Prenumerera på vårt NYHETSBREV och få rabattkod på 5%!

Korsvirkesbyggnader

Polsk entreprenör når framgång med ett sågverk från Wood-Mizer

Den polska entreprenören Zygmunt Koss berättar om hur han fann en passion för träbearbetning och hur han uppnådde framgång i affärer tack vare rätt teknik. ”Jag började med träförädling av en ren slump, det var ingenting jag planerade”, säger Zygmunt ...

Byggnation av ett unikt träkapell på en gård i USA

Jag har byggt mängder av olika saker under de 40 år jag varit verksam. Men det här kapellet är bland det bästa jag någonsin gjort”, säger Bill Miskiman, en gårdsägare i Connecticut och en av de som var med och skapade det unika Trinity Knot Chapel.

Två bröder från Sverige driver framgångsrikt ett eget bygg- och snickeriföretag

Göran och Lennart Ståhl tillverkar träbearbetningsprodukter och förser lokala husbyggarkunder i Sverige med kvalitetsvirke. Bröderna förlitar sig främst på verktygen och maskinerna från Wood-Mizers träbearbetningssortiment, däribland den fyrsidiga hyvel-/fräsmaskinen MP260 och dimensionshyveln MP160.

Sågning av ek med Wood-Mizer LX50 i Nederländerna

Bob Otten driver sitt eget sågverksföretag, The Otten Sawmill, i den nederländska byn Lutten. För den här hantverkaren, som har en djup passion för sitt arbete, finns inget finare trä än ek. Han tillbringar sina dagar med att arbeta utomhus. Ek är perfekt för att skapa sådant som rustika ladugårdar, traditionella takramar och andra produkter. Bob Otten övervakar hela processen – från avverkning, till sågning och byggnation.

Före detta elektriker byggde sitt drömhus i Kanada

Nathan Shewchuk förverkligade sin livslånga dröm om att bygga sitt eget hem med åtta års hårt arbete och hängivenhet, tillsammans med några medhjälpare och ett mobilt sågverk från Wood-Mizer.

Familjeföretaget återställs till vad det en gång var med Wood-Mizer LT20 i Cote d’Azur, Frankrike

Spinelli Palanca Services har mer än hundra års erfarenhet av beskärning, avverkning, markröjning med mera. Familjeföretaget grundades 1912 i Castagniers, Frankrike, och har utvecklats under generationer och ständigt anpassat sig till kundernas krav. 2014 tog Sebastien Spinelli över verksamheten för att fortsätta familjens arv och samtidigt bevara den höga kvaliteten på tjänsterna.

Artiklar 1 till 6 av totalt 15

Page