Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Korsvirkesbyggnader

Sågning av ek med Wood-Mizer LX50 i Nederländerna

Bob Otten driver sitt eget sågverksföretag, The Otten Sawmill, i den nederländska byn Lutten. För den här hantverkaren, som har en djup passion för sitt arbete, finns inget finare trä än ek. Han tillbringar sina dagar med att arbeta utomhus. Ek är perfekt för att skapa sådant som rustika ladugårdar, traditionella takramar och andra produkter. Bob Otten övervakar hela processen – från avverkning, till sågning och byggnation.

Före detta elektriker byggde sitt drömhus i Kanada

Nathan Shewchuk förverkligade sin livslånga dröm om att bygga sitt eget hem med åtta års hårt arbete och hängivenhet, tillsammans med några medhjälpare och ett mobilt sågverk från Wood-Mizer.

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Wood-Mizers maskiner sågar ek på Welsh Customer Days 2023

2023 hölls de årliga Wood-Mizer Customer Days vid Oak Frame Company i Saint Asaph, Norra Wales. Simon Belfield, en passionerad sågverkare och företagsägare, specialiserar sig på att tillverka olika ek- och lärkprodukter, däribland färdiga stugor, lusthus, garage och trädgårdsskjul, men framför allt ektak och stommar. ”Jag har alltid tyckt om att arbeta med trä”, säger Simon. ”Trä tilltalar alla. Det kan användas på så många sätt. När allt kommer omkring är det en rent fenomenal produkt.”

Att bygga herdestugor i de franska Alperna med Wood-Mizers maskiner

Vid sidan av att bygga högkvalitativa timmerstugor åt herdarna använder Aleksander Salicis, en snickare från Plan du Verdon i de franska Alperna, lokalt trä för att tillhandahålla snickeritjänster och produkter till sina kunder. Aleksander använder sig av flera Wood-Mizer-maskiner i sitt såg- och träbearbetningsföretag, Salicis Charpente.

Stort bastubygge i trä på en holme i Helsingfors

Ett finskt träbearbetningsföretag, Hirsityö Heikkilä, har byggt en stor bastu av trä på en holme i Sveaborgsområdet av virke från ett Wood-Mizer-sågverk.

Artiklar 1 till 6 av totalt 12

Page