Timmerproduktion

Ett modernt högpresterande sågverk i Lettland

Företaget Pro Wood från Lettland rapporterar att det har tredubblat sin produktionsvolym samtidigt som det har behållit samma antal anställda och avsevärt minskat sitt träspill efter att ha börjat använda sågverkslinjen Wood-Mizer WM4000.

Att upptäcka träets skönhet i de franska Alperna med utrustning från Wood-Mizer

”I Savoye-regionen är trä hela tiden levande. Även efter att det sågats lever det vidare och tjänar människor”, menar Yvan Cometto, en snickare från en liten by i de franska Alperna. I sitt företag YC Charpente använder Yvan Wood-Mizer-utrustning för att tillverka träprodukter från lokalt virke.

Rosenträproduktion med sågverket Wood-Mizer LT20 i Indonesien

Indonesiskt företag sågar exotiska, hårda träslag för att öka försäljningen i Kina och Japan. Företaget med 150 anställda har ökat sin vinst sedan det köpte en Wood-Mizer LT20.

Wood-Mizer MP360 Hyvel-/Fräsmaskin Ökar Intäkterna Hos Highlands Sawmill

Två sågverksmaskiner hos Highlands Sawmill i Sydafrika får nu sällskap av en Wood-Mizer MP360 hyvel-/fräsmaskin, vilket gör att verksamheten kan generera mer intäkter.

Det Malaysiske Firmaet Oppgraderer Til Raskere Og Mer Produktivt Tynn-Sag Sagbruk

Det familjeskötta sågverket i Terengganu, Malaysia visar prov på hur t.o.m. de minsta av företag kan dra fördel av modern och mer effektiv sågverksutrustning.