DE

Möbeltillverkning i Niedersachsen, Tyskland

Stora stockar är ofta billiga men svårare att hantera; endast några få kan bearbeta dem. Dessa svårigheter stoppade dock inte Jan Narten, en ung träarbetare från Tyskland som sågar stora stockar och tillverkar unika trämöbler.

Två tyska snickare inrättade en verkstad för utbildning i design av trämöbler

När Heiner Schäfers och Aron Keidel, två snickerientusiaster, träffades på snickeriskola i Tyskland kläckte de en rad fantastiska idéer. De började arbeta tillsammans för tolv år sedan och i dag driver de en helt unik verksamhet i Recklinghausen i Tyskland.

Tysk Power Frau driver sågverk

Det finns en såg i östra Tyskland som ägs och drivs på entreprenad av en kvinna. Hennes kollegor kallar henne respektfullt Power Frau.

Traditionella klockor låter bättre med en upphängning och klockstapel av ekträ

The Bachert company grundades år 1725 av Kaspar Bachert i sydvästra Tyskland, företaget tillverkar och restaurerar alla typer av bronsklockor och klockstaplar i trä åt sina kunder runt om i Europa. Även om företaget har varit verksamt i nästan 300 år, drivs det fortfarande av ättlingar till grundaren. De fortsätter att arbeta i stort sett på samma sätt som deras förfader.

Wood-Mizer-sågverk sågar svarteksstockar

Efter tvåtusen år under vatten togs ekstocken upp, sågades i bitar och torkades. Den har blivit till ett helt underbart och mycket värdefullt material, och kan nu leva vidare under ytterligare århundraden.

Skogsägare sågar insektsbefästa stockar för ökad avkastning

Behöver du rensa upp i skogen efter en storm? Har du några träd som angripits av granbarkborren? En av lösningarna är att såga skadade stockar och skapa värdefullt virke att t.ex. bygga med själv eller lägga ut till försäljning.

Artiklar 1 till 6 av totalt 8

Page