Mobila sågverk

Att lära sig arbeta i trä med Wood-Mizer – i Sverige

”Det bästa med att arbeta med trä är att man aldrig blir fullärd. Man har alltid något problem att lösa, även om man har många års erfarenhet. Låt oss säga att du tillverkar en speciell profil åt din kund – du vet aldrig om det kommer att bli bra. Det är en underbar känsla när det blir precis som man tänkt sig”, säger David.

Tysk Power Frau driver sågverk

Det finns en såg i östra Tyskland som ägs och drivs på entreprenad av en kvinna. Hennes kollegor kallar henne respektfullt Power Frau.

Ett mobilt sågverk kan spara pengar vid timmertransport

”Vi behöver inte längre någon traktor för att släpa ut stockarna ur skogen och inte heller någon lastbil för att leverera virket hem till kunden”, säger de italienska bröderna Geronazzo som har skaffat ett mobilt sågverk.

Wood-Mizer-sågverk sågar svarteksstockar

Efter tvåtusen år under vatten togs ekstocken upp, sågades i bitar och torkades. Den har blivit till ett helt underbart och mycket värdefullt material, och kan nu leva vidare under ytterligare århundraden.

Ny Video! Var Den Första Att Se – Sågverkarens Löfte!

Efter att ha arbetat med trä sedan ung ålder och sedan fortsatt med sin bror och son, berättar en sågverkare om sin resa genom livet som sågverkare, och ger ett löfte som...

30 Års Sågning I Wales Med Fem Wood-Mizer-Sågverk

Det är svårt att tro, men David Jones, en bonde från den lilla byn Bala i norra Wales, förberedde sig för en helt annan karriär. ”Efter skolan ville jag prova något annat än...