Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizers mobila sågverk LT20 WIDE presenterades vid Customer Days 2023 i Frankrike

Wood-Mizers mobila sågverk LT20WIDE presenterades vid Customer Days 2023 i Frankrike
07.06.2023

 

Wood-Mizer utökar LT20-serien med ett WIDE-huvud framtaget för kundanpassad sågning, små till medelstora träföretag samt entreprenörer. I och med lanseringen av LT20 WIDE har Wood-Mizer slutfört sin implementering av ett WIDE-tillval till hela LT-serien, vilken består av LT15, LT20, LT40 och LT70. Det nya sågverket LT20 WIDE presenterades i sitt mobila utförande för första gången i Frankrike i slutet av mars 2023.

WIDE-huvudet har tagits fram för att möta den ökande efterfrågan i branschen på sågning av större stockar. Med ett bredare såghuvud kan operatören såga stockar med en maximal diameter på 90 cm. WIDE-huvudet har också fördelar vid sågning i städer och i områden där stockar med stor diameter är billigare och enkla att få tag på.

 

 

”Det nya mobila sågverket LT20 WIDE med ett bredare såghuvud svarar på den ökande efterfrågan på lättviktiga och prisvärda sågverk med en kapacitet som matchar större maskiner”, säger Tizoc Chavez, chef för Wood-Mizer Frankrike. ”LT20 WIDE Mobile har utvecklats för små sågverkstäder och enskilda användare, även om maskinen också kommer att matcha behoven hos större företag med fokus på ökad effektivitet. Den här maskinen är även bra för de som precis startat sin verksamhet.” 

Tidigare i år lanserade Wood-Mizer sitt LT15CLASSIC WIDE Mobile som presenterades vid kunddagarna i Frankrike, där besökarna kunde jämföra de båda modellernas funktioner och fördelar.

Medan LT15 WIDE är byggd på en lågsegmenterad bänk med manuell stockhantering, har LT20 WIDE Wood-Mizers beprövade klassiska kantilever-huvuddesign och hydrauliska bänkfunktioner. LT20 WIDE Mobile finns att få med 3 sorters stockhantering – manuell, standard eller superhydraulik. Superhydraulik-versionen har två vertikala sidostöd, en mittklämma på 2 stänger, fasthållningsklämmor, en stockvändare, stockutjämningsrullar och en stocklastare. Köparen kan välja den konfiguration som bäst matchar deras budgetkrav och produktivitetsbehov.

 

 

Den nya versionen av LT20 WIDE finns att få med 7,5 kW, 11 kW och 15 kW elmotor, 25 hk bensinmotor samt 22 hk eller 25 hk dieselmotor. 

Med standardenheten för automatisk tjockleksjustering, Setworks SW10, blir sågningen enklare eftersom operatören inte behöver komma ihåg att ställa in tjockleken efter varje skär. Såghuvudet flyttar sig upp/ner och framåt/bakåt helt elektriskt. En vattentank matar smörjmedel direkt till bladet för att förbättra sågningen. Den elektriska bladstyrskenan ger sågbladet stöd vid sågning i material av olika grovlek. Bladspänningen justeras enkelt och håller bladet i lämplig spänning under sågningen. En barkfräs (tillval) hjälper till att hålla sågbladet vasst längre genom att rensa bort smuts och stenar från trädbarken.

Med ett bredare huvud och mobilt chassi matchar LT20 WIDE behovet hos de sågare som är ute efter ett effektivt, flexibelt och produktivt sätt att omvandla stockar till timmer. Ett mobilt sågverk kan transporteras till den skog, gård eller byggarbetsplats där man behöver såga stockar. Att transportera sågverket med en pickup är enkelt, och att förbereda maskinen för sågning tar bara några minuter.   

 

 

 

Mötet med kunder och presentationen av den senaste maskinen från Wood-Mizer i den franska staden L'Ablé nära Malaussène blev en stor succé! Mellan den 29 och 30 mars 2023 kunde dussintals sågare och träarbetare se demonstrationen av Wood-Mizers bästa lösningar för träindustrin, däribland LT20 WIDE Mobile.    

Wood-Mizer erbjuder 2 års garanti på alla professionella sågverk och livstids premiumkundtjänst.

Besök vår officiella webbplats för mer information, https://woodmizer.se, eller kontakta din lokala försäljningsrepresentant. 

 

 

***