Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Komplett hydraulik, hög funktionalitet och schysst känsla – Upptäck det nya sågverket Wood-Mizer LT20START

Komplett hydraulik, hög funktionalitet och schysst känsla – Upptäck det nya sågverket Wood-Mizer LT20START
20.02.2024

 

Vårt uppdrag var att ta fram ett sågverk som kombinerar hydraulik och funktionalitet, till ett otroligt attraktivt pris. Och det har vi gjort med LT20START. Det här sågverket kombinerar avancerad teknik med praktiska lösningar, som ger exceptionellt bra sågning utan krav på stora investeringar! LT20START uppfyller marknadens behov och kombinerar allt det du som expert kan förvänta dig.

 

Perfektion tillgänglig för alla

Wood-Mizers LT20START omdefinierar vad ett tekniskt avancerat sågverk med hydraulik är för något, genom att göra det tillgängligt för en bredare publik tack vare sitt attraktiva pris. Denna modell levereras som standard med ett komplett hydraulpaket som ger snabb och enkel stockhantering, samt en automatisk höjdjusteringsanordning som underlättar för operatören.

 

En ny tid

Sedan debuten 2003 har LT20-modellen blivit känd för att vara en pålitlig maskin, ämnad för små och medelstora företag samt enskilda användare. Den helt nya START-modellen bygger på beprövade lösningar och erfarenheter från LT20-modellen, men markerar en ny tid för serien. I och med lanseringen av det här sågverket introducerar Wood-Mizer nya namn i LT20-serien, nämligen LT20START och LT20SUPER. START-modellen uppfyller marknadens behov och erbjuder en testad konfiguration i en populär och praktisk version, medan SUPER-varianten möjliggör mer avancerad anpassning av sågverket, så att det kan skräddarsys efter användarnas individuella behov.

 

 

Specifikationer möter utmaningar

Med LT20 kan man med hög precision såga stockar med en maximal diameter på 80 cm och en längd på 6,1 m. Hydraulikpaketet inkluderar tre sidoanhåll, en mittklamp, en vändare, två nivelleringsrullar och lastarmar. De hydrauliska funktionerna sköts enkelt med en intuitiv uppsättning spakar, som gör arbetet effektivt och minimerar den tid som krävs för att framställa brädor eller balkar. Bänkförlängningar finns att få som tillval i längderna 1,8 m, 3,6 m eller 7,2 m. Med de kan användaren specialanpassa sin maskin för sågning av längre stockar och därigenom öppna upp för nya affärsmöjligheter.

LT20START har en ergonomisk manöverpanel med Setworks SW10 för automatisk höjdjustering, vilket eliminerar behovet av manuella beräkningar och justeringar. En elmotor på 11 kW ger tillräcklig kraft för bearbetning av både mjuka och hårda träslag.

Standardutrustningen inkluderar takformade bänkrillor, vilket effektivt förhindrar bark från att ackumuleras under den bearbetade stocken och avsevärt förbättrar sågverkets precision. Denna lösning kan kompletteras av tillvalsskydd i rostfritt stål, som ger ytterligare skydd åt bänken.

En elektriskt förlängd styrarm stabiliserar bladet under sågning. Bladets smörjsystem aktiveras automatiskt när bladet börjar arbeta.
LT20START kan också förses med en barkfräs. Barkfräsen gör ett preliminärt snitt i barken, vilket inte bara förlänger bladets livslängd utan också förbättrar sågbladets precision och kvalitet.

 

 

Minskade kostnader med Wood-Mizers blad

Wood-Mizers originalblad är 4010 mm långa och 32–35 mm breda, vilket ger oöverträffad sågkvalitet och livslängd. Detta bidrar till att göra LT20START till det perfekta sågverket när du vill maximera effektiviteten och minimera kostnaderna.

 

En investering som lönar sig

Att välja sågverket LT20START är en investering i effektivitet och tillförlitlighet. Upptäck hur LT20START kan förändra din inställning till träbearbetning och bidra till tillväxten av din verksamhet.

Funderar du fortfarande? Besök gärna vår officiella webbplats eller kontakta din lokala Wood-Mizer-återförsäljare för att höra mer om våra erbjudanden.

 

 

***