Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Gör det själv: rustik diskho och bänkskiva I trä

Av Chase Warner, Wood-Mizer

Eric Means använde ett svart valnötsträd för att såga till 1,2 m3 skivor för en unik rustik diskho och bänkskiva.

Många ägare av Wood-Mizer-maskiner skapar unika inredningsprodukter i trä. Eric Means är en av dem som tycker om att skapa saker själv. När ett svart valnötsträd med en diameter på 90 cm höggs ner av el-leverantören insåg Eric träets potentiella värde och beslöt sig för att tillvarata det. ”Jag sågade till det med min hydrauliska Wood-Mizer LT40 och resultatet blev vackra skivor”, säger Eric.

Efter att ha sett hur 1,2 m3 brädor sågades ur en enda svart valnötsstock fick Eric plötsligt idén att tillverka en bänkskiva och diskho. ”Efter att ha lufttorkat skivorna tillverkade jag bänkskivan och diskhon av dem för hand”, säger Eric. För att skapa bänkskivan med måtten 3 m x 60 cm x 53 cm och den unika rustika diskhon sågade han själv till träet, limmade och pluggade ihop det för att sedan holka ur och efterbehandla det.

Erics fru hjälpte honom att hålla sig motiverad och på bara några få helger kunde han färdigställa bänken och diskhon. Enligt honom blev resultatet bättre än vad han kunde ha väntat sig. ”Alla som har sett det älskar det”, säger Eric. ”Flera har bett mig att tillverka bänkskivor för deras hem efter att de har sett min. Tack Wood-Mizer! Jag hade inte klarat det utan mitt sågverk.”