Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer introducerar SlabMizer MB200 – en maskin för ytbearbetning av breda arbetsstycken

Slab Flattener Wood Mizer MB200 SlabMizer flattening a large slab for a table top
30.12.2020

 

Som gensvar på den ökade efterfrågan på breda trästycken med bearbetad yta av hög kvalitet, introducerar Wood-Mizer SlabMizer MB200 – en maskin som är perfekt för sågverksägare, hantverkare och professionella snickerier.

Maskinen är utvecklad i USA och jämnar effektivt ut ytan på träskivor, brädor, vrilar och andra breda material, med minimalt arbete.

I jämförelse med en traditionell hyvelmaskin eller överfräs kan SlabMizer bearbeta bredare och tjockare material med upp till 1 420 mm bredd och 203 mm tjocklek, det går dessutom snabbare tack vare den eldrivna kuttern med riktningsstyrning och variabel hastighet. För möjligheten att bearbeta längre material kan en 1 520 mm modulär bordsförlängning användas.

 

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer with sawdust extraction system

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer solid work table with clamps

 

En mycket robust, svetsad stålram med fyra justerbara klämmor säkerställer att materialet fästs ordentligt. Skärdjupet justeras enkelt med en handvev som sitter ovanpå kuttern. Under veven sitter en måttskala med markeringar varje 0,4 mm, för exakt positionering. Du kan jobba bort allt från 0,4 mm till 3,2 mm i ett svep.

 

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer the cutterhead underneath

 

Kuttern startas och styrs via en manöverpanel. Med hjälp av en lång kabel kan du enkelt placera panelen på vilken sida av maskinen som helst. Manöverpanelen sitter på ett stålställ och har följande kontroller: på/av, variabel hastighet, riktningsjoystick för X- och Y-axeln (används för bearbetning av material längs med eller mot fibrerna).

 

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer control unit with joystick

 

Du kan välja att köra kuttern manuellt. Kutterns position kan justeras med hjälp av två skjutstänger till höger om den. När båda sidorna av arbetsstycket har bearbetats kan önskad finish uppnås med hjälp av det 177 mm oscillerande sliphuvudtillbehöret. Slipdamm avlägsnas enkelt via spånsugsöppningen (100 mm i diameter) ovanpå kuttern, som kan anslutas till ett spånavskiljarsystem. Anslut spånsugsslangen till en bom för att hålla den ur vägen för operatörens synfält.

 

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer grinding attachments

 

I och med detta nya tillskott erbjuder Wood-Mizer nu ett fullständigt utbud av träbearbetningsutrustning som kan omvandla en stock till en torkkammartorkad, färdig träprodukt.

 

Egenskaper för MB200 SlabMizer

  • 1 420 mm max. materialbredd och 203 mm max. tjocklek
  • 3 962 mm materiallängd eller längre med hjälp av 1 520 mm modulära bordsförlängningar
  • Eldriven kutter med riktningsstyrning och variabel hastighet, eller styrning med hjälp av handkraft
  • Kutter med fem fyrsidiga karbidstål som drivs av en 0,18 kW motor med en hastighet på 3 950 v/min
  • Oscillerande sliphuvudtillbehör för finbearbetning
  • Byggd i Polen

 

Slab Flattener Wood-Mizer MB200 SlabMizer high quality finished surface of slabs

 

För mer information, kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare.

***