Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Tekniska tips

Wood-Mizers sågverkssystem ökar produktiviteten och sänker driftkostnaderna

Wood-Mizers sågverkssystem kombinerar flera maskiner i ett och samma system för virkesproduktion på ett mer kontrollerat och effektivt sätt. Dessa system är utformade och anpassade för respektive kund och dennas specifika krav. Allt från det fjärrstyrda sågverket LT70 till SLP1/SLP2 Smart Log Processing och det avancerade Log Processing Sawmilling System. Wood-Mizer har ett erfaret och engagerat team av ingenjörer som utvecklar olika sågverkssystem som producerar mer virke och mindre spill, minskar kostnaderna för installation, drift och underhåll – och sänker kraven på arbetskraft.

Swedish Homestead: Hur man sköter en skog

Simeon Fuchs och hans bror är svenska bröder. De berättar hur de sköter sin skog, vilka principer som ligger till grund för gallringen av skogen och hur de framställer ved av de skördade björkstockarna.

Wood-Mizers skränkare för effektivt underhåll av bandsågblad

Under sågningen arbetar sågbladet hårt och omvandlar stocken till värdefullt byggmaterial. För att få fram det bästa virket ur varje stock måste man underhålla sågbladen genom att slipa och skränka tänderna. Endast väl underhållna sågblad garanterar ultimata kapningsprestanda.

Swedish Homestead: Tänk inte snabba pengar – tänk en högklassig produkt

Vi fortsätter att visa den svenska Homestead-serien om modernt gårdsliv. Helmut Fuchs som startat Swedish Homestead berättar om hur hårt arbete gjorde hans sågverk LT40 till en lönsam investering.

Wood-Mizers slipmaskiner – de ultimata verktygen för underhåll av bandsågsblad

I de senaste LIVE-videoströmmarna ”Improve Your Blade Performance” presenterade Wood-Mizers specialister en rad maskiner för slipning och skränkning av sågblad. De gav råd om hur man väljer lämpliga blad för olika sågverksprojekt och redogjorde för några av de bästa teknikerna för bladunderhåll.

Välja rätt sågblad

Att använda det bästa sågbladet är nyckeln till att öka produktionen, förbättra skärkvaliteten och sänka kostnaderna för sågverket eller klyvsågningen. För sågning av allt från grön barrved till skrovligt lövträ erbjuder Wood-Mizer ett branschledande urval av sågblad med mer än 100 kombinationer baserat på profil, bredd, tjocklek, tandavstånd och material för alla typer av sågning eller klyvsågning.

Funktionalitet framför allt – En fördjupad genomgång av de mest värdefulla funktionerna i Wood-Mizers träbearbetningsmaskiner

Söker du information om en praktisk och prisvärd träbearbetningsmaskin som är enkel att använda, inte tar för stor plats i verkstaden och som – framför allt – klarar alla dina träbearbetningsprojekt. I så fall ska du läsa vidare eftersom den här artikeln är skriven med dig i åtanke.

Hur man förlänger sågbladens livslängd

Slipp stillestånd och håll sågen igång med dessa 10 tips för att öka bandsågbladets livslängd.

Välja rätt sågblad

Med hundratals kombinationer baserade på profil och material är varje tand i Wood-Mizers sågblad exakt skränkt av datorstyrd utrustning och helt profilslipat från tand till tand med superslipande teknik för att säkerställa prestanda av högsta kvalitet.

Hur man sågar i kalla temperaturer

När temperaturen sjunker och stockar börjar frysa har du här ett antal praktiska tips, påminnelser och svar på vanliga frågor, som kan hjälpa dig att ta itu med de utmaningar sågverkare står inför under den här tiden på året. Här nedan får du hjälp med hur du sköter ditt sågverks- och bladunderhåll på rätt sätt, så att du kan fortsätta såga som ett proffs – hela vintern lång!

Artiklar 21 till 30 av totalt 42