Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Sågar is till nederländska fester och evenemang

Sågar is till nederländska fester och evenemang
 
The Rocks ICE company från Nederländerna skapar extravaganta isskulpturer och isblock för catering, prestigefyllda evenemang, klubbar, restauranger och hotell.
 

 

Att överraska dina gäster med mästerliga isskulpturer kanske inte är det första man tänker på när man planerar ett evenemang. Men The Rocks Ice Company sätter ett helt nytt perspektiv på högklassig underhållning. Företaget har hittat kreativa sätt att använda isens enkla finess, oavsett om de gör en intrikat snidad svan som festens mittpunkt, eller en elegant bar med torris som håller sig kall hela kvällen lång. 

 

 

”Kunderna förväntar sig oftast snabbhet, punktlighet och bästa kvalitet”, säger Daniel Van Tongeren, ägaren av The Rocks Ice Company. The Rocks ser alltid till att deras isblock är kristallklara, har raka sidor och aldrig saknar kreativ konstnärlighet.
 
The Rocks tillverkar sina isblock med en speciell maskin tillverkad av Clinebell – en leverantör av industriell isutrustning. Maskinen extraherar kalk från vattnet och när den är klar måste segmenten med kalk sågas av. Med den maskinen gör The Rocks två isblock samtidigt, vilket tar ungefär fyra dagar.
 
För att såga till isen köpte The Rocks en Wood-Mizer LT15. De använder det för att såga allt från 1–3 cm tunna skivor. ”Arbetet kräver precision”, säger Daniel, ”och vår Wood-Mizer är fantastisk att arbeta med. Med den sågar vi alla storlekar och former vi behöver.”

 

 

The Rocks startade utan särskilt mycket erfarenhet, men med massor av ambition. Efter att ha tagit över ett företag som specialiserat sig på gigantiska isblock köpte Daniel sitt första Wood-Mizer. ”Vi tog själva reda på hur man sågar”, förklarar Daniel, ”och resten är historia. Maskinen är enkel att använda och vi använder den till ganska enkla saker.”

 

Lokalen där The Rocks håller till byggdes från början för Daniel och hans motorcykelvänner som ett ställe för fredagshäng, och har sedan dess blivit motorklubbens ”hobbyrum”. På fritiden älskar Daniel att åka motorcykel på den holländska landsbygden. ”Att åka runt i Nederländerna för mig mycket nära naturen och friluftslivet”, säger Daniel. ”Jag älskar naturen. Där är det lugnt och stilla.”
 
För att läsa mer om The Rocks Ice kan du besöka deras hemsida här: https://therocks.nl/

 

 

***