Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Ny Video! Var Den Första Att Se – Sågverkarens Löfte!

Av Wood-Mizer, Europe

Jag kommer ihåg när jag arbetade med trä för första gången i skolans slöjdklass. Jag kunde arbeta med mina händer och skapa vackra färdiga projekt. Det var då min livslånga kärlek för trä väcktes.

Jag har sett skogsindustrin förändras en hel del under årens lopp. Förr var sågverksarbete svårt och endast reserverat för större verksamheter. Miljoner stockar som inte passade produktionsmodellen lämnades i skogen för att ruttna.

Allt detta förändrades under 80-talet då en revolution startades i ett litet garage i Amerika. Två unga entreprenörer slog sina kloka huvuden ihop för att uppfinna ett nytt sorts sågverk. Ett sågverk som vem som helst, var som helst, kunde använda för att säkert omvandla stockar till virke. Ett sågverk som kunde tas dit stockarna fanns, istället för tvärt om. Ett sågverk som gav värde till de stockar som stora sågverk ansåg värdelösa.

Även om man sa att det inte kunde göras, var det första sågverket från Wood-Mizer en sann innovation för sågverksindustrin. Med hjälp av smalspårsblad kunde fler brädor utvinnas ur varje stock. Mindre energi användes till driften, och omkullblåsta träd i skogar eller städer kunde bearbetas av en enda person på plats.

För första gången kunde någon som jag börja såga stockar med målet att driva en verksamhet eller arbeta på ett drömprojekt. Det dröjde inte länge tills Wood-Mizer blev en global ledare när deras sågverks- och processutrustning började användas över hela världen.

Idag kan hobbyister, bönder, specialtillverkare, kommersiella sågverkare, snickare, möbelsnickare, pallsnickrarföretag och fler förlita sig på Wood-Mizer för att försörja sig eller följa sin passion.

Precis som tiotusentals sågverkare före mig, var jag helt enkelt fast besluten om att skaffa ett sågverk – och inte vilket sågverk som helst – det skulle vara ett Wood-Mizer.

Som en del av Wood-Mizer-familjen med sågverksägare blev jag mer engagerad i företaget utöver att bara vara en sågverksägare, och blev slutligen VD för denna fantastiska globala familj som är Wood-Mizer.

När jag besöker våra kunder och produktionsanläggningar världen över, ser jag på nära håll alla fördelar med att tillverka produkter där våra kunder finns.

Med våra nya produkter, tillverkningsanläggningar och ständigt ny geografisk närvaro, fokuserar vi hela tiden på att hjälpa varje enskild kund att lyckas.

Wood-Mizer har vuxit under åren till att inkludera utrustning för praktiskt taget alla sorters träbearbetningsmetoder – från skog till slutprodukt.

Wood-Mizer har en större vision än att bara sälja maskiner. Våra grundare var människor med tro och övertygelse, och de idealen fortsätter vara en del av vilka vi är – samhällstjänare och tacksamma förvaltare av våra naturresurser.

Om du bygger en verksamhet eller följer din passion precis som jag har gjort, är Wood-Mizer fast beslutna om att du ska lyckas. Det är mitt löfte till dig som en timmersågande kamrat.

– John Smith, styrelseordförande och VD för Wood-Mizer