Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

GB-SCT

Sågning på Balmoral Estate i Skottland med sågverket Wood-Mizer LT40

Balmoral Castle har varit residens för den kungliga familjen i Skottland sedan det förvärvades av prins Albert för drottning Victoria 1852. Som traditionen går ska varje efterföljande ägare av godset ta ett nära personligt intresse i att driva och förbättra det. Balmoral Estate köpte nyligen sågverket Wood-Mizer LT40 WIDE Mobile för att effektivt underhålla skogarna och grönområdena runt slottet.

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Sågverket LT15 hjälper en skotsk lärare att bevisa lönsamheten hos traditionellt snickeri

James Thomson från Glenrother, Skottland, grundade Thomson Timber år 2007. James är utbildad maskinteknikingenjör och har arbetat i Australien och Edinburgh innan han återvände hem för att undervisa i träbearbetning i 20 år.