Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

FR

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Att bygga herdestugor i de franska Alperna med Wood-Mizers maskiner

Vid sidan av att bygga högkvalitativa timmerstugor åt herdarna använder Aleksander Salicis, en snickare från Plan du Verdon i de franska Alperna, lokalt trä för att tillhandahålla snickeritjänster och produkter till sina kunder. Aleksander använder sig av flera Wood-Mizer-maskiner i sitt såg- och träbearbetningsföretag, Salicis Charpente.

Året runt-sågning i Haut-Verdon-dalen med det mobila sågverket LT70 från Wood-Mizer

”Jag heter Serge Jourdan. Jag äger ett mobilt sågverk i Haut-Verdon-dalen i Beauvezer i de franska Alperna. Varför valde jag LT70? För att det är enkelt att förflytta. Jag arbetar i ett bergigt område och även om jag kör i bergspass och på skogsstigar på 2 400 m höjd, kan jag alltid få med mig sågverket på dragkroken. Den här maskinen körs nästan varje dag – året runt!”

Att såga i de franska Alperna med ett mobilt Wood-Mizer LT70-sågverk

Vilket är det bästa sågverket för arbete i bergiga områden? Att såga i Alperna kräver mycket karaktär och beslutsamhet. Att bogsera ett sågverk upp för bergsvägar kan vara en utmaning även för de mest erfarna. Utöver färdigheter och praktiska kunskaper om trä, behöver man rätt utrustning för att göra ett bra jobb.

Att upptäcka träets skönhet i de franska Alperna med utrustning från Wood-Mizer

”I Savoye-regionen är trä hela tiden levande. Även efter att det sågats lever det vidare och tjänar människor”, menar Yvan Cometto, en snickare från en liten by i de franska Alperna. I sitt företag YC Charpente använder Yvan Wood-Mizer-utrustning för att tillverka träprodukter från lokalt virke.

Artiklar 1 till 5 av totalt 6

Page