Skriv ut sidan Lägg till i jämförelselista

BMST50 Slipverktyg och Tandskänkningsverktyg

Out of stock
Prisvärt bladunderhåll med kombinationsverktyget BMST50 som både slipar och skränker
Genom att kombinera två bladunderhållsverktyg i ett har Wood-Mizer tagit fram en smart lösning för sågare som vill kunna ta hand om sina sågblad helt själva.
Beskrivning BMST50 Slipverktyg och Tandskänkningsverktyg

Genom att kombinera två bladunderhållsverktyg i ett har Wood-Mizer tagit fram en smart lösning för sågare som vill kunna ta hand om sina sågblad helt själva. BMST50 är ett kombinationsverktyg som både slipar och skränker – effektivt och billigt. Den sparar plats i verkstaden i och med att det bara behövs en bänk eller ett bord att ställa den på!

BMST50 är en två-i-ett-maskin som tagits fram för att vara det enda du behöver för att underhålla dina blad, därför kallas den på engelska ibland för en ”Sharp’n’Set device”. Det är en perfekt lösning för mindre företag, som gör det möjligt för ägare att själva underhålla sina blad till en låg kostnad. Man slipper köpa två separata maskiner för slipning respektive skränkning – perfekt när det inte finns så mycket plats över i verkstaden.

Wood-Mizer BMST50 är ett manuellt hanterat och lättanvänt verktyg som på ett snabbt och billigt sätt gör slöa blad redo att användas igen. Operatören använder två spakar – en för att skjuta sågbladet framåt och en annan för att slipa eller skränka tänderna. Att växla mellan slipning och skränkning görs i en handvändning. BMST50 är kompatibel med 32 mm breda sågblad av de flesta typer och profiler som Wood-Mizer erbjuder.

BMST50 kommer som standard med bladstödsfästen som håller bladet på plats under slipning, och det är enkelt för operatören att justera trycket på bladet samt avståndet mellan hjul och blad. Därtill har maskinen lättvridna rattar för finjustering av tandslipningen, en justerbar positionsratt för olika bladbredder samt justerbara ”set points” för enklare bladskränkning. Slip och -skränkmaskinen BMST50 levereras med en tandskränkningsmätare som hjälper dig säkerställa konsekvent och exakt skränkning. Maskinen måste fästas på ett stabilt och plant underlag, exempelvis ett bord, ställ eller en bänkskiva. Den kan placeras nästan vart som helst i verkstaden och är mycket kompakt (50 cm x 50 cm). En 12 V DC-motor driver maskinen, och kan uppgraderas med 230 V AC-strömförsörjning.

Det bästa man kan använda för att slipa sågblad är CBN-hjul. De har tagits fram för snabb och effektiv, outtröttlig slipning. CBN-hjul är försedda med ett superslipande material som tillåter effektiv slipning utan att hjulet blir slött för snabbt eller överhettas. BMST50 använder som standard ett 127 mm brett (5-tum) CBN-hjul som behöver slipolja för att fungera korrekt. CBN-hjulen finns att få i flera olika profiler och profilen måste matcha sågbladets tänder.

För att ett blad ska fungera så bra som möjligt måste man slipa och skränka det ibland. Med varje slipning försämras skränkningen och bladet behöver därför skränkas om. När man skränker tänderna är det viktigt att man gör det enligt vänster-höger-rakt-principen. Tanken bakom den är att de vänster- och högerorienterade tänderna öppnar upp materialet och den raka tanden för bort sågspån. Det är vanligt att man skränker tänderna ganska brett när man vill såga mjukt barrträ och lite mindre brett när man vill såga hårt lövträ.

Read More
Write Your Own Review
Du recenserar detta:BMST50 Slipverktyg och Tandskänkningsverktyg