Möbelsnickare

En pensionerad ingenjör sågar sitt eget virke och tillverkar möbler i de franska Alperna

Henri Kurzaj är en fransk entreprenör av polskt ursprung som har arbetat med trä i nästan sex år. Hans företag Forest-Ethik designar och skapar träprodukter tillverkade av lokalt virke. Han trivs mycket bra i sin lilla by Savoie område, Frankrike.

Gammalt virke får nytt liv med Wood-Mizers sågverk och träbearbetningsutrustning

Mottot ”Naturen gör oss lyckliga” är ledstjärna för Kamil Broda, en entreprenör från Skarżysko-Kamienna i Polen. Kamil arbetade i finansbranschen i 20 år tills han bestämde sig för att förverkliga sin dröm. Hans företag OLD Mountains grundades för att skapa möbler och vardagsartiklar av träavfall och kombinera detta med stål, betong, glas och lite till – grundtanken bakom dessa unika produkter som Kamil vill kommunicera till sina kunder.

Två tyska snickare inrättade en verkstad för utbildning i design av trämöbler

När Heiner Schäfers och Aron Keidel, två snickerientusiaster, träffades på snickeriskola i Tyskland kläckte de en rad fantastiska idéer. De började arbeta tillsammans för tolv år sedan och i dag driver de en helt unik verksamhet i Recklinghausen i Tyskland.

Ny ägare uppgraderar sin familjeägda såg

”När jag först gick in i företaget och började tjäna pengar insåg jag hur enkelt det var att köra sågen och hur intressant det var. Det inspirerar mig att arbeta här varje dag”, säger ägaren till Varming Savværk i Danmark.

Sågverk av premiumkvalitet hjälper ett polskt trämöbelföretag att ”vinna marknaden”

FAGUS är ett familjeföretag från Sępólno Krajeńskie, Polen, som är baserat på tradition och många års erfarenhet. Företaget specialiserar sig på tillverkningen av möbler i solitt trä, i huvudsak från ek och bok.

Handsnickrade Zen-stolar i Japan

Vid foten av Mount Fuji i Japan skapar den världsberömda snickaren Tak Yoshino unika stolar för hand, stolar som främjar en korrekt och hälsosam hållning genom design som kommer ur zentraditionen. Hans stolar har blivit berömda över hela världen och allt fler snickare lär sig japanskt snickerihantverk av Tak. Som ett resultat av det håller han just nu på att bygga en snickarskola med hållbart skördat timmer från hans egen skog.

Artiklar 1 till 6 av totalt 8

Page