Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Det Malaysiske Firmaet Oppgraderer Til Raskere Og Mer Produktivt Tynn-Sag Sagbruk

Av Wood-Mizer, Europe

Det Malaysiske Firmaet Oppgraderer Til Raskere Og Mer Produktivt Tynn-Sag Sagbruk

 

2014 köpte Jazlan Gazali det flyttbara sågverket LT70 från Wood-Mizer. ”Jag installerade Wood-Mizer-sågverket för att modernisera mitt företag och börja såga timmer på ett modernt sätt.” säger Jazlan.

”LT70-bänken är helt hydraulisk och styrs enkelt av en operatör från manöverpanelen.” förklarar Jazlan. ”Operatören står vid manöverpanelen och styr sågningen därifrån och flyttar automatiskt tillsågade brädor via utmatningsbandet till kantsågen. Det är ett tremansjobb att hantera sågverket och kantsågen och resultatet är timmer av hög kvalitet.”

Jazlan kan såga vilket timmer som helst med sågverket genom att använda rätt Wood-Mizer-blad konstruerade för olika hårdheter och träslag.

”Nu sågar vi damar hitam (gul meranti) – ett medelhårt lövträd.” säger Jazlan och pekar ut stocken han sågade när vi besökte hans sågverk. ”Den här stocken är ungefär 750 mm.” berättar han.

När de sågade brädorna lämnar LT70-sågverket flyttas dem via transportrullar och ett flyttbord till kantsågen Wood-Mizer EG300 Twin-Blade Board Edger, där Jazlan kan såga kanter med exakta mått som baseras på materialets bredd och Jazlans önskemål. Med kantsågens ”setworks” är det enkelt att ändra måttinställningarna.