Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Beställ vårt NYA LT20START Sågverk med hydraulik, de första 20 enheterna till ett specialpris 245 000 kr 219 000 kr.

Version med barkfräs till specialpris 255 000 kr 227 000 kr.

Spara upp till 28 000 kr

Skriv ut sidan Lägg till i jämförelselista

LT20START bandsågverk

Out of stock
Only %1 left
LT20START är ett prisvärt sågverk med full hydraulik, redo för action!
LT20START har den mest funktionella och populära konfigurationen med full hydraulik och Setworks för effektiv och enkel drift, men till ett mycket attraktivt pris!
Fördelar
  • 2 Circular Blades. 1 Adjustable Blade.
Beskrivning LT20START bandsågverk

2 års garanti

Tillverkad i eu

Service-support

hydraulik

Det nya sågverket är baserat på den mångsidiga och pålitliga LT20-serien. Maskinen behåller seriens höga funktionalitet och precision, men säljs till ett mycket mer konkurrenskraftigt pris. Sågverket finns att få i en huvudkonfiguration komplett med hydraulisk stockhantering och manöverpanel med Setworks för automatisk justering av höjden. Den har utvecklats för att möta ett växande behov av budgetsågverk med kapacitet som matchar de större maskinerna.

LT20START har utformats för små och medelstora företag samt enskilda användare som vill ha en driftklar maskin med alla nödvändiga funktioner. Med LT20START konverterar du effektivt stockar till virke, till en låg kostnad!

Fler alternativ och val är reserverade för sågverket LT20SUPER, som har en leveranstid motsvarande produktionens ledtid. LT20SUPER kan konfigureras för att möta särskilda affärskrav och budgetförhållanden.

Med LT20START kan du såga stockar med en maximal diameter på 80 cm och en längd på 6,1 m. Sågverket är baserat på en medelstor bänkram, precis som med andra sågverk. Bänkförlängningar finns att få som tillval ifall man behöver kunna såga längre stockar.

LT20START är ett stationärt sågverk som ska installeras under tak och skruvas fast i betonggolvet. Bänken har takformade bänkrillor (med tillvalsskydd i stål) som förhindrar bark från att byggas upp under stocken.

Den allra mest uppenbara fördelen med LT20START är hydraulpaketet AH3, som gör det enkelt för användare att hantera stockar. Systemet drivs av en 3 kW elmotor med ett oljeflöde på 11 l/min. Det finns tre sidoanhåll, en mittklamp, en stockvändarklo, två nivelleringsrullar och en stocklastare.

Det effektiva hydraulsystemet möjliggör snabb lastning, rotation och positionering av stocken på det mest bekvämaste sätt. Mittklampen sitter på en enda solid stång som arbetar både horisontellt och vertikalt och pressar stocken mot sidoanhållen, så att den ligger helt still under sågning.

T20START använder en elmotor i standardutförande på 11 kW. Fler motor- och hydraulalternativ finns tillgängliga till sågverket LT20SUPER.

Manöverpanelen har en ergonomisk joystick för att flytta såghuvudet framåt/bakåt och kommer som standard med SW10 Setworks för automatisk justering av såghöjden. Med den här enheten behöver du inte beräkna och ställa in såghöjden manuellt.

Bladets styrarm flyttas elektriskt och aktiveras på manöverpanelen. Den stabiliserar bladet under sågning, särskilt när du sågar stockar med oregelbunden form. Sågbladsspänningen justeras med hjälp av en skruv och en mätare. Bladets smörjsystem är baserat på en elektromagnetisk ventil.

Barkfräs finns att få som tillval. En sådan rekommenderas vid sågning av smutsiga stockar med lera, sand eller is i barken, vilket förlänger bladets livslängd.

LT20START använder som standard 4010 mm långa och 32–35 mm breda blad.

Read More
Videor LT20START bandsågverk
Egenskaper LT20START bandsågverk

Mer information LT20START bandsågverk
Mer information
Effekt
Effekt 11 kW el-motor
Sågkapacitet
Max. stockdiameter 80 cm
Max. stocklängd 6,1 m
Max. bredd på snitt 65 cm
Max. kantskärningsbredd 58 cm
Max. djup på skär 25 cm
Huvudfunktioner och tillval
Datamåttsättningssystem (Setworks) SW10
Huvud upp/ner Elektrisk
Huvud framåt/bakåt Elektrisk
Bladguidens arm Elektrisk
Bladsmörjning Elektroventil
Bladspänningsystem Skruv med manometer
Barkfräs Tillval
Sågspånsuppsamling öppningsdiameter 101,6 mm (4'')
Sågblad
Längd 4010 mm
Bredd 32 mm
35 mm
Bladhjul
Diameter 483 mm
Typ Rem
Material Gjutjärn
Bänkfunktioner och tillval
Bänkkonstruktion Monoskenor
Vinklade bänkskenor Standard
Bänkförlängningar Manuell bänkförlängning: 1,8 m, 3,6 m eller 7,2 m
Standardfunktioner Icke-justerbara ben
Stockhantering
STANDARD Hydraulisk 3 sidoanhåll
Mittklamp på enkelstång
Stockvändare
2 nivelleringsrullar
Stocklastare
3 kW hydraulpump (11 l/min)
Sågverksfunktioner och tillval
Ramkonstruktion Fribärande
Standarder CE
Tillval Skydd till bänkrillor i rostfritt stål
Topprullar till sidoanhåll
Få en offert LT20START bandsågverk
Write Your Own Review
Du recenserar detta:LT20START bandsågverk