Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Nytt sågverksföretag i Thailand fokuserar på ROI

Av Wood-Mizer, Europe

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment

 

I Amphoe Phon Phisai, Thailand, har biomassafabriken PSW Parawood utökat sin verksamhet till att också inkludera sågning. Ägaren insåg att han genom att såga högkvalitativa eukalyptusträd och gummiträd för tillverkningen av pallar och möbler också kunde använda spillvirket till biomassa. Genom att köpa in större och bättre stockar kunde han diversifiera sina affärer och dra fördel av nya möjligheter till intäkt.

Efter att ha tittat på de olika alternativen för installation av sågverk, bestämde sig Mr. Achawee Pong-uan, ägaren av PSW Parawood company, för att traditionella vertikala sågverk och andra lokalt köpta maskiner inte skulle ge den effektivitet, avkastning och kvalitet han ville ha i sin nya fabrik.

 

The SLP Line helps automate log processing and increase yields with minimal investment.

 

I stället installerade han en uppsättning maskiner från Wood-Mizer – en smart stockbearbetningslinje (SLP1)-linje, ett LT15-sågverk, ett LT20-sågverk samt utrustning för underhåll av bandsågblad.

”Med de nya sågverken från Wood-Mizer är vår ytkvalitet och tjocklekstolerans mycket bättre än den hos andra sågverk i området. Wood-Mizer-sågverk är en bra lösning för sågverkare i Thailand eftersom de förbättrar avkastningen, kapaciteten och minskar antalet operatörer som behövs för att hantera maskinerna.”

Mr. Achawee Pong-uan valde den smarta bearbetningslinjen (SLP1) för att minska antalet operatörer som behövs och samtidigt få större avkastning från hans högkvalitativa stockar genom att använda tunnare bandsågblad. På bara två minuter har en stock sågats till färdiga brädor som är klara att läggas i torkkammare. Enbart fem operatörer behövs för att hantera SLP-linjen, samt en ytterligare person som då och då laddar upp stockar på stockbordet.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour

 

Mr. Achawee Pong-uan är övertygad om att hans ROI från Wood-Mizer-maskinerna snabbt kommer kompensera för uppstartskostnaden och generera större vinst och framgång över tid.

LT15- och LT20-sågverken används för att bearbeta större stockar som inte får plats att bearbetas i SLP-linjen. LT20-sågverket har datorstyrda setworks och hydraulisk stockhantering för att avlasta operatören, medan LT15-sågverket används för att såga stockar manuellt.

PSW Parawood factory är ett gott exempel på hur framåtblickande företag i Thailand kan dra fördel av de nya förutsättningarna för bättre sågverk i Thailand. Moderna sågverk ger bättre ROI än traditionella maskiner samt bättre kvalitet på virket, högre virkesavkastning, mindre tekniskt underhåll, lägre energiförbrukning och färre operatörer.

 

Manually turning logs on the infeed. Optional mechanized turning is available.

 

The SLP line requires only 5 or 6 workers to operate.

 

The entire SLP line. Left to right - edger, resaw, SVS, TVS

 

Two-sided cants move on from the Twin Vertical Saw

 

The Twin Vertical Saw provides the primary breakdown.

 

Thin-kerf blades improve recovery and are cheaper and easier to maintain.

 

The LT20 has computer setworks and hydraulic log handing to minimize operator labour.

 

The manual LT15 is an affordable all-purpose sawmill.

 

Pallets made from eucalyptus timber.

 

Nearby sights of Nong Khai.

 

Beyond the Mekong river lies the timber-rich Laos.

 

Locals enjoy the evening festivities on the Mekong waterfront.

 

* * *