret på den ökade efterfrågan på skivor och brädor med naturlig kant. LX250 erbjuder kunderna stor kapacitet till ett plånboksvänligt pris och är ett sågverk som effektivt tillverkar dessa högt värderade produkter.”

Besök https://woodmizer.co.uk/lx250-sawmill för mer information, eller kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare.