Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Inspirerande projekt

Egenproduktion av virke till St. Annes kyrka i Slovenien

Man hittar Wood-Mizers sågverk på de mest udda av platser runt om i världen, såsom på toppen av ett berg i Slovenien, uppe på 1 220 m höjd, där den katolska kyrkan St. Anne ligger. Kyrkan byggdes för mer än 700 år sedan och är en helig plats för många pilgrimer, eftersom en helgedom – en skulpturell bild av den mörkhyade madonnan – förvaras här.

Sågar is till nederländska fester och evenemang

The Rocks ICE company från Nederländerna skapar extravaganta isskulpturer och isblock för catering, prestigefyllda evenemang, klubbar, restauranger och hotell.

Hur man bygger en magisk släde åt jultomten

Spoiler: det krävdes kreativitet, ett mobilt sågverk från Wood-Mizer, poppelträ och lite magi. Gregg Turk använde sig av sina färdigheter som snickare och sitt portabla sågverk från Wood-Mizer för att bygga en helt otrolig ny träsläde åt jultomten.

Restaurering av vintagevagnar åt ett turisttåg i Spanien

Det spanska järnvägsföretaget RENFE Viajeros bad en ägare till ett mobilt Wood-Mizer-sågverk att restaurera fyra Strawberry Train-vagnar av vintagemodell. Vagnarna tillverkades av trä för nästan hundra år sedan.

Trädhus byggt av mesquite-trä i Arizona, USA

Södra Arizonas ökenlandskap domineras av mesquite-träd – buskiga, sällsynta träd som är härdiga överlevare i tuffa miljöer. Det naturligt slingriga, kompakta mesquite-trädet från Sonoraöknen inspirerade Arthur och Valerie Flores till att för 20 år sedan starta företaget Tumacacori Mesquite Sawmill i Tumacacori, Arizona.

Restaurering av gamla kloster i Bulgarien med Wood-Mizer-sågverk

Det ortodoxa klostret Varovitets i Etropole, Bulgarien, växte fram 1158 och blev till en skattkammare av andlig kunskap på medeltiden, där munkar kopierade liturgiska böcker. Med hjälp av två Wood-Mizer-sågverk restaureras klostret just nu, och dess autentiska arkitektur bevaras noggrant.

Artiklar 1 till 6 av totalt 14

Page