Wood-Mizer introducerar bordssågen MS300 för högprecisionssågning

Wood-Mizer introducerar bordssågen MS300 för högprecisionssågning
07.09.2022

 

Bordssågen MS300 är ett praktiskt verktyg för träbearbetning i såväl en liten hobbyverkstad som på ett professionellt träbearbetningsföretag. Det är en kompakt och pålitlig maskin tillverkad av kvalitetsmaterial och som är utrustad med ett skjutbord för ökad precision. Med bordssågen MS300 kan du tillverka olika träprodukter såsom inredningsprodukter, möbelkomponenter, golvpaneler, brädor, lister och mycket mer.

MS300 har ett arbetsbord i gjutjärn och ett brett skjutbord för matning och sågning med hög, konsekvent precision. En solid gjutjärnsbas ger stabilitet och dämpar vibrationer. Skjutbordet löper på stålkullager för smidig och enkel materialmatning. Du kan enkelt justera såghöjden, och klingan kan lutas i upp till 45 grader.

 

 

MS300 kan såga trästycken i en vinkel på 90 grader med en maximal höjd på 100 mm. Vid sågning i en vinkel på 45 grader reduceras den maximala tjockleken på materialet till 65 mm.

För att utöka arbetsytan för materialet kan du förlänga skjutbordet med en sidohylla på 500 mm x 360 mm och göra arbetsbordet längre med 520 mm. Dessutom kan MS300 utrustas med ytterligare en arbetsbordsförlängning på 900 mm x 440 mm, vilket gör det enklare att såga större material.

Bordssågen har två guidestänger för bekväm materialhantering under sågning. En parallell brädstyrskena med mikrojusteringsratt används för exakta mått med justeringar på ned till 0,1 mm. En vinkelrät styrskena används för justering av sågvinkeln och finns monterad på båda sidor av bordet. Ett SUVA-klingskydd som kan justeras uppåt, nedåt och i sidled garanterar operatörens säkerhet under sågning.

 

 

Bordssågen är utrustad med en 3 kW elmotor och ett cirkelsågblad med 315 mm diameter. Vi rekommenderar att du använder sågklingor från Wood-Mizer enligt specifikationen för det material som ska bearbetas. Det hittar du i Wood-Mizers verktygskatalog. Med en rotationshastighet på 4 500 rpm blir slutproduktens ytfinish både jämn och estetiskt tilltalande.

MS300 har två spånuppsamlingsöppningar – den första med 100 mm diameter och den andra (under SUVA-klingskyddet) med 50 mm diameter. Öppningarna för spånuppsamling gör det enkelt att hålla arbetsplatsen ren. För att göra spånuppsamlingen så effektiv som möjligt rekommenderar vi att du använder Wood-Mizers spånuppsamlingssystem.

Ett av de mest användbara tillbehören till MS300 är en klämma för att blockera och släppa materialet snabbt i syfte att förhindra oavsiktlig materialrörelse.

 

 

Viktigaste egenskaper:

1. Sågvinkeln kan justeras 0–45 grader
2. Justerbar parallell brädstyrskena med justeringsprecision på 0,1 mm
3. Vinkelrät brädstyrskena med vinkeljustering (finns på båda sidor av bordet)
4. SUVA-klingskydd som skyddar operatören
5. Stabilt skjutbord (1400 mm långt)
6. Arbetsbord i gjutjärn för förbättrad precision och dämpning av vibrationer
7. Sidohylla för extra arbetsyta på skjutbordet
8. Arbetsbordsförlängning (520 mm lång)

 

 

Kontakta din lokala Wood-Mizer-representant för mer ingående information.

 

***