Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Möbelsnickare

Ny ägare uppgraderar sin familjeägda såg

”När jag först gick in i företaget och började tjäna pengar insåg jag hur enkelt det var att köra sågen och hur intressant det var. Det inspirerar mig att arbeta här varje dag”, säger ägaren till Varming Savværk i Danmark.

Sågverk av premiumkvalitet hjälper ett polskt trämöbelföretag att ”vinna marknaden”

FAGUS är ett familjeföretag från Sępólno Krajeńskie, Polen, som är baserat på tradition och många års erfarenhet. Företaget specialiserar sig på tillverkningen av möbler i solitt trä, i huvudsak från ek och bok.

Handsnickrade Zen-stolar i Japan

Vid foten av Mount Fuji i Japan skapar den världsberömda snickaren Tak Yoshino unika stolar för hand, stolar som främjar en korrekt och hälsosam hållning genom design som kommer ur zentraditionen. Hans stolar har blivit berömda över hela världen och allt fler snickare lär sig japanskt snickerihantverk av Tak. Som ett resultat av det håller han just nu på att bygga en snickarskola med hållbart skördat timmer från hans egen skog.

Gör det själv: rustik diskho och bänkskiva I trä

Många ägare av Wood-Mizer-maskiner skapar unika inredningsprodukter i trä. Eric Means är en av dem som tycker om att skapa saker själv. När ett svart valnötsträd med en...

Illegalt avverkat timmer omvandlas till 146 000 skolbänkar

Det är många länder som försöker stoppa den illegala avverkningen. I Filippinerna hittade man ett unikt, kreativt och ekonomiskt sätt att lösa problemet med hjälp av sågverk från Wood-Mizer.

Artiklar 7 till 11 av totalt 11

Page