Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Mobila sågverk

Året runt-sågning i Haut-Verdon-dalen med det mobila sågverket LT70 från Wood-Mizer

”Jag heter Serge Jourdan. Jag äger ett mobilt sågverk i Haut-Verdon-dalen i Beauvezer i de franska Alperna. Varför valde jag LT70? För att det är enkelt att förflytta. Jag arbetar i ett bergigt område och även om jag kör i bergspass och på skogsstigar på 2 400 m höjd, kan jag alltid få med mig sågverket på dragkroken. Den här maskinen körs nästan varje dag – året runt!”

Att såga i de franska Alperna med ett mobilt Wood-Mizer LT70-sågverk

Vilket är det bästa sågverket för arbete i bergiga områden? Att såga i Alperna kräver mycket karaktär och beslutsamhet. Att bogsera ett sågverk upp för bergsvägar kan vara en utmaning även för de mest erfarna. Utöver färdigheter och praktiska kunskaper om trä, behöver man rätt utrustning för att göra ett bra jobb.

Att lära sig arbeta i trä med Wood-Mizer – i Sverige

”Det bästa med att arbeta med trä är att man aldrig blir fullärd. Man har alltid något problem att lösa, även om man har många års erfarenhet. Låt oss säga att du tillverkar en speciell profil åt din kund – du vet aldrig om det kommer att bli bra. Det är en underbar känsla när det blir precis som man tänkt sig”, säger David.

Ett mobilt sågverk kan spara pengar vid timmertransport

”Vi behöver inte längre någon traktor för att släpa ut stockarna ur skogen och inte heller någon lastbil för att leverera virket hem till kunden”, säger de italienska bröderna Geronazzo som har skaffat ett mobilt sågverk.

Wood-Mizer-sågverk sågar svarteksstockar

Efter tvåtusen år under vatten togs ekstocken upp, sågades i bitar och torkades. Den har blivit till ett helt underbart och mycket värdefullt material, och kan nu leva vidare under ytterligare århundraden.

Ny Video! Var Den Första Att Se – Sågverkarens Löfte!

Efter att ha arbetat med trä sedan ung ålder och sedan fortsatt med sin bror och son, berättar en sågverkare om sin resa genom livet som sågverkare, och ger ett löfte som...

Artiklar 1 till 6 av totalt 7

Page