Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Hållbart skogsbruk

Sågning på Balmoral Estate i Skottland med sågverket Wood-Mizer LT40

Balmoral Castle har varit residens för den kungliga familjen i Skottland sedan det förvärvades av prins Albert för drottning Victoria 1852. Som traditionen går ska varje efterföljande ägare av godset ta ett nära personligt intresse i att driva och förbättra det. Balmoral Estate köpte nyligen sågverket Wood-Mizer LT40 WIDE Mobile för att effektivt underhålla skogarna och grönområdena runt slottet.

Hållbar skogsförvaltning för lokala samhällen i Italien

Under de senaste 20 åren har Alta Val di Suza skogskonsorti i Turin, Italien, förlitat sig på Wood-Mizers sågverk för att uppnå två mål med hållbar skogsförvaltning – att skydda miljön och att på ett effektivt sätt använda råvirke.

Hållbar offentlig skogsförvaltning i Katalonien med ett sågverk från Wood-Mizer

MMBB-projektet, som förenat flera samhällen i Katalonien, utvecklar framgångsrikt en cirkulär ekonomi för effektiv och avfallsfri användning av trä från offentliga skogar.

Från skogsbränder till ekonomisk återupplivning: Hur ett sågverk från Wood-Mizer hjälper till att återuppbygga en Italiensk stad

Fyra år efter skogsbränderna i Val di Susa-dalen vid gränsen mellan Italien och Frankrike läker det lokala kooperativet La Foresta skogssår genom att tillföra värde till trä i alla dess former.