Tekniska tips

Varför går sågblad sönder?

I syfte att öka dina sågblads livslängd bör du hålla utkik efter åtta viktiga orsaker till att sågblad går sönder för tidigt. Hur många timmar kan man använda ett bandsågblad, eller hur många kubikmeter kan det såga innan det behöver slipas eller bytas ut? Svaret på frågan ”Hur länge håller ett bandsågblad?” beror på bladkvaliteten och många andra faktorer.

Swedish Homestead: Hur man sågar en stock från start till slut

Simeon Fuchs och hans far, Helmut, är experter på att såga med sitt femtonåriga hydrauliska sågverk LT40. ”Vi vill visa hur man sågar en stock från första till sista skäret med bandsågen, och ge dig en känsla för det”, säger Simeon. Helmut använder en stock för att demonstrera sina bästa tekniker för sågning av virke.

Wood-Mizers sågverkssystem ökar produktiviteten och sänker driftkostnaderna

Wood-Mizers sågverkssystem kombinerar flera maskiner i ett och samma system för virkesproduktion på ett mer kontrollerat och effektivt sätt. Dessa system är utformade och anpassade för respektive kund och dennas specifika krav. Allt från det fjärrstyrda sågverket LT70 till SLP1/SLP2 Smart Log Processing och det avancerade TITAN Log Processing Sawmilling System. Wood-Mizer har ett erfaret och engagerat team av ingenjörer som utvecklar olika sågverkssystem som producerar mer virke och mindre spill, minskar kostnaderna för installation, drift och underhåll – och sänker kraven på arbetskraft.

Swedish Homestead: Hur man sköter en skog

Simeon Fuchs och hans bror är svenska bröder. De berättar hur de sköter sin skog, vilka principer som ligger till grund för gallringen av skogen och hur de framställer ved av de skördade björkstockarna.

Wood-Mizers skränkare för effektivt underhåll av bandsågblad

Under sågningen arbetar sågbladet hårt och omvandlar stocken till värdefullt byggmaterial. För att få fram det bästa virket ur varje stock måste man underhålla sågbladen genom att slipa och skränka tänderna. Endast väl underhållna sågblad garanterar ultimata kapningsprestanda.

Swedish Homestead: Tänk inte snabba pengar – tänk en högklassig produkt

Vi fortsätter att visa den svenska Homestead-serien om modernt gårdsliv. Helmut Fuchs som startat Swedish Homestead berättar om hur hårt arbete gjorde hans sågverk LT40 till en lönsam investering.

Artiklar 7 till 12 av totalt 24