Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Artiklar

Sågning på Balmoral Estate i Skottland med sågverket Wood-Mizer LT40

Balmoral Castle har varit residens för den kungliga familjen i Skottland sedan det förvärvades av prins Albert för drottning Victoria 1852. Som traditionen går ska varje efterföljande ägare av godset ta ett nära personligt intresse i att driva och förbättra det. Balmoral Estate köpte nyligen sågverket Wood-Mizer LT40 WIDE Mobile för att effektivt underhålla skogarna och grönområdena runt slottet.

Före detta elektriker byggde sitt drömhus i Kanada

Nathan Shewchuk förverkligade sin livslånga dröm om att bygga sitt eget hem med åtta års hårt arbete och hängivenhet, tillsammans med några medhjälpare och ett mobilt sågverk från Wood-Mizer.

Skotska sågare använder modern Wood-Mizer-teknik i form av WB2000 för att generera vinst

”Skottland är vackert med sina vidsträckta landskap, många slott och sitt oförutsägbara väder. Turister som åker norr om Edinburgh kommer till Perth, som de kanske tror är civilisationens sista utpost, men på andra sidan bergen ligger Inverness. Med sitt mikroklimat och sin bördiga mark är denna förvånansvärt varma lilla del av norra Skottland perfekt för att odla bra timmer”, säger Ronald Munro Ferguson, ägaren av Novar Sawmill.

Egenproduktion av virke till St. Annes kyrka i Slovenien

Man hittar Wood-Mizers sågverk på de mest udda av platser runt om i världen, såsom på toppen av ett berg i Slovenien, uppe på 1 220 m höjd, där den katolska kyrkan St. Anne ligger. Kyrkan byggdes för mer än 700 år sedan och är en helig plats för många pilgrimer, eftersom en helgedom – en skulpturell bild av den mörkhyade madonnan – förvaras här.

Italienskt familjeföretag inom vedbranschen diversifierar sina tjänster och ökar vinsten med sågverket LT70

Ungefär 50 km nordost om Rom startade Stefano Chinis farfar ett familjeföretag 1929, som sålde handklyvna järnvägsslipers. Stefanos far växte upp i träbearbetningsindustrin, och genom hårt arbete lyckades han bygga ett framgångsrikt vedföretag. Stefano började leda verksamheten fullt ut 2007. Som en tredje generationens ägare funderar han redan på hans egen sons framtid inom familjeföretaget.

Nelson Wood Shims rapporterar en 30 till 50 procentig ökning av kapaciteten med det senaste sågsystemet TV6000/MR6000

Nelson Wood Shims i Minnesota, USA, är Nordamerikas största tillverkare av högkvalitativa träkilar, som de säljer över hela landet. Företaget investerade nyligen i ett nytt sågverkssystem för att maximera avkastningen och samtidigt minimera investeringar och driftkostnader.

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Wood-Mizers maskiner sågar ek på Welsh Customer Days 2023

2023 hölls de årliga Wood-Mizer Customer Days vid Oak Frame Company i Saint Asaph, Norra Wales. Simon Belfield, en passionerad sågverkare och företagsägare, specialiserar sig på att tillverka olika ek- och lärkprodukter, däribland färdiga stugor, lusthus, garage och trädgårdsskjul, men framför allt ektak och stommar. ”Jag har alltid tyckt om att arbeta med trä”, säger Simon. ”Trä tilltalar alla. Det kan användas på så många sätt. När allt kommer omkring är det en rent fenomenal produkt.”

Sågning, osttillverkning och gårdsturism i de slovenska alperna

En slovensk lantbrukare berättar om livet i hans bergsby, varför de bestämde sig för att köpa ett sågverk och hur det nu hjälper lokalsamhället.

Att bygga herdestugor i de franska Alperna med Wood-Mizers maskiner

Vid sidan av att bygga högkvalitativa timmerstugor åt herdarna använder Aleksander Salicis, en snickare från Plan du Verdon i de franska Alperna, lokalt trä för att tillhandahålla snickeritjänster och produkter till sina kunder. Aleksander använder sig av flera Wood-Mizer-maskiner i sitt såg- och träbearbetningsföretag, Salicis Charpente.

Artiklar 11 till 20 av totalt 90