Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Timmerproduktion

Wilson Enterprises växer med Wood-Mizers industriella sågsystem WB2000

Det familjeägda företaget Wilson Enterprises ligger på Upper Peninsula i Michigan och har levererat högkvalitativa barr- och lövträprodukter för heminredning, byggnation och snickeriprojekt sedan 1985. De säljer sina träprodukter i nära på 5 000 butiker över hela USA och investerade nyligen i det industriella sågsystemet Wood-Mizer WB2000 för effektiv bearbetning av stockar till färdiga produkter.

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Italienskt familjeföretag inom vedbranschen diversifierar sina tjänster och ökar vinsten med sågverket LT70

Ungefär 50 km nordost om Rom startade Stefano Chinis farfar ett familjeföretag 1929, som sålde handklyvna järnvägsslipers. Stefanos far växte upp i träbearbetningsindustrin, och genom hårt arbete lyckades han bygga ett framgångsrikt vedföretag. Stefano började leda verksamheten fullt ut 2007. Som en tredje generationens ägare funderar han redan på hans egen sons framtid inom familjeföretaget.

Ett modernt högpresterande sågverk i Lettland

Företaget Pro Wood från Lettland rapporterar att det har tredubblat sin produktionsvolym samtidigt som det har behållit samma antal anställda och avsevärt minskat sitt träspill efter att ha börjat använda sågverkslinjen Wood-Mizer WM4000.

Att upptäcka träets skönhet i de franska Alperna med utrustning från Wood-Mizer

”I Savoye-regionen är trä hela tiden levande. Även efter att det sågats lever det vidare och tjänar människor”, menar Yvan Cometto, en snickare från en liten by i de franska Alperna. I sitt företag YC Charpente använder Yvan Wood-Mizer-utrustning för att tillverka träprodukter från lokalt virke.

Rosenträproduktion med sågverket Wood-Mizer LT20 i Indonesien

Indonesiskt företag sågar exotiska, hårda träslag för att öka försäljningen i Kina och Japan. Företaget med 150 anställda har ökat sin vinst sedan det köpte en Wood-Mizer LT20.

Artiklar 1 till 6 av totalt 8

Page