Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Möbelsnickare

Snickeriverkstad i Slovenien använder ett sågverk från Wood-Mizer

Den slovenska snickeriföretagaren Jože Moric delar med sig av viktig kunskap från sin 40 år långa karriär inom snickeri. ”Om du välsignas med en passion för snickeri redan i tidig ålder, så kan du ha turen att få ett jobb som du verkligen tycker om, livet ut”, säger han.

Sågning hos en dörrtillverkare i Indonesien

Genom kloka investeringar i sågverksutrustning har en indonesisk dörrtillverkare förbättrat sågkvaliteten, optimerat produktiviteten och förbättrat avkastningen från tropiskt timmer.

Möbeltillverkning i Niedersachsen, Tyskland

Stora stockar är ofta billiga men svårare att hantera; endast några få kan bearbeta dem. Dessa svårigheter stoppade dock inte Jan Narten, en ung träarbetare från Tyskland som sågar stora stockar och tillverkar unika trämöbler.

En pensionerad ingenjör sågar sitt eget virke och tillverkar möbler i de franska Alperna

Henri Kurzaj är en fransk entreprenör av polskt ursprung som har arbetat med trä i nästan sex år. Hans företag Forest-Ethik designar och skapar träprodukter tillverkade av lokalt virke. Han trivs mycket bra i sin lilla by Savoie område, Frankrike.

Gammalt virke får nytt liv med Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning

Mottot ”Naturen gör oss lyckliga” är ledstjärna för Kamil Broda, en entreprenör från Skarżysko-Kamienna i Polen. Kamil arbetade i finansbranschen i 20 år tills han bestämde sig för att förverkliga sin dröm. Hans företag OLD Mountains grundades för att skapa möbler och vardagsartiklar av träavfall och kombinera detta med stål, betong, glas och lite till – grundtanken bakom dessa unika produkter som Kamil vill kommunicera till sina kunder.

Två tyska snickare inrättade en verkstad för utbildning i design av trämöbler

När Heiner Schäfers och Aron Keidel, två snickerientusiaster, träffades på snickeriskola i Tyskland kläckte de en rad fantastiska idéer. De började arbeta tillsammans för tolv år sedan och i dag driver de en helt unik verksamhet i Recklinghausen i Tyskland.

Artiklar 1 till 6 av totalt 11

Page