Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Upptäck Wood-Mizer LX50START och LX50SUPER – budgetsågverk till bästa möjliga pris

Upptäck Wood-Mizer LX50START och LX50SUPER – budgetsågverk till bästa möjliga pris
24.10.2023

 

Wood-Mizer har uppdaterat sin sågverksserie LX50 och anpassat sina erbjudanden till de nuvarande marknadsförhållandena och kundernas växande förväntningar. Kunderna söker alltmer kostnadseffektiva produkter som levererar prestanda som är jämförbara med professionella maskiner. Ett perfekt exempel är de nya versionerna av LX50START och LX50SUPER, som är de mest prisvärda sågverken i segmentet för hobbyister och nybörjare.

Wood-Mizers bandsågverk i LX50-serien är de överlägset bästa bland de kompakta maskiner som finns tillgängliga. De finns att köpa till ett bra pris och erbjuder högre kvalitet och funktionalitet jämfört med liknande maskiner som importeras från asiatiska länder. LX50-sågverken är kända för sin hållbarhet, tillförlitlighet och enkla användning. När man jämför sågparametrarna för LX50-maskinerna med andra maskiner i den här klassen, blir det snabbt tydligt att Wood-Mizers sågverk är de som erbjuder allra mest. Med sågverket LX50START kan användare bearbeta stockar med en maximal diameter på 66 cm och en längd på 3,1 m. För LX50SUPER-modellen är dessa mått i stället 66 cm respektive 3,7 m. Det innebär att hobbyister kan ta sig an alla möjliga olika projekt och uppnå utmärkta resultat med en budgetmaskin som införskaffats till ett konkurrenskraftigt pris.

Wood-Mizer har mer än 30 års erfarenhet av att tillverka sågverk och kan visa på en mycket hög kvalitet i tillverkningsprocessen. Faktum är att många strukturella lösningar som ingår LX50-seriens maskiner är hämtade från modeller som utformats för större träförädlingsföretag. Kunder som köper ett sågverk ur LX50-serien får en produkt som helt och hållet har tillverkats i Wood-Mizers europeiska fabrik i Polen. Det är en produkt som består av kvalitetskomponenter och som är konstruerad med hjälp av modern industriell teknik, däribland produktionsautomatisering.

 

 

Sågverksserien LX50 uppgraderas nu för att ge ännu fler fördelar 

Den ökade funktionaliteten hos sågverken i LX50-serien är resultatet av ett moderniseringsarbete utfört av Wood-Mizers ingenjörer. De uppgraderade sågverken, LX50START och LX50SUPER, har en förenklad såghuvudsöppning och en optimerad mastkonstruktion.

Båda sågverken är baserade på en tresegmentsbänk med segment som vardera mäter 1,33 m för START-versionen och 1,53 m för SUPER-versionen. Därtill kan den maximala såglängden anpassas för att möta användarens behov genom att bänken förlängs med ytterligare segment.

Till LX50START-modellen används som standard fyra stycken sidoanhåll, två längre och två kortare, som enkelt monteras ovanifrån. LX50SUPER-versionen skiljer sig bland annat i det att den har två justerbara sidoanhåll, vars höjd snabbt kan justeras och anpassas efter stockens diameter. Sågverken i LX50-serien har fått sina tvärsektioner modifierade och förstärkta, och är nu fem till antalet (sex på LX50SUPER-modellen). START-versionen är utrustad med en manuell stockklamp, medan SUPER-versionen har två. Justerbara ben är standard på LX50SUPER, medan de är tillval för LX50START.

 

 

Driften av sågverken i LX50-serien är ergonomisk och intuitiv, då operatören står i en bekväm position som ger optimal överblick över sågningsprocessen. Användaren kan manuellt justera såghuvudets höjd med hjälp av en vev och läsa av höjden på en måttskala. Själva matningen framåt och bakåt sker manuellt genom att man skjuter eller drar såghuvudet som sitter monterat på rullar. Båda modellerna har ett bladrengöringssystem med en manuell ventil, samt ett bladspänningssystem baserat på en skruv med en indikator. Ett tillförlitligt styrrullsystem används för att stabilisera bladet, liknande det som används i större Wood-Mizer-sågverk. 

Kohler-motorerna är kända för sin höga prestanda och tillförlitlighet, vilket gynnar driften. Till LX50START-modellen kan kunderna välja mellan en 9 hk Kohler G9 bensinmotor eller en 4 kW elektrisk EH5. Till LX50SUPER-modellen kan du som köpare välja mellan en 14 hk Kohler G14 bensinmotor eller en 5,5 kW elektrisk EH7.

För att effektivt kunna bearbeta olika träslag är det viktigt att välja en lämplig bladtyp och profil, helst från Wood-Mizers omfattande utbud av originalblad. Vi rekommenderar blad med en bredd på 32 mm, en tjocklek från 0,9 till 1,14 mm och en längd på 3 340 mm, vilket ger effektiv materialproduktion med minimalt spill.

 

 

Professionell teknisk support och gratis leverans ingår i priset  

Produkten kommer med två års garanti och professionell teknisk support, vilket förstärker känslan om att man har gjort en klok investering. Sågverksserien LX50 levereras kostnadsfritt till EU-länder och kan enkelt köpas via olika kanaler, inklusive Wood-Mizers officiella webbshop på https://woodmizer.se/lx50start-sawmill och https://woodmizer.se/lx50-sawmill 

En betydande fördel med LX50 är produktens tillgänglighet och snabba leverans – det finns ingen anledning att vänta i veckor på att få sin beställning levererad. LX50START och LX50SUPER levereras från centrallagret vid Wood-Mizers europeiska huvudkontor i Polen (eller från ett lokalt lager), vanligtvis inom 2–3 dagar, på en kompakt pall med måtten 165 x 65 x 98 cm. Monteringen är smidig och det går både snabbt och enkelt att komma i gång med sågverket, då du får tillgång till praktiska videoinstruktioner online.

Det går också att beställa en rad olika tillbehör till de båda LX50-modellerna, däribland bänkförlängningar, ytterligare anhåll och klampar, stocklastningsramper, en stockkil för att kompensera för stockavsmalning, samt en vändhake för manuell vändning av stockar. Allt detta finns att köpa i Wood-Mizers officiella webbshop.

Om du vill veta mer om sågverksserien LX50 kan du skicka dina frågor till oss via formuläret på https://woodmizer.se/contact eller kontakta en Wood-Mizer-representant.

 

 

***