Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Wood-Mizer väntas presentera innovativa sågverks- och träbearbetningslösningar på LIGNA 2023

Wood-Mizer väntas presentera innovativa sågverks- och träbearbetningslösningar på LIGNA 2023
05.04.2023

 

Wood-Mizer gör sig redo att presentera sina senaste sågverk och träbearbetningsmaskiner för LIGNA-mässans alla besökare – däribland ägare till stora och medelstora sågverksföretag, småföretagare, jordbrukare, hantverkare och hobbyister.

Bristen på mässor under pandemiåren har gett Wood-Mizers FoU-grupp tid att utveckla en uppsättning nya maskiner, funktioner och lösningar som förbättrar den övergripande användbarheten och ger ännu bättre effektivitet. Nu är det äntligen dags att presentera dessa innovationer för allmänheten under Europas största träindustrimässa, LIGNA, från 15 till 19 maj i Hannover, Tyskland.

 

Wood-Mizer LX50 SawmillWood-Mizer LX50 Sawmill

 

I det öppna området FG (monter K44) ger Wood-Mizer livedemonstrationer av sina sågverksserier LX och LT, samt en uppsättning EG-kantverk, däribland den lilla EG100 och det populära kantverket/multiklyvsågen EG300. Det nya såghuvudsalternativet WIDE, för sågning av stockar med stor diameter, kommer att demonstreras i form av sågverken LT20 WIDE och LT15 WIDE. Europas mest populära sågverk – LT15 med segmenterad bänk – visas i mobilt utförande. Två LT15-sågar kommer att köras på LIGNA, varav en har en helt ny innovation som sågverksindustrin aldrig sett förut!

Det minsta sågverket, Wood-Mizer LX50, är designat för husägare och hobbyister och kommer att visas i två versioner. Utöver detta kommer det även visas maskiner för bearbetning av skivor. Dels LX250 som kan såga upp till 138 cm breda skivor, dels MB200 SlabMizer som effektivt jämnar ut och slätar till skivor med en diameter på upp till 142 cm, med minimalt arbete. De kända sågverken LT40 och LT70 kommer också att visas i Wood-Mizers område som WIDE-versioner.

 

Wood-Mizer LT40WIDE SawmillWood-Mizer LT40WIDE Sawmill

 

Som svar på behovet av högeffektiva träbearbetningsföretag kommer Wood-Mizer att presentera två typer av industriella såglinjer. Den första linjen är framtagen för att bearbeta en stor volym virke och är baserad på det välkända industriella sågverket WB2000, som använder ett bandsågblad med 50–75 mm bredd. På LIGNA kommer WB2000 vara försett med en ny toppmodern manöverpanel, stocklastning samt ett materialtransportsystem. I slutet av linjen visas för första gången MR200, en industriell dubbelaxlad klyvsåg med upp till 12 sågklingor på varje axel, som klarar att såga upp till 200 mm tjockt material.

 

Wood-Mizer Industrial WB2000 SawmillWood-Mizer Industrial WB2000 Sawmill

 

Den andra av Wood-Mizers såglinjer på LIGNA är designad för att omvandla stockar till pallbrädor och annat virke. Linjen består av: TVS HEAVY DUTY twin vertical saw med en stocklastningsbänk, materialsorteringsutrustning, den industriella tvehövdade klyvsågen HR700 samt det kraftfulla kantverket EG800.

Båda dessa industriella linjer från Wood-Mizer är kompletta lösningar med en hög nivå av mekanisering, automatisering och synkroniserad drift av maskiner och transportband, vilket ger en mycket smidig drift.

I ett separat område avsett för industriella utställare (hall 25, monter E06) visar Wood-Mizer sin senaste och mest avancerade heavy duty-lösning för sågverksindustrin – EA3000 Transverse Edger – som är en del av Wood-Mizer Systems. Det ger besökarna en utmärkt möjlighet att undersöka ämnet: specialanpassade såglinjer.

 

Wood-Mizers bås i hall 13 (monter E08) kommer att visa serien med kompakta och mångsidiga maskiner för snickare och hantverkare. Utöver de välkända planhyvel-, fräs- och dimensionshyvelmaskinerna, såsom MP160, MP180, MP200, MP220 och MP360 visas nya träbearbetningsmaskiner, däribland den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP280 och panelsågen MS750. På LIGNA ställer Wood-Mizer också för första gången ut sin CNC5003 för automatiserad bearbetning av trä, plast, kompositmaterial och lättmetall.

Oavsett om du planerar att bygga ett nytt sågverksföretag, modernisera en befintlig verkstad, börja legosåga mobilt eller ge dig i kast med en ny hobby, är du varmt välkommen att komma och besöka våra montrar på LIGNA i Hannover från 15 till 19 maj. Wood-Mizer erbjuder det bredaste utbudet av träbearbetningslösningar som passar dina behov, planer, förutsättningar och budget.

 

 

Wood-Mizer grundades 1982 i USA och är i dag världens ledande tillverkare av sågverk och träbearbetningsmaskiner samt verktyg till dessa. Genom historien har Wood-Mizer tillverkat fler än 100 000 sågverk som i dag finns i drift i fler än 100+ länder världen över. Många av Wood-Mizers försäljningsrepresentanter väntas närvara vid LIGNA i Hannover, så chansen är stor att du träffar Wood-Mizer-medarbetare från ditt land som talar ditt språk.

Vi ses snart!

 

 

***