Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Thailändskt Palltillverkarföretag Fördubblar Sin Produktivitet Tack Vare En Klyvsåg Från Wood-mizer

Av Wood-Mizer, Europe

Pallet Maker Group Co. , Thailand

En modern pallfabrik i Thailand ersatte två vertikala bandsågar med en klyvsåg från Wood-Mizer och fördubblade därmed sin sågproduktivitet.

”Vi har kunder från hela världen som kommer till oss med sina specialförfrågningar. Vi designar sedan pallar efter deras exakta specifikationer.” säger Pichit Chiamcharoen, VD för Pallet Maker Group Co., Ltd.

Pichit Chiamcharoen

”Vi har producerat hundratals varianter som var och en uppfyller våra kunders unika krav.” berättar Pichit.

”Din fabrik är en direkt avbild av hur du gör affärer. När man besöker min fabrik ser man att vi har en ren och energieffektiv tillverkningsprocess, och att vi använder maskiner som är av hög kvalitet och som använder modern teknik.” konstaterar Pichit.

Pallet Maker Group Co., Thailand

Ett särskilt område som fick åtnjuta effektivitetsförbättringar var den initiala timmerbearbetningsprocessen. 2018 byttes två av deras vertikala bandsågar ut mot en Wood-Mizer HR500 klyvsåg med fyra huvuden.

”Problemet med de vertikala bandsågarna var dess bristande produktivitet.” säger Pichit.

Wood-Mizer HR500

”Det krävdes två medarbetare enbart för att producera en bräda åt gången med varje bandsåg. Men efter installationen av klyvsågen från Wood-Mizer kan vi producera 4 brädor i en genomkörning. Produktiviteten har fördubblats samtidigt som vår energiförbrukning är densamma. Därför tror jag att vi snabbt får en hög ROI på HR500-klyvsågen.” menar Pichit.

Wood-Mizer HR500

Wood-Mizer HR500

HR500 Setworks

Och på frågan om de nya smalspårsbladen från Wood-Mizer, säger Pichit: ”Bladen från Wood-Mizer gav mig bättre ytkvalitet än de vertikala bandsågarnas fyratums- och tvåtumsblad.”

Det här företaget är ett bra exempel på hur framåtsträvande palltillverkare i Thailand kan fatta smarta beslut för att öka sin produktivitet och förbättra sin konkurrenskraft på den globala marknaden.

Pichit Chiamcharoen, the manager of Pallet Maker Group Co. , Thailand